Ismét újraindul a közép- és nagyvállalatok beruházását támogató pályázat - MEGJELENT!

Arról értesültünk, hogy hamarosan ismét megnyitják a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség pályázatát közép- és nagyvállalatok számára a koronavírus okozta nehézségek leküzdésére és versenyképességük növelésére. A korábbi pályázati szakaszokból már tudjuk, hogy ez a pályázat nagyon népszerű, megnyitást követően a keretösszeg akár néhány óra leforgása alatt is kimerülhet, így ha Ön is szeretne pályázni, fontos, hogy már most beszerezze és összeállítsa a szükséges dokumentumokat, hiszen erre a felhívás megjelenésekor már csak nagyon rövid idő áll majd rendelkezésére.

A pályázat pontos feltételei ugyan még nem publikusak, de várhatóan alapjaiban a korábbi felhíváshoz hasonló pályázat várható, némi módosítással.

FRISSÍTÉS: A pályázat 2020.11.23-án megjelent. A támogatási kérelmeket 2020. november 25-én 12 órától lehet benyújtani a rendelkezésre álló keret kimerüléséig.

A pályázat az ország teljes területén pályázható közép- és nagyvállalkozások számára.

A pályázaton a Pályázó olyan beruházás megvalósításához igényelhet vissza nem térítendő támogatást, amelynek megvalósításához a szükséges forrás mértéke eléri a nettó 150.000 eurót.

A támogatás maximális összege 800.000 euró lehet, formája pedig átmeneti támogatási jogcím. 

A vissza nem térítendő támogatás mértéke 33%.

 

Az átmeneti támogatási jogcím az eddig elérhető támogatási lehetőségektől függetlenül alkalmazható, az ún. csekély összegű (de minimis jogcímen nyújtott) támogatásokat nem érinti, a 800 ezer euró keretösszeget az igénybe vett de minimis támogatás - amely főszabály szerint 3 pénzügyi év alatt max. 200 ezer eurónak megfelelő összeg lehet - nem csökkenti, és a jövőbeli de minimis támogatások lehetséges összegét sem érinti.

A pályázatban elszámolható költségek:

  • tárgyi eszközök (ideértve a gépeket, berendezéseket, épületeket – kivéve lakóház, üdülő)
  • szoftverek
  • megújuló energia rendszer telepítése
  • tehergépjárművek

A Pályázónak a pályázatában igazolnia kell, hogy a koronavírus járvány miatt, azzal ok-okozati összefüggésben az árbevétele, vagy a megrendelési állományának értéke legalább 25%-kal visszaesett.

További részletekért, valamint a pályázati dokumentáció szakszerű és gyors elkészítése érdekében keresse pályázati szakértőinket bizalommal.

Szántó Petra
Szántó Petra

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar kereskedelem és marketing alapképzési szakán 2014-ben szereztem meg közgazdász diplomámat. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok marketing mesterképzésen.

Mindig érdeklődtem az élelmiszeripar működése iránt, főként ebből az indíttatásból végeztem el alapképzésemmel párhuzamosan két év alatt egy sütő- és cukrászipari technikusi képzést. Tanulmányaim alatt és után több cukrászipari üzemben, pékségben volt lehetőségem megfigyelni a folyamatokat, felfedezni az ipar működését; valamint szakoktatóként is kipróbáltam magam.

A Vanessia Kft. csapatához 2014 őszén csatlakoztam, az azóta eltelt idő alatt több vállalkozásnak segítettem külföldi kiállításon való részvételben, termelési kapacitásuk növelésében (gazdaságfejlesztés); valamint energetikai korszerűsítést eredményező projektekben is részt vettem.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/120      (+36 30) 335-2482       petra[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33