Elektromos gépjármű pályázat vállalkozások számára

Elektromos gépjármű beszerzés támogatása

Mintegy 90 milliárd forintnyi támogatási programot hirdetett meg a hazai e-mobilitási fejlesztésekre a kormány. A töltőhálózat kiépítése mellett a vállalkozások is pályázhatnak járművásárlásra az uniós finanszírozású projektekből.

A Magyar Közlöny alapján Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező gazdasági társaságok és egyéni vállalkozások, a flottaszolgáltató vállalkozások kivételével összesen 40 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak elektromos jármű beszerzéséhez.

Mutatjuk a pontos részleteket:

A pályázatban a vásárláskor először forgalomba helyezésre kerülő, új, tisztán elektromos meghajtású személyautó, kishaszon gépjármű, és kisbusz beszerzése támogatható.

A projekt keretében beszerezhető gépjárművek darabszáma a pályázó vállalkozás utolsó lezárt teljes üzleti évi statisztikai állományi létszámától függ, és a következőképp alakul:

  • 10 főnél kevesebb – 1 db jármű,
  • 10 fő vagy 10 főnél több, de 50 főnél kevesebb – 5 db jármű,
  • 50 fő vagy 50 főnél több, de 250 főnél kevesebb – 10 db jármű,
  • 250 fő vagy 250 főnél több – 16 db jármű szerezhető be

Támogatás összege, mértéke és formája:

Elektromos gépjármű beszerzés támogatása táblázatTámogatás formája: Vissza nem térítendő támogatás.

Mekkora támogatást lehet igényelni?

A támogatás vissza nem térítendő, az egy gépjárműre eső maximális elszámolható költség személyautó esetében 18 millió Ft és kisbusz, kishaszon gépjármű esetében 25 millió Ft.

Kik pályázhatnak?

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthat be Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó, amelynek alapítása 2021.12.31. vagy ennél korábbi dátumú, és gazdasági társaság esetén a támogatást igénylőnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott, legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti nettó árbevétele meghaladja a projekt elszámolható költségét.

Továbbá, támogatási kérelmet kizárólag az az egyéni vállalkozó nyújthat be, akinek az egyéni vállalkozói nyilvántartásában legkésőbb 2023. december 1-éig bejegyzésre került a Taxis személyszállítás (TEÁOR 4932) tevékenység, vagy akinek a támogatási kérelem benyújtását megelőző évben a foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma legalább 2 fő volt.

Támogatási kérelmet nem nyújthat be olyan vállalkozás, melynek a tevékenységei között szerepel a Gépjárműkölcsönzés (TEÁOR 771) és a Gépjármű-kereskedelem (TEÁOR 451) nyújtása.

A pályázatnak nincs területi korlátozása. Az egész ország területéről lehet pályázatot benyújtani.

Egy támogatás igénylő egy pályázatot nyújthat be. Jelen felhívás keretében kizárólag egyszeri elszámolásra van lehetőség.

Megvalósításra rendelkezésre álló időtartam: a beszerzést 2026.04.30-ig kell végrehajtani.

A pályázatok benyújtása:

A támogatási kérelmet Budapest régióban 2024. február 01. 14:00-tól 2025. március 31. 14:00-ig lehet benyújtani, a kevésbé fejlett régiókban (Pest, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld) 2024. február 01. 16:00-tól 2025. március 31. 16:00-ig lehet benyújtani.

Amennyiben vállalkozása elektromos jármű beszerzésén gondolkodik, keressen bátran minket.

Klesch Eszter
Klesch Eszter

Az Általános Vállalkozási Főiskola nemzetközi tanulmányok alapszakán végeztem Európai Unió szakirányon 2011-ben. Ekkor kezdtem dolgozni a Vanessia Kft-nél is, ahol egyből gyakorlati tudást is szerezhettem a jól megalapozott elmélet mellett. Majd ezt követően, már munka mellett 2013-ban megszereztem a mesterdiplomát is.

A Vanessia csapat tagjaként az elmúlt 11 évben egy nagyon sikeres, szakmailag is elismert vállalkozás részesévé váltam, nagyon sokrétű tudásra és tapasztalatra szert téve. Immáron vezető tanácsadóként állok meglévő és leendő partnereink szolgálatára, segítve a hazai vállalkozások fejlesztési igényeinek megvalósítását.

Tapasztalataimat leginkább a gazdaságfejlesztés, energetika, vállalati képzések, vidékfejlesztés és mikrofinanszírozás területein szereztem.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707     (+36 30) 416-9331     eszter[kukac]vanessia.hu

https://www.high-endrolex.com/33