Módosítások a GINOP Plusz-1.2.2-22 pályázat felhívásában

Legutóbbi cikkünk megjelenése óta több módosítás is történt a GINOP Plusz-1.2.2-22 pályázati felhívásban, rövid bejegyzésünkben most ezeket ismertetjük.

A módosítás keretében tehát többek között

  • pontosításra került a benyújtási időszak: 2022. február 24. 15:00 órától 2023. március 31. 12:00
  • kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek közé került a Projekt szakmai megvalósításának közvetett költségei.

A tevékenység vonatkozásában a következő projektmegvalósításhoz közvetetten kapcsolódó tevékenységek valósíthatóak meg:

  • projekt előkészítés,
  • projektmenedzsment,
  • általános (rezsi) költségek,
  • gyártási licenc,
  • know-how beszerzés és kapcsolódó költségei,
  • IT fejlesztéshez kapcsolódó domain név, a hozzá tartozó webtárhely és honlapkészítés,
  • Képzés: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés.

A fent felsorolt tevékenységek elszámolható költsége csak átalány alapú elszámolásként nyújthatók be. Az átalány alapját a projekt költségvetésében szereplő, „projekt szakmai megvalósításának közvetett költségein" felüli költségek adják, melynek mértéke pontosan 7 % lehet.

Az egyszerűsített elszámolási módok alkalmazása során a költségek felmerülését Önnek nem kell alátámasztania pénzügyi háttérdokumentumokkal (például számlával, bankszámlakivonattal, összesítővel, illetve egyéb számviteli bizonylattal), és a piaci áraknak való megfelelést sem vizsgálják. (Kivétel ez alól a százalékban meghatározott átalány alkalmazása esetén a vetítési alapba tartozó költségtípusok) Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Önnek sem a kifizetési kérelem mellékleteként nem kell a költség felmerülését igazoló dokumentumokat benyújtani az irányító hatósághoz, sem elkülönítetten nem szükséges őrizni azokat a projekt helyszínén / nyilvántartásában. A hazai számviteli szabályoknak megfelelően a bizonylatokat természetesen meg kell őriznie, viszont az irányító hatóság és más, uniós ellenőrző szervezetek a helyszíni ellenőrzés során sem vizsgálják ezeket.

A Felhívás 3. sz. mellékletéből, vagyis az 5000 fő alatti, nem szabad vállalkozási zónában található települések közül kikerültek az alábbi települések:

  • Délegyháza
  • Fonyód
  • Nagymaros
  • Nagytarcsa
  • Rajka

2022.02.24. 15:00 órától már benyújtható a pályázat, melynek 30 milliárd Ft-os keretére idáig 2 121 db támogatási kérelem került benyújtásra, melyek összes támogatási igénye 17,1 milliárd Ft.

Tapasztalataink alapján a pályázói kedv az első napokban a legintenzívebb, ezután várhatóan csökkeni fog a benyújtási tendencia, így a keret kimerüléséig akár még hónapokig is nyitva lehet a pályázat.

Amennyiben még fontolgatja a pályázaton történő indulást, javasoljuk, hogy vegye fel mielőbb a kapcsolatot cégünk tanácsadójával, hogy segíthessünk a döntésben és szükség esetén a projekt megtervezésében valamint a támogatási kérelmének összeállításában.

Pólyik Viola
Pólyik Viola

A Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karának gazdálkodási és menedzsment alapszakán végeztem 2009-ben, majd munka mellett tanulmányaimat a Debreceni Egyetem nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzési szakán folytattam. Ennek elvégzését követően 2012-ben szereztem mesterfokozatú diplomámat.

2010 óta dolgozom a Vanessia Kft-nél. Kezdetben projektmenedzserként a nyertes pályázatokat kezeltem, de az elmúlt évek alatt pályázatírói tapasztalatokat is szereztem, melynek segítségével a pályázati tanácsadás és értékesítés vált a legfőbb feladatommá. Szeretek emberekkel dolgozni, így a legnagyobb öröm, amikor kollégáimmal és az ügyfelekkel konstruktívan együttműködve, közösen járulunk hozzá a fejlesztési célok eléréséhez.

2015 Január óta vezetem debreceni irodánkat, mely pozíció számtalan kihívást és új feladatok ellátását jelenti számomra.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+36 52) 953-017        (+36 20) 400-4412       viola[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33