Áprilisban várható pályázatok

Az Európai Bizottság a kormány által benyújtott úgynevezett operatív programok többségét jóváhagyta, és ezeknél áprilisban megkezdődhet a pályázatok kiírása. Hosszabb szünet után, több olyan pályázat is nyílik a közeljövőben, amely a hazai KKV szektor fejlesztését célozza.

A pályázatok között van Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. A pályázat legfontosabb célja a mikro, kis – és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése, ehhez modern eszköz- és gépparkok beszerzése, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítása. A pályázat célcsoportjai: a konvergencia régióban lévő termelő iparágakban tevékenykedő KKV-k, illetve a szabad vállalkozási zónákban fejleszteni kívánó hazai mikro-, kis- és középvállalkozások.
Újra nyílik a Külpiacra jutás támogatását célzó kiírás. A támogatás célja a konvergencia régióban telephellyel rendelkező KKV-k piacra jutási feltételeinek, különösen a külpiaci érvényesüléshez szükséges tevékenységek támogatása külföldi kiállításon, vásáron való részvételen, a piacra jutáshoz kapcsolódóan végzett marketingtevékenységen, illetve igénybe vett kiegészítő szolgáltatásokon keresztül.
Újdonság munkahelyteremtés a szabad vállalkozási zónákban. A vissza nem térítendő támogatás keretében új gépek, berendezések, műszaki eszközök, technológiák beszerzésének, valamint új létesítmények építésnek költségei számolhatók el. Munkavállalónként az alaptámogatás 1,5 millió, maximum 3 millió forint lehet összesen új munkahelyenként.
A korábbi évekhez képest, a pályázati rendszer idén részletesen kidolgozott és előkészített projekteket vár el, így kérünk minden érdeklődőt, hogy még időben vegye fel a kapcsolatot pályázati tanácsadóinkkal, hogy a megfelelő előkészületeket megkezdhessük. A szabályok változása miatt a projektek kidolgozása mellet a 2014. évi előzetes beszámolókat és a cégkivonatokat is érdemes felülvizsgálni annak érdekében, hogy adminisztrációs hiba miatt senki ne csússzon le a pályázati lehetőségektől 2015-ben.

https://www.high-endrolex.com/33