Teret nyert a smart working azaz a hibrid munkavégzés

Home office hibrid munkavégzés tanácsadás

A járvány első hullámában szinte minden cég dolgozói home office-ba kényszerültek. Mindenkinek váratlanul és gyorsan kellett alkalmazkodnia a kialakult helyzethez, mely során nem biztos, hogy a szabályoknak mindenben megfelelő rendszer kialakítására került sor. A váltás azonban rávilágított arra, hogy a home office lehet hatékony és vannak hosszú távon is kihasználható előnyei. Cégünk jogásza, dr. Pálinkás Csilla beszélt nekünk az úgynevezett smart working, azaz hibrid munkavégzésben rejlő lehetőségekről és a jogi szabályozás fontosságáról.

Az ügyfeleink körében végzett felmérés azt mutatta, hogy a cégek egy része, ahogy lehet, vissza szeretne térni a hagyományos munkarendre, nagyobb része azonban részben a továbbiakban is alkalmazni szeretné a home office-t.

A smart working, vagy hibrid munkavégzési forma erre kínál megoldást.

Ennek lényege, hogy a munkavállalók részben otthon, részben a munkahelyükön dolgoznak. Hogy ki mennyi időt tölt home office-ban, vagy az irodában függ a munkakörétől, de attól is, hogy az adott munkavállaló hol tud hatékonyabban dolgozni.

Az ún. hibrid modell alkalmazása sok jogi kérdést is felvet.

  • Hogy tudjuk leszabályozni az otthoni és irodai munkavégzést?
  • Milyen munkaszerződést kell kötnünk a munkavállalókkal?
  • Milyen munkaidő-beosztás alkalmazható?
  • Milyen tárgyi feltételeket kell biztosítani?
  • Szükséges-e a munkavállalók költségeinek átvállalása?
  • Milyen munkabiztonsági intézkedéseket kell meghoznunk?
  • Hogy tudjuk szabályosan ellenőrizni az otthoni munkavégzést?
  • Hogy tudjuk biztosítani a cég adatainak védelmét a távoli munkavégzés során?


Ha ezek a kérdések már Önben is megfogalmazódtak, akkor szolgáltatásunk Önnek is szól.

Irodánk vállalja, hogy felméri a cég jelenlegi munkajogi helyzetét és gyakorlatát, majd kialakít egy olyan belső szabályrendszert, ami megfelel a Munka törvénykönyve és egyéb jogszabályok rendelkezéseinek, az EU kapcsolódó iránymutatásának, ugyanakkor a munkáltatók és a munkavállalók számára is átlátható, követhető és biztonságos.

Irodánk együttműködik informatikai és HR tanácsadó cégekkel annak érdekében, hogy komplex szolgáltatást tudjon nyújtani a hibrid munkavégzési modell megvalósításában.

Informatikai partnerünk kialakítja a távoli munkavégzés kereteit és feltételeit, így a garantált biztonságú VPN kapcsolatot, vagy a szükséges szoftvereket, HR tanácsadónk pedig segít a hibrid modell létrehozásában, a munkavállalók felmérésében és beosztásában.

A szolgáltatással kapcsolatban keresse partnerünket az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Dr. Pálinkás Csilla
Dr. Pálinkás Ügyvédi Iroda

DHG Ügyvédi Társulás
+36 30 9615 742
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vanessia Kft
Vanessia Kft

A Vanessia Kft. 19 éves múltra tekint vissza a pályázati tanácsadói piacon. Cégünk a 2019-es pályázati szezon elejére közel 4.200 sikeres pályázat elkészítésében, menedzselésében vett részt. Segítséget kívánunk ny újtani ahhoz, hogy az ötletekből, elképzelésekből, vágyakból a valós lehetőségeknek megfelelő, sikeres projektek szülessenek. Szakembereink a projektgenerálástól a zárójelentések és elszámolások beadásáig ügyfeleink segítségére vannak; ennek köszönhetően az elmúlt 3 év átlagában sikerarányunk 90% feletti.

Jelenleg 16 főállású tanácsadó, 21 projektmenedzser és 10 külsős szakember adja tevékenységünk szakmai alapját. Működésünk kiterjed az ország egész területére, irodáink Budapesten, Pécsett és Debrecenben találhatóak.

Vállalkozásunk az évek során folyamatosan bővítette tevékenységi- és ügyfélkörét. A kis- és középvállalkozási szektor mellett egyre gyakrabban vették igénybe szolgáltatásainkat a közszféra szereplői: önkormányzatok és azok intézményei (egészségügy, oktatás, szolgáltatás, művelődés) is a hazai és uniós pályázatok során.

Célunk és küldetésünk a magyarországi köz- és vállalkozói szféra szereplőinek minél szélesebb körű tájékoztatása, naprakész, pontos információkat kívánunk szolgáltatni az uniós és hazai pályázatokról, felkészíteni őket a sikeres pályázásra. Szakértői tevékenységünkkel ügyfeleink számára értékes, a gyakorlatban is jól hasznosítható megoldásokat biztosítunk. Sikereink titka az, hogy minden projektet önálló értékként kezelünk, nem alkalmazunk sablon megoldásokat.

ELÉRHETŐSÉGEINK:

 (+361) 319-2707           (+36 1) 319-2702          vanessia[kukac]vanessia.hu