Megvan, mire pályázhatnak az élelmiszeripari vállalkozások

Kapacitásbővítő, energiahatékonysági és kutatásfejlesztési forrásokra pályázhatnak majd az élelmiszeripari vállalkozások a mostani uniós költségvetési ciklusban. A támogatásokat az ötezer mikro-, kis- és közepes vállalkozás veheti igénybe, míg hatvanöt nagyvállalatnak minősülő cég már nem pályázhat.

A vidékfejlesztési programból, illetve a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból (GINOP) lehet támogatni az élelmiszeripari fejlesztéseket az új uniós költségvetési ciklusban – jelentette ki az MTI szerint Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára egy szakmai rendezvényen. A GINOP-on belül a feldolgozóipar az a terület, ahol még vissza nem térítendő támogatások adhatók.

A vállalatok nem csak kapacitásbővítő, hanem energiahatékonysági és kutatás-fejlesztési pályázatokat is benyújthatnak. Az államtitkár szerint a visszatérítendő támogatásokat használt gépekre is igénybe lehet venni. Pluszpénzeket az ötezer mikro-, kis- és közepes vállalkozás kaphat, a hatvanöt nagyvállalatnak minősülő élelmiszeripari cég viszont már nem kérhet uniós forrásokat - szögezte le az államtitkár.

https://www.high-endrolex.com/33