Ismét nyílnak energetikai témájú pályázatok vállalkozások számára

Az Európai Bizottság a kormány által benyújtott Operatív Programok többségét jóváhagyta, és hamarosan megkezdődhet a pályázatok kiírása is. Hosszabb szünet után, több olyan pályázat is nyílik a közeljövőben, amely a hazai KKV szektor energetikai fejlesztését célozza meg.
Magyarország a klímaváltozás elleni küzdelemben már eddig is jelentős eredményeket ért el. Hazánk 2020-ig tartó háromszor 20 százalékos vállalást tett, azaz ennyivel csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és ennyivel növeli a megújuló energiák részarányát, valamint az energiahatékonyságot is.
Mindezek eléréséhez a 2014-2020-as programozási időszakban hazánk jelentős EU forrásokat tud igénybe venni. A GINOP forrásokon belül a 4. prioritásban mind "Épületenergetikai fejlesztésekre" (nyílászárócsere, hőszigetelés, fűtési rendszer korszerűsítés), mind "Helyi hő és villamos-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal" (napelem, napkollektor, biomassza stb.) mind ezek kombinációjára összesen 18 milliárd Ft mértékű keretösszeg áll majd rendelkezésre. A pályázatokon a konvergencia régióban lévő KKV-k indulhatnak majd, várhatóan a vissza nem térítendő támogatások mellett visszatérítendő (támogatott hitel) forrásokra is lehet majd pályázatokat benyújtani.

https://www.high-endrolex.com/33