Véghajrá az energetikai pályázatoknál

energetikai pályázat vállalkozásoknak 2020

Márciusban végleg bezárnak a nem mezőgazdasággal foglalkozó mikro, kis és középvállalatok energetikai korszerűsítését támogató pályázati lehetőségek.

A véghajrájához érkező két konstrukcióban energiahatékonysági fejlesztéseket (hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtési rendszer korszerűsítése, kazáncsere, világításkorszerűsítés stb.) és megújuló energiát alkalmazó elemeket (napelem, napkollektor, hőszivattyú stb.) lehet végrehajtani.

Mindkét pályázat esetében elvárás, hogy a beruházási költségeken belül az energiahatékonyság fokozására irányuló költségeknek kötelezően legalább az összköltség 30%-át szükséges kitenniük, a megújuló energiaforrások esetében ez minimum 10%.

A Budapesti és Pest megyei vállalkozásokat támogató VEKOP-511-es konstrukcióban 45%-os vissza nem térítendő támogatás mellett, 45% támogatott hitelre is jogosultak a vállalkozások, így mindössze 10% önerő szükséges a projektjük megvalósításához. A vissza nem térítendő támogatás maximuma 50 millió Ft lehet. A pályázatra 2019. március 18-ig lehet pályázatokat benyújtani.

Ennél a konstrukciónál fontos, hogy a kötelezően felveendő hitel miatt – mivel a projekt tárgya a fedezet – hogy a fejlesztendő ingatlanon max. 1 hitelterhelés lehet

Rövid tájékoztató a pályázatról: VEKOP-5.1.1-5.1.2-16 - Vállalkozások megújuló energia felhasználásával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel

A Pest megyén kívüli vállalkozásoknak szóló GINOP-412-es konstrukcióban 50%-os vissza nem térítendő támogatásra jogosultak a pályázó vállalkozások. A vissza nem térítendő támogatás maximuma 100 millió Ft lehet. A pályázatra 2019. március 27-ig lehet pályázatokat benyújtani.

Ennél a pályázatnál csak az ingatlan tulajdonosa pályázhat az épület felújítására. 

Mindkét pályázattípusnál kiemelt szerepet kapnak az energetikai auditorok, akik számításaikkal alátámasztják a beruházás szükségességét. Ezeknél a konstrukciónál az elérhető támogatás maximumát az energetikai megtakarítás nagysága határozza meg.

Rövid tájékoztató a pályázatról: GINOP-4.1.2-18 - Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása 

Cégünk nemcsak a pályázat elkészítésében tud segítséget nyújtani, hanem kiterjedt energetikai auditori és tervezői kapcsolatrendszerünk segítségével az előkészítési folyamatokban is jelentős segítséget tudunk biztosítani. Keressen bennünket bizalommal.

 

Egyéb vissza nem térítendő napelemes pályázati lehetőséget keres vállalkozása számára?

Tekintse meg további napelemes, energetikai és megújuló energia témájú pályázati bejegyzéseinket!

 

Íme egy kis ízelítő legérdekesebb napelemes és energetikai témájú bejegyzéseinkből:

Energiahatékonysági célú beruházások esetén igényelhető adókedvezmény

Energiahatékonysági célú beruházások esetén igényelhető adókedvezmény

Napelem mint pénzügyi befektetés

Napelem mint pénzügyi befektetés

Napelemes pályázatot fontolgat? Mutatjuk a K.O. kritériumokat

Napelemes pályázatot fontolgat? Mutatjuk a K.O. kritériumokat!

Hasznos kérdések napelemes pályázattal kapcsolatban

Hasznos kérdések napelemes pályázattal kapcsolatban

Új napelemes pályázat vállalkozásoknak - Összefoglaltuk a lényeget

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést? Nem szeretne lemaradni a jövőben adódó hasonló lehetőségekről?

Iratkozzon fel heti ingyenes tájékoztató hírlevelünkre, melyben értesítjük Önt a várható és aktuális támogatási lehetőségekről, fejleményekről, egyéb aktuális pályázati hírekről, segítünk Önnek értelmezni a felhívások gyakran kesze-kusza feltételrendszerét. Ha feliratkozik, hetente 1 hírlevélre számíthat tőlünk és szigorúan semmi spam!

 

Miklós István Gábor
Miklós István Gábor

„A Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy szakán szereztem diplomát, majd - már munka mellett - ezt kiegészítettem a Miskolci Egyetem közgazdász képzésével is.

2004-2008 között az önkormányzati szektorban bővítettem tovább pénzügyi-számviteli ismereteimet, és itt kezdtem el pályázatokkal foglalkozni. Munkám mellett közbeszerzési referensi és mérlegképes könyvelői képesítést is szereztem.

2008 óta dolgozom a Vanessiánál, eddig közel 550 pályázat elkészítésében vettem részt. Jelenleg szakmai igazgató munkakörben dolgozom. Ez az új pozíció bőven tartogat számomra kihívásokat, elsősorban az új területek feltérképezéséért, a meglévő és jövőbeli stratégia partnerekkel való kapcsolattartásért vagyok felelős.

Szakterületeim: energetika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés."

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/121      (+36 30) 381-5390       istvan[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33