Megjelent a vállalkozások piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét ösztönző pályázat!

A társadalmi egyeztetést követően tegnap, május 29-én megjelent a vállalkozások piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét ösztönző pályázat végleges pályázati felhívása. A támogatási kérelmek elektronikus benyújtása 2019. augusztus 5-én 14.00 óráig lesz lehetséges.

piacvezételt kfi osszefoglalo20190530

A PÁLYÁZAT CÉLJA

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett felhívás célja a vállalkozások versenyképességének javítása piacorientált kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeik támogatásával, az alábbi konstrukciókban:

  • „A" alprogram: A vállalkozások önállóan vagy konzorciumban, partnerek bevonásával megvalósított, piaci potenciállal rendelkező és megtérülést valószínűsítő KFI projektjeinek támogatása.
  • „B" alprogram: A vállalkozások konzorciumban – felsőoktatási intézmények, kutató-tudásközvetítő szervezetek bevonásával – megvalósított KFI projektjeinek támogatása, amelyek nagy jelentőségű és összetett kutatás-fejlesztési és innovációs feladatok megoldását tűzik ki célul a szakterület szakmailag kiemelkedő szereplőinek részvételével. A létrejövő eredmények a gazdaságban és a társadalmi élet egyéb területein hasznosulva fontos problémák megoldásához járulnak hozzá és jelentős gazdasági, társadalmi hasznot hoznak az erőforrások ésszerű fókuszálásával.

PÁLYÁZÓK KÖRE

Pályázatot nyújthatnak be Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyek az alábbiak szerint:

  • a kiírás szerinti GFO kódú profitorientált vállalkozások és egyéb gazdasági szervezetek, amelyek rendelkeznek legalább 2 lezárt teljes üzleti évvel, kettős könyvvitelt vezetnek, és nem tartoznak az EVA vagy a KATA hatálya alá
  • államilag elismert egyházi vagy magán felsőoktatási intézmények, amelyek a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek
  • a kiírás szerinti költségvetési szervek és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek, amelyek a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek.

Az „A" alprogramban csak az első pontban megjelölt kör pályázhat, önállóan vagy konzorciumban, amely legfeljebb 2 tagú lehet. A „B" alprogramban kizárólag konzorciumi formában lehet pályázni úgy, hogy a konzorciumvezető az első pontban megjelölt körbe tartozik és a konzorcium legfeljebb 4 tagú lehet.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK

  • Önállóan támogatható tevékenységek: kísérleti fejlesztés (a projekt elszámolható költségének min. 50%-a).
  • Önállóan nem támogatható: alkalmazott (ipari) kutatás, eljárási és szervezési innováció, eszközök és immateriális javak beszerzése, nyilvánosság biztosítása, projektkoordináció, közbeszerzés, piacra jutás, iparjogvédelem.

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE

Az NKFI Hivatal a pályázat célkitűzéseihez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból összesen 45 milliárd forint keretösszeget biztosít az alábbi megoszlásban:

  • „A" alprogram: 24 milliárd forint keretösszegből önálló pályázó esetén projektenként 100-500 millió forint, konzorciumban benyújtott támogatási kérelem esetén projektenként 150-500 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A támogatás 100%-ának profitorientált gazdasági társasághoz kell kerülnie.
  • „B" alprogram: 21 milliárd forint keretösszegből projektenként 400-1000 millió Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A támogatás legalább 75%-ának profitorientált gazdasági társasághoz kell kerülnie.

KÖTELEZŐ VÁLLALÁSOK

  • A pályázó kötelezően vállalja, hogy a projekt során piacra vihető terméket, technológiát, szolgáltatást állít elő; a támogatott KFI tevékenységből és/vagy annak eredményéből származó árbevétele a projekt befejezése utáni 3 üzleti évben eléri az elnyert támogatás legalább 30%-át; a projekt fizikai befejezését követő üzleti évben a K+F ráfordítások összege nem csökken a bázisérték alá.
  • A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam az „A" alprogram esetén 12-36 hónap, a „B" alprogram esetén 24-48 hónap. A pályázat benyújtása előtt megkezdett projekt nem támogatható.
  • A pályázónak 3 év – nagyvállalat esetén, amennyiben „Regionális beruházási támogatás" jogcímen igényel támogatást, 5 év – fenntartási kötelezettsége van.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA

A támogatási kérelmet a www.palyazat.gov.hu oldalon keresztül elérhető Pályázati e-ügyintézés felületen történő bejelentkezést követően, online pályázati kitöltő programmal kell elkészíteni. A támogatási kérelmek elektronikus benyújtása a kitöltő program élesítésétől 2019. augusztus 5-én 14.00 óráig lehetséges.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

A pályázatról készített rövid összefoglalónkat innen tudja letölteni: 2019-1.1.1-PIAC KFI – PIACVEZÉRELT KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS PROJEKTEK TÁMOGATÁSA

Bujdosó Ilona
Bujdosó Ilona

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának nemzetközi gazdaság és gazdálkodás alapszakán végeztem 2011-ben, majd munka mellett tanulmányaimat nemzetközi pénzügy és kontrolling mesterképzési szakán folytattam. Ennek elvégzését követően 2015-ben szereztem mesterfokozatú diplomámat.

A Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökségnél kezdtem munkámat, ahol 4 éves tapasztalatra tettem szert elsősorban a hazai/nemzetközi innovációs és kutatás-fejlesztési projektek megvalósításában, a régió innovációs folyamatainak szerveződésében.

2014 ősze óta dolgozom a Vanessia Kft-nél, ahol vezető tanácsadóként nyújtok segítséget a cég partnerei számára.

Szakterületeim: kutatás-fejlesztés, innováció, gazdaságfejlesztés.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/109 mellék    (+36 20) 400-4419    ilona[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33