Januárban kapacitábővítő pályázat - kivételes lehetőség talán utoljára!

kapacitasbovito osszehasonlito5

2017. január 16-tól indul a két legnépszerűbb - a GINOP-1.2.1-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése és a GINOP-1.2.2-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása elnevezésű pályázat.

A két pályázat közül a kisebb, 5-25 millió Ft közötti támogatást biztosító pályázat ráadásul egyszerűsített elbírálással, azaz keretkimerülésig folyamatosan a beérkezés sorrendjében kerül elbírálásra, míg a nagyobb, 25-250 millió Ft támogatást biztosító pályázat első szakasznapja 2017. január 31. lesz. Mindkét pályázat esetében tehát alig néhány hét áll rendelkezésre a felkészülésre, ami magában kell, hogy foglalja a támogatási kérelem összeállítását, az eszközönkénti 3 db árajánlat beszerzését és a pénzügyi tervezést.

Ha már a pénzügyi tervezésnél tartunk, szeretnénk ismét felhívni a figyelmüket azokra a pénzügyi vonatkozású feltételekre, amelyek a leglényegesebbek a pályázat sikeréhez.

Mindkét pályázat esetében kizáró ok, ha a pályázó vállalkozás:

 • utolsó lezárt üzleti évében a saját tőkéje negatív,
 • saját tőkéje a törzstőke (alaptőke) jogszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent (pl kft esetében 3 millió ft),
 • árbevételének összege alacsonyabb, mint a projekt összköltsége.

Ha a fenti feltételek rendben vannak, a tartalmi értékelési szempontokra kell koncentrálnunk, hiszen a pontozás során az összesen elérhető 100 pontból 50 pontot minimum el kell érni a pályázaton való induláshoz, és ne is elégedjünk meg a minimummal, ha tehetjük, érdemes minél több pontot „összeszedni", hiszen a GINOP-121 konstrukció esetében pontszám alapján bírálják majd el a szakaszzárásig beérkezett kérelmeket.

Pontozási szempontoknál előnyt jelent

GINOP-121 esetében:

 • legalább 5%-os árbevétel növekedés a kettő évvel korábbi összeghez képest;
 • ha az export-árbevételnek teljes árbevételhez viszonyított aránya meghaladja a 15%-ot;
 • ha az üzemi eredmény aránya minél magasabb;
 • ha az 1 főre eső hozzáadott érték minél magasabb;
 • az optimális nettó árbevétel arányos beruházási érték;
 • az optimális saját tőke árbevétel arányos beruházási érték.

Bővebben a pályázatról itt olvashat: GINOP-1.2.1-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

GINOP-122 esetében:

 • legalább 5%-os árbevétel növekedés a kettő évvel korábbi összeghez képest;
 • az optimális nettó árbevétel arányos beruházási érték;
 • az optimális befektetett eszköz arányos beruházási érték;
 • az optimális saját tőke arányos beruházási érték;
 • az üzemi eredmény megfelelő aránya.

Bővebben a pályázatról itt olvashat: GINOP-1.2.2-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

A pontozással kapcsolatban felmerült kérdéseikkel keressenek fel minket, első lépésben elkészítjük vállalkozásuk, illetve projektötletük előminősítését és ha szükséges, segítünk a tervezett projekt optimalizálásában a szempontrendszernek való maximális megfelelésben.

Papp Róbert
Papp Róbert

A Debreceni Egyetem Agárgazdasági és Vidékfejlesztési karán végeztem Vidékfejlesztő Agrármérnök szakon. Tanulmányaim során a mezőgazdaság mellet széleskörű ismeretekre tettem szert a közgazdaságtan, a vállalatgazdálkodás és a menedzsment ismeretek területén. Képzésünk deklarált célja az volt, hogy megismerjük a vidéki térségek és az itt működő vállalkozások mindennapjait, gazdálkodási sajátosságait, hogy tudásunkkal később elősegítsük fejlődésüket és felzárkóztatásukat.

Az egyetem után Londonba költöztem azzal a céllal, hogy kicsit jobban felfedezzem a világot, ami életem meghatározó pozitív élményének bizonyult. Angliát követően tele energiával és határozott világmegváltó szándékkal tértem haza és jelentkeztem pályázatírónak a Vanessia Kft. csapatába. Az azóta eltelt hat évben Junior pályázati tanácsadóból Vezető tanácsadóvá váltam, és a technológiafejlesztés, kutatás-fejlesztés, turisztika területén értem el legnagyobb sikereimet. Ha visszatekintek, örömmel tölt el a több mint 400 sikeres pályázat, a megvalósult projektek, a sok bizalom és lehetőség, amit kaptam és a számos barátság, ami idő közben kialakult. Büszke vagyok, ha visszagondolok, hogy voltak ügyfeleim, akik egy robogóval vagy egy kopott öreg Audival érkeztek az első tárgyalásunkra és mára sikeres és elismert vállalkozók lettek; és arra is, hogy olyan irodák ajtói nyíltak meg előttem, melyekről azelőtt csak az újságokban olvastam. Ahogy idáig, a jövőben is várom az új ötleteket, az új ügyfeleket, hogy hosszú távon közösen gondolkodva, mintegy külsős munkatársként támogassam vállalkozásuk fejlődését.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/117-es mellék   (+36 30) 368-2006   robi[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.