Megérkeztek az élelmiszeripari pályázatok, összehasonlítottuk a felhívásokat!

VP3-4.2.1-4.2.2.-1-21 - Élelmiszeripari üzemek fejlesztése VP3-4.2.1-4.2.2-2-21 - Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése

Idén két uniós pályázat is kínál vissza nem térítendő támogatást élelmiszeripari és borászati fejlesztésekhez, az egyik már jelenleg is beadható, a másik várhatóan nyár végén nyílik. 

Készítettünk egy áttekinthető összehasonlítást, amely segít eldönteni, fejlesztési elképzeléseikhez és anyagi lehetőségeikhez melyik konstrukció az ideális vagy választható megoldás.

Az „Élelmiszeripari üzemek fejlesztése" című (VP3-4.2.1-4.2.2.-1-21) pályázat a mezőgazdasági termelők, valamint a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások számára olyan élelmiszer-feldolgozáshoz, illetve borászati tevékenységhez kapcsolódó fejlesztések végrehajtásához nyújt támogatást, amelyek hozzásegítik őket tevékenységük gazdaságos folytatásához, versenyképességük javításához. A Felhívás lehetőséget teremt feldolgozási tevékenységhez kapcsolódóan eszközök, gépek, technológiai berendezések beszerzésére, illetve megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására is.

Kiemelendő eleme a felhívásnak, hogy

  • mezőgazdasági termelők mellett indulhatnak mikro- és kisvállalkozások is,
  • technológiafejlesztés mellett lehet az élelmiszeripari tevékenységhez kapcsolódó, áruszállításra használható szállítójárműveket is lehet beszerezni.

Az igényelhető vissza nem térítendő (VNT) támogatás összege: maximum 100 millió Ft.

Az „Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" című (VP3-4.2.1-4.2.2-2-21) pályázat az élelmiszer-feldolgozáshoz, illetve borászati tevékenységhez kapcsolódó nagyobb, azaz komplex, akár stratégiai jelentőségű fejlesztések megvalósítását támogatja, ahol a támogatási összeg  minimum 100 millió Ft és maximum 5 milliárd Ft között lehet.

Mindkét pályázati felhívás alapján vissza nem térítendő tőkejuttatást kap a kedvezményezett az alábbi feltételekkel

  • Folyósítás: Utófinanszírozással az elszámolt és elfogadott kiadások számlái alapján benyújtott kifizetési kérelem elbírálását követően
  • Előleg: Igényelhető a megítélt támogatási összeg 50 a erejéig
  • Saját forrás:Regionális beruházási támogatás esetén a projekt elszámolható költségének 25 erejéig

Lássuk a részletes összehasonlítást:

A nagyobb megjelenítéshez, kattintson a képre!

elelmiszeripari palyazatok osszehasonlitasa

A részletes pályázati összefoglalókat az alábbi linkekre kattintva olvashatja:

Pazsiczki-Kecze Zsanett
Pazsiczki-Kecze Zsanett

A Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Karán végeztem gazdálkodási –és menedzsment szakon, pénzügyi szakirányon. Tanulmányaimat a Gazdaságtudományi Karon, okleveles közgazdászként fejeztem be vállalkozásfejlesztő mesterszakon, 2016 januárjában.
Mesterképzésem során lehetőségem volt részt venni gazdálkodó szervezetek tevékenységének elemzésében, komplex fejlesztési feladatainak megoldásaiban illetve startupok elindulásának folyamatában. Megismerkedtem továbbá Magyarország és az Európai Unió által elérni kívánt célkitűzésekkel, ezekhez igazodva a meghirdetett különböző operatív programokkal és azok meghatározott prioritásaival.

A Vanessia Kft-hez 2016 tavaszán csatlakoztam, és ezidáig 250 projekt elkészítésében működtem közre. Ezen számos projekt kidolgozása által vehettem részt gazdasági társaságok fejlesztési céljainak megvalósításában. Szüleim vállalkozásából is adódóan szívügyem a mezőgazdasági és vidékfejlesztési területen gazdálkodók támogatása, úgy, mint a pincészetek, borászatok fejlesztése; élelmiszerfeldolgozás; turisztikai fejlesztési programok; állattartó telepek korszerűsítése, kertészetek korszerűsítése. További szakterületeim gazdaságfejlesztés, infokommunikációs fejlesztések. A jövőben szeretném mélyíteni tudásomat a kutatás-fejlesztés és humánerőforrás fejlesztés területén is, mely számtalan kihívást és új feladatok ellátását jelenti számomra.

2021-től vezető tanácsadóként örömmel kísérem végig a vállalkozások gazdálkodási sajátosságait, értékteremtő tevékenységeit, elősegítve a cég partnereinek további fejlődését.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

  (+361) 319-2707/116 mellék    (+36 30) 416-9489   zsanett[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33