Ezek a pályázatok várhatóak idén ősszel

Ezek a pályázatok várhatóak idén ősszel

A koronavírus okozta vészhelyzet gazdasági következményeinek mérséklése érdekében a napokban jelentősen módosult a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. 

A kormány 1474/2020-as 2020.08.07-i határozata módosította a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1006/2016-os határozatát, amelyből számos lényeges információ körvonalazódik, többek között az, hogy a jelentős átcsoportosítások mellett új pályázatok is kiírásra kerülnek a közeljövőben. Nézzük a részleteket:

Megnövelt pályázati keretek

Átcsoportosítás keretében nem kevés többlettámogatás jut a GINOP-1.2.8-as, valamint annak tükörpályázataként tekinthető VEKOP-1.2.6-as pályázatokra, ezek keretösszege gyakorlatilag duplázódni fog. A pályázatok keretében elsősorban eszközbeszerzés finanszírozható, emellett többek között napelemes rendszer telepítését, ingatlanfejlesztést, hardverek, szoftverek beszerzését lehet megvalósítani.

Szintén kiegészítő forráshoz jut a GINOP-5.3.12-19 foglalkoztatás-bővítés ösztönzése pályázat amelyet jelentősen túligényeltek, így a  keretösszeg emelése a a tartaléklistára került támogatási igények támogatását célozza.

Új pályázatok 2020 öszén

Új pályázatként fog megjelenni a hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatását célzó GINOP-1.2.9-20-as pályázat 5 milliárd forint keretösszeggel. A pályázati felhívás várhatóan hasonló lesz a válságkezelő GINOP-1.2.8/VEKOP-1.2.6 pályázathoz, azaz a vissza nem térítendő támogatás igénylése nem lesz feltételekhez kötött a hátrányos helyzetű településen működő KKV-k számára. A pályázat alapvetően eszközbeszerzést támogat majd, de emellett viszonylag nagy szabadságot kapnak a vállalkozások arra vonatkozóan, hogy mire költik a támogatást.

Szintén új felhívás lesz a GINOP-1.2.12-20 kódszámú "Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása" pályázat, amelynek célja az élelmiszeripari feldolgozó középvállalkozások fejlődését eredményező beruházások támogatása, elsősorban eszközbeszerzési költségek és építési költségek finanszírozása révén.

2020 ősszel lesz pályázható az „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása" című (VP2-4.1.1.-20 kódszámú) felhívás, amelynek keretében lehetőség lesz az állattartásra, valamint az előállított termék kezelésére, tárolására szolgáló épületek, építmények létrehozására, kialakítására, továbbá építéssel nem járó projektek megvalósítására is az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzése révén. Emellett az állattartó telepek létesítményeinek épületenergetikai, épületgépészeti felújítása, technológiáinak korszerűsítése, valamint a megújuló energia hasznosítására irányuló technológiák beszerzése is támogatásra kerül.

Az állattartó telepek fejlesztése pályázattal párhuzamosan lesz elérhető a „Kertészeti üzemek korszerűsítése" című (VP2-4.1.3-20 kódszámú) pályázat, amelynek elsődleges célja, hogy elősegítse a kertészetek számára a korszerű tárolási és áruvá készítési rendszerek kiépítését, a rendelkezésre álló kapacitásaik bővítését. Támogatja továbbá a kertészeti gazdaságokban az energiafelhasználás hatékonyságának javítását és az ágazat által okozott környezetterhelés csökkentését. A felhívás a kertészeti létesítmények esetében az épületenergetikai, épületgépészeti és energiaellátást érintő korszerűsítések, felújítások, valamint a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása által elősegíti a kertészeti gazdaságok energiahatékonyságának javulását is.

Érdemes tehát felkészülnie az előttünk álló, pályázati szempontból igen aktív időszakra és akár pályázati szakértőjével átbeszélnie, hogy a vállalkozása jelenlegi helyzetében milyen ideális fejlesztési konstrukcióban gondolkodhat, ehhez milyen feltételeknek kell megfelenie, milyen vállalásokat kell tennie. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal.

Szántó Petra
Szántó Petra

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar kereskedelem és marketing alapképzési szakán 2014-ben szereztem meg közgazdász diplomámat. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok marketing mesterképzésen.

Mindig érdeklődtem az élelmiszeripar működése iránt, főként ebből az indíttatásból végeztem el alapképzésemmel párhuzamosan két év alatt egy sütő- és cukrászipari technikusi képzést. Tanulmányaim alatt és után több cukrászipari üzemben, pékségben volt lehetőségem megfigyelni a folyamatokat, felfedezni az ipar működését; valamint szakoktatóként is kipróbáltam magam.

A Vanessia Kft. csapatához 2014 őszén csatlakoztam, az azóta eltelt idő alatt több vállalkozásnak segítettem külföldi kiállításon való részvételben, termelési kapacitásuk növelésében (gazdaságfejlesztés); valamint energetikai korszerűsítést eredményező projektekben is részt vettem.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/120      (+36 30) 335-2482       petra[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33