Megújul a kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati rendszer, hamarosan jönnek az új pályázatok!

Megújul a kutatás fejlesztési és innovációs pályázati rendszer hamarosan jönnek az új pályázatok

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) új kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati rendszert indít idén, ahol elsősorban a vállalati hatékonyság és versenyképesség növelését célzó innovációs és K+F projektekre helyezi a hangsúlyt. Az új pályázatok már 2019 második negyedévében megjelenhetnek.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hazai forrásból évente nagyjából 80 milliárd forintos támogatást nyújt ilyen célokra, többségében vállalkozásoknak, ebben nem várható lényeges változás. Az újabb pályázati felhívások tervezetéből azonban komoly hangsúlyeltolódás rajzolódik ki, ahol a piacvezérelt módon megvalósuló vállalati innovációs projektek támogatása lesz a fő cél.

A Hivatal által szervezett „Országos Innovációs Fórum- Innovatív KKV-k a sikeres Magyarországért" elnevezésű roadshow-n cégünk munkatársai is részt vettek. Az itt elhangzottak alapján összegyűjtöttük Önöknek, hogy az új versenypályázati tervekről mit lehet tudni.

Az új pályázati rendszerben a pályázatokat négy fő irányvonal mentén kívánják meghirdetni:

  • KKV Start Innováció
  • Piacvezérelt KFI
  • Nyílt Innováció
  • Ipar-Egyetem Együttműködés

forraskeretek

KKV START INNOVÁCIÓ pályázat kifejezetten mikro, kis- és középvállalkozások számára lesz elérhető 10-20 millió forintos vissza nem térítendő támogatás formájában. Célja, hogy a kis cégek kisebb volumenű újítást vigyenek a mindennapi életükbe, jó példa erre egy hatékonyságot növelő gép beszerzése, működési folyamatainak átalakítása, felsőfokú szakértő foglalkoztatása a fejlesztés jegyében.

kkv start innovacio

PIACVEZÉRELT KFI pályázatra kis- és középvállalkozások, a nagyvállalatok, valamint konzorciumi partnerként a felsőoktatási intézmények pályázhatnak, az igényelhető támogatás összege 50 és 700 millió forint között mozog majd. A korábbi pályázat típusok elsősorban azt támogatták, hogy a fejlesztés eljusson prototípus szintig, a szóban forgó pályázat tervezet ezen felül azt is fontosnak tartja, hogy a kész prototípusból hogyan lehet terméket csinálni.

piacvezerelt kfi

A NYÍLT INNOVÁCIÓ pályázat a nagyvállalatokat, illetve konzorciumi partnerként a kkv-kat célozza, a vissza nem térítendő támogatási összeg 10-150 millió forint lehet. Ebbe a projektbe csak szolgáltatásnyújtóként lehet bevonni valamilyen felsőoktatási intézményt.

nyilt innovacio

Az IPAR-EGYETEM EGYÜTTMŰKÖDÉS pályázatra a nagyvállalatok és a felsőoktatási intézmények konzorciumai jelentkezhetnek, az elnyerhető támogatás összege 1 és 6 milliárd forint, míg a támogatási intenzitás pedig 80% is lehet.

ipar egyetem egyuttmukodes

Minden pályázat esetében elvárás, hogy a pályázó rendelkezzen a 2018-as üzleti évre vonatkozó lezárt és közzétett beszámolóval és várhatóan jogosultsági elvárásként fognak megjelenni a múltbéli stabil gazdálkodási adatok a cégek esetében.

Amennyiben innovációs fejlesztésben, illetve pályázatban gondolkodik, érdemes már most felvennie velnk a kapcsolatot, hogy előzetesen felmérhessük vállalkozása alapvető pályázóképességet, valamint lehetőségeit a kutatás-fejlesztési területen belül.

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést? Nem szeretne lemaradni a jövőben adódó hasonló lehetőségekről?

Iratkozzon fel heti ingyenes tájékoztató hírlevelünkre, melyben értesítjük Önt a várható és aktuális támogatási lehetőségekről, fejleményekről, egyéb aktuális pályázati hírekről, segítünk Önnek értelmezni a felhívások gyakran kesze-kusza feltételrendszerét. Ha feliratkozik, hetente 1 hírlevélre számíthat tőlünk és szigorúan semmi spam!

 

Bujdosó Ilona
Bujdosó Ilona

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának nemzetközi gazdaság és gazdálkodás alapszakán végeztem 2011-ben, majd munka mellett tanulmányaimat nemzetközi pénzügy és kontrolling mesterképzési szakán folytattam. Ennek elvégzését követően 2015-ben szereztem mesterfokozatú diplomámat.

A Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökségnél kezdtem munkámat, ahol 4 éves tapasztalatra tettem szert elsősorban a hazai/nemzetközi innovációs és kutatás-fejlesztési projektek megvalósításában, a régió innovációs folyamatainak szerveződésében.

2014 ősze óta dolgozom a Vanessia Kft-nél, ahol vezető tanácsadóként nyújtok segítséget a cég partnerei számára.

Szakterületeim: kutatás-fejlesztés, innováció, gazdaságfejlesztés.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/109 mellék    (+36 20) 400-4419    ilona[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33