Indulhat az utolsó céges roham az uniós hitelekért

Sajtószemle: Portfolio - 2019. augusztus 8.

A vállalkozások számára meghirdetett, európai uniós hitelprogramokra benyújtott és befogadott hitelkérelmek közel 87%-át teszik ki a rendelkezésre álló keretösszegnek, azaz már csak korlátozott lehetőség áll a cégek előtt - derül ki a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által ma kiadott tájékoztatóból. Ebben egyúttal arra is felhívják a figyelmet, hogy mától lépett hatályba az uniós hitelprogramokhoz kapcsolódó eljárásrend, amely egyszerűbbé teszi a KKV-k számára a forrásszerzést akár 100%-os előleg mellett is, illetve bővült a kedvezményezettek köre is.

A 2014-2020-as pénzügyi ciklusban a vállalkozások számára meghirdetett, az MFB Pontokon elérhető önálló, vagy vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelprogramok keretösszegének jelentős részét már befogadott hitelkérelmek fedik le, a még elérhető hiteltermékekre azonban érdemes pályázni.

Az MFB, együttműködésben az uniós források kezelését végző társintézményekkel, egyszerűsítette a hitelprogramok igénylését és bővítette a kedvezményezettek körét. A ma életbe lépett könnyítésekkel már az egyszerűsített (például kata, vagy kiva) adózású vállalkozások is élhetnek minden elérhető vállalkozói hitelprogram lehetőségével - hívja fel a figyelmet az MFB közleménye.

A mától életbe lépett változások közül az is sokak számára jó hír, hogy mostantól az eszközbeszerzésre felvett hitel 100%-a elérhető lesz előlegként, 150 millió forintos hitelösszegig - megfelelő szállító esetén. Emellett igényelhető az úgynevezett 'soft' költségekre szóló előleg is: 150 millió forint hitelösszegig a fejlesztéshez, beruházáshoz kapcsolódó kiegészítő tevékenységek kiadásainak 50 százaléka, 150 millió forintos hitelösszeg felett pedig 25 százalék, de legfeljebb 250 millió forint a kifizethető összeg. A beruházások utófinanszírozásának összege pedig az eddigi 50 százalékról 100 százalékra emelkedett.

A teljes cikk itt olvasható >>>

A vállalkozások számára nyújtott, jelenleg elérhető termékek közül a legjelentősebb érdeklődés a KKV Technológia Hitelprogramot kíséri (GINOP-8.3.5-18) .

A Hitelprogramról bővebben itt olvashat:

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33