Pályázat a Magyar Falu Program keretében a nemzeti és helyi identitástudat erősítésére

Magyar Falu Program - A nemzeti és helyi identitástudat erősítése

PÁLYÁZAT CÉLJA

A támogatás célja a hagyományos vidéki közösségi élet megerősödése, ezzel teret adva a fiatal generációk számára. A program esélyt ad a helyi kultúra, a szabadidős tevékenységeknek fejlődéséhez, támogatja a hagyományok megtartását és azok továbbvitelét, hozzájárul a kultúrközösségek közötti kommunikációhoz.

A program lehetőséget biztosít az 5000 fő, és ez alatti lakosságszámú települések számára a nemzeti és helyi identitástudat erősítésére. Támogatás igényelhető már meglévő kulturális intézmények tereinek felújítására, kultúrát segítő személy programszervező foglalkoztatására, valamint egyéb programszervezésre, és a programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre és programokhoz kapcsolódó működési költségekre.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

A kiírás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 6 000 000 000 forint.

A Magyar Falu Program (a továbbiakban: MFP) keretében nyújtott támogatás vissza nem térítendő, 100%-os támogatási intenzitású hazai támogatásnak minősül.

A projektre maximálisan igényelhető támogatási összeg:

  • Meglévő közösségi és kulturális építmények külső és belső tereinek felújítása, bővítése, korszerűsítése - max 15.000.000 Ft;
  • A közösségi célú helyiségekben megvalósuló programok szervezése (kültéri is), a közösségi tér felújításához, amatőr művészeti csoportok támogatásához, és a programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzés, a programokhoz kapcsolódó működési költségek támogatása - max 5.000.000 Ft;
  • Közösségszervező alkalmazásának bértámogatása a 2019. évi garantált bérminimum és járulékainak megfelelő összegben. - max 2.971.800 Ft.

Az egyes tevékenységcsoportokra meghatározott maximális támogatási összegek a projektre igényelhető maximális támogatási összeg meghatározásakor egy projekt keretén belül összeadandók, azaz egy mindhárom tevékenységcsoportra egyszerre irányuló projekt esetében igényelhető maximális támogatási összeg összesen 22 971 800 forint lehet, melybe beleszámítandó az önállóan nem támogatható tevékenységekre igényelhető támogatási összeg is.

A Támogató a támogatott projektek esetében 100%-os mértékű támogatási előleget biztosít.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

1. Önállóan támogatható tevékenységek:

a) Meglévő közösségi és kulturális építmények külső és belső tereinek felújítása, bővítése, korszerűsítése

  • Felújítás, bővítés:
    • Fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, hőszigetelés;
    • Meglévő világítási rendszerek;
    • Info- és telekommunikációs hálózat korszerűsítése

b) A közösségi célú helyiségekben megvalósuló kül- és beltéri programok szervezése, ezekhez kapcsolódó eszközbeszerzés és működési költségek támogatása

  • A közösség életet meghatározó programok szervezése, megvalósítása. Különös tekintettel:
    • A helyi társadalom kapcsolatrendszerének, közösségi életének, érdekérvényesítésének, az állampolgári részvétel fejlődését elősegítő programok
    • Önkéntes tevékenységek, az önkéntességgel kapcsolatos programok;
    • A gyermekek, az ifjúság, az idősek művelődését segítő, a családi életre nevelő családbarát, a generációk közötti kapcsolatokat, együttműködést elősegítő programok;
    • A szegénységben vagy más hátránnyal élő csoportok társadalmi, kulturális részvételét fejlesztő, a megértést, a befogadást, a felzárkózást, az esélyegyenlőség megvalósulását elősegítő programok;
    • Egészségmegőrző és prevenciós programok;
    • Nemzeti és helyi identitás erősítése érdekében hely- és családismereti programok;
    • Népművészeti, hagyományápoló műhelyfoglalkozások;
    • Kézműves foglalkozások szervezése;
    • Az egyéni és közösségi tudást, kreativitást, helyi kultúrát fejlesztő programok;
    • Helyi termékfejlesztéssel, kreatív iparral kapcsolatos nonprofit programok;
    • Információs és kommunikációs technológiák, és a digitalizáció kulturális alapú használata;
    • Helyi kulturális agrárium, közösségi kert gondozása
  • A közösségi tér felújításához, amatőr művészeti csoportok működéséhez, és a programok megvalósításhoz kapcsolódó eszközbeszerzés.
  • A programokhoz kapcsolódó működési költségek

c) Közösségszervező alkalmazásának bértámogatása

Támogatás igényelhető egy fő – akár részmunkaidőben foglalkoztatott – közösségszervező bértámogatásának nyújtására a 2019. évi garantált bérminimum járulékaival növelt összegével (kizárólag az alkalmazni kívánt személy megjelölésével, önéletrajz csatolásával) max. 1 évre.

2. Önállóan nem támogatható tevékenységek:

  • Az előző pontban meghatározott tevékenységekhez kapcsolódó: Előkészítési tevékenységek (projekt előkészítési, tervezési költségek, közbeszerzési eljárás lefolytatásának költsége). A tevékenységek megvalósításhoz kapcsolódó szolgáltatások (műszaki ellenőri szolgáltatás, projektmenedzsment).
  • Meglévő közösségi és kulturális építmények felújítása tekintetében megújuló energiaforrások alkalmazása.

 PÁLYÁZÓK KÖRE

Jelen kiírásra pályázatot nyújthatnak be:

  • Helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 321) esetén: 
    azok a települések, ahol a lakónépesség száma 5000 fő, vagy ez alatti, a 2018. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján;
  • Helyi önkormányzatok társulása (GFO 327) esetén: 
    azok a társulások, amelyek valamennyi tagtelepülésének a lakónépesség száma 5000 fő, vagy ez alatti, a 2018. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

Jelen kiírás keretében a pályázatok benyújtására az alábbi időtartamban: 2019. március 18. és 2019. április 27. között van lehetőség.

A pályázatról készített rövid tájékoztatónkat itt tudja letölteni: MFP-NHI/2019 - A Magyar Falu Program keretében „A nemzeti és helyi identitástudat erősítése"

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést? Nem szeretne lemaradni a jövőben adódó hasonló lehetőségekről?

Iratkozzon fel heti ingyenes tájékoztató hírlevelünkre, melyben értesítjük Önt a várható és aktuális támogatási lehetőségekről, fejleményekről, egyéb aktuális pályázati hírekről, segítünk Önnek értelmezni a felhívások gyakran kesze-kusza feltételrendszerét. Ha feliratkozik, hetente 1 hírlevélre számíthat tőlünk és szigorúan semmi spam!

 

Miklós István Gábor
Miklós István Gábor

„A Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy szakán szereztem diplomát, majd - már munka mellett - ezt kiegészítettem a Miskolci Egyetem közgazdász képzésével is.

2004-2008 között az önkormányzati szektorban bővítettem tovább pénzügyi-számviteli ismereteimet, és itt kezdtem el pályázatokkal foglalkozni. Munkám mellett közbeszerzési referensi és mérlegképes könyvelői képesítést is szereztem.

2008 óta dolgozom a Vanessiánál, eddig közel 550 pályázat elkészítésében vettem részt. Jelenleg szakmai igazgató munkakörben dolgozom. Ez az új pozíció bőven tartogat számomra kihívásokat, elsősorban az új területek feltérképezéséért, a meglévő és jövőbeli stratégia partnerekkel való kapcsolattartásért vagyok felelős.

Szakterületeim: energetika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés."

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/121      (+36 30) 381-5390       istvan[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33