Eszközbeszerzés 0%-os hitellel

Mikro kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

A korábbi 0%-os uniós eszközbeszerzési pályázat hatalmas sikerén felbuzdulva idén ismét kedvező feltételekkel juthatnak visszatérítendő támogatáshoz azok a vállalkozások, amelyek nem találnak megfelelő vissza nem térítendő támogatási forrást eszközbeszerzéseikhez.

A 2018. szeptember 10-től igényelhető GINOP 8.3.5-18 kódszámú "Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram"  az uniós kamattámogatás révén 0%-os kamattal és iparági korlátozás nélkül a teljes KKV szektor számára elérhető.

A Hitelprogram keretében minimum 1, maximum 50 millió forintnyi, a beszerzett eszközök amortizációjának futamidejéhez igazodó, ténylegesen 0%-os kölcsön igényelhető az MFB Pontok valamelyikén. Sem kezelési költség, sem rendelkezésre tartási jutalék, sem előtörlesztési díj, sem szerződésmódosítási díj nem kerülhet felszámításra. 

Az egyetlen lényeges megkötés azon túl, hogy Budapesten és Pest megyében sajnos nem igényelhető ez a hitel, hogy a projekt megvalósítását a szerződéskötést követő 6 hónapon belül be kell fejezni, amely határidő indokolt esetben maximum 3 hónappal hosszabbítható meg.

A Hitelprogram előnyei:

  • eszközbeszerzésre vehető fel,
  • hívószava a technológiai korszerűsítés,
  • felvehető összeg minimum 1 millió – maximum 50 millió Forint.,
  • kezdő[1] vállalkozások is felvehetik (megkülönböztető előny más hitelekhez képest) maximum 25 millió Forintig,
  • saját forrás legalább 10%,
  • teljes KKV szektor által igénybe vehető,
  • szállítói finanszírozás itt is elérhető,
  • rendelkezésre tartási idő 9 hónap,
  • türelmi idő 3 hónap,
  • ennél a hitelnél nem a bővítés, hanem a korszerűsítés a fő cél.

[1] Kezdő vállalkozásnak tekintendő az a vállalkozás, mely nem rendelkezik egy lezárt, teljes (12 naptári hónapot jelentő) üzleti évvel.

A Hitelprogram keretében egészen 2020. november 1-ig lehet hitelkérelmet benyújtani, de keretkimerülés esetén a program felfüggesztésre kerül. Számos szakértői vélemény is alátámasztja, hogy idén őszre a keret kimerülhet, érdemes tehát sietni az előkészületekkel és az igényléssel.

Lássuk a részleteket:

A HITELPROGRAM CÉLJA

Az MFB Zrt. által, Európai Uniós forrásból meghirdetett Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása. Olyan KKV-kat céloz meg a program, amelyek egyáltalán nem, vagy nem megfelelő mértékében jutnak külső finanszírozáshoz. A támogatott beruházásnak olyan fejlesztést kell eredményeznie, ami javítja a technológiai felkészültséget. A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások olyan beruházásainak a támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők.

RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ KERETÖSSZEG

79,63 milliárd Forint

KÖLCSÖNFELVEVŐK KÖRE

A Hitel felvételére devizabelföldinek minősülő, Magyarország területén – Közép-magyarországi régió kivételével - székhellyel, telephellyel illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén –Közép-magyarországi régió kivételével - fiókteleppel rendelkező, gazdaságilag potenciálisan életképes KKV jogosult.

Ide sorolható minden olyan vállalkozás, amelyik korszerűsíteni szeretne, legyen szó akár a vendéglátóiparban vagy az építőiparban működő cégekről. A hitelre frissen indult vállalkozások is pályázhatnak.

A KÖLCSÖN ÖSSZEGE

  • Minimum 1 millió Forint – Maximum 50 millió Forint
  • Kezdő vállalkozások által igényelhető hitel összege maximum 25 millió Forint lehet.

A KÖLCSÖN FELHASZNÁLÁSA

A hitelcélok lehetnek:

  • Technológiai korszerűsítést eredményező új eszközök beszerzése, illetve az eszköz beszer­zéséhez kapcsolódó immateriális javak beszerzése (elszámolható költségek max. 20%-ig)
  • Kezdő vállalkozások beindítása (25 millió forintig)

SAJÁT FORRÁS

Minimum 10 százalék (a Projekt elszámolható költségéhez viszonyítva).

KAMAT MÉRTÉKE

0%/év

FUTAMIDŐ

A kölcsönből beszerzendő új eszköz Tao. szerinti amortizációjának végéig az alábbiak szerint:

  • az 50%-os amortizációs kulcs alá tartozó gépek, berendezések, felszerelések esetén legfeljebb 2 év,
  • a 33%-os amortizációs kulcs alá tartozó gépek, berendezések, felszerelések vagy járművek esetén legfeljebb 3 év,
  • a 25%-os amortizációs kulcs alá tartozó gépek, berendezések, felszerelések esetén legfeljebb 4 év,
  • a 20%-os amortizációs kulcs alá tartozó gépek, berendezések, felszerelések vagy járművek esetén legfeljebb 5 év,
  • a 14,5%-os amortizációs kulcs alá tartozó gépek, berendezések, felszerelések vagy járművek esetén legfeljebb 7 év.

A maximális futamidőt a leghosszabb maximális amortizációs idővel rendelkező eszközhöz tartozó futamidő alkalmazásával szükséges meghatározni.

A hitelkérelem csak az MFB Zrt.-vel szerződéses kapcsolatban álló, megfelelő jogosítvánnyal rendelkező Közvetítőhöz nyújtható be. A Közvetítők listáját az MFB Zrt. a honlapján teszi közzé.

A Hitelprogram keretében 2018. szeptember 10-től 2020. november 1-ig lehet Hitelkérelmet benyújtani.

A Vanessia Kft komplex hitelkérelem-menedzsment tevékenysége keretében az alábbi szolgáltatásokkal áll az Önök részére:

  • termékismertetési tevékenység
  • tanácsadási tevékenység a hitel feltételeinek való megfelelésben
  • hiteldokumentáció összeállítása, az igazolások formai és tartalmi előkészítése
  • üzleti terv elkészítése
  • hitelkérelmi dokumentáció benyújtása a hitelt nyújtó szervezet számára
  • segítségnyújtás a szerződéskötési és a folyósítási feltételek teljesítéséhez
  • hitel teljes futamideje alatti tanácsadás

Bármilyen további kérdéssel, szakmai előminősítéssel kapcsolatban keresse pályázati kapcsolattartóját, vagy lépjen kapcsolatba velünk központi elérhetőségeink bármelyikén.

A hitelprogramról készített rövid tájékoztatónkat innen tudja letölteni: GINOP-8.3.5-18 - Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést? Nem szeretne lemaradni a jövőben adódó hasonló lehetőségekről?

Iratkozzon fel heti ingyenes tájékoztató hírlevelünkre, melyben értesítjük Önt a várható és aktuális támogatási lehetőségekről, fejleményekről, egyéb aktuális pályázati hírekről, segítünk Önnek értelmezni a felhívások gyakran kesze-kusza feltételrendszerét. Ha feliratkozik, hetente 1 hírlevélre számíthat tőlünk és szigorúan semmi spam!

 

Rapcsák Dániel
Rapcsák Dániel

A Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Karának Külgazdasági szakán Európai Üzleti Tanulmányok szakirányon szereztem első közgazdász diplomámat, amelyet kiegészítettem a Budapesti Corvinus Egyetemen, valamint Európai Uniós pályázati szakmenedzser képesítést is szereztem. Angol és francia nyelvtudásomat anyanyelvi területeken végzett hosszabb-rövidebb tanulmányaim során is fejlesztettem.

Az uniós támogatási rendszer magyarországi intézményrendszerében kezdtem munkámat, az előcsatlakozási időszakban Irányító Hatóságnál szerezve tapasztalatot, amelyet ezután négy éven keresztül Közreműködő Szervezetnél gyarapítottam a pályázatok értékelésében és megvalósulásának nyomon követésében való részvétellel.

2008-ban csatlakoztam a Vanessiához, és ez idáig nagyjából 400 pályázat elkészítésében működtem közre. 2013 októbere óta töltöm be a Vanessia Kft. egyik ügyvezetői pozícióját, amelyben elsősorban a tanácsadók szakmai fejlődéséért vagyok felelős.

Szakterületeim: üzleti informatika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés, kutatás-fejlesztés.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/115       (+36 20) 400-4413       daniel[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33