Elindult a KKV-k fejlesztését támogató Magyar Multi Program előminősítési szakasza

2021. augusztus 30-án megnyílt a regisztráció a Magyar Multi Program előminősítési szakaszára, ez az előminősítés szükséges a pályázaton való induláshoz, melyet az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft végez. A regisztráció első körben 2021. szeptember 10-ig lesz nyitva, majd 2021 októberétől minden hónap első és ötödik napja között lesz lehetőség az előminősítési igények benyújtására.

A Program elnevezése félrevezető lehet, hiszen a pályázat nem multinacionális cégeknek, hanem KKV-knak szól.

A programban olyan vállalkozások vehetnek részt, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:

  • mikro, kis-, vagy középvállalkozásnak minősülnek;
  • legalább három lezárt üzleti évvel rendelkeznek;
  • minimum 5 fős alkalmazotti létszámmal rendelkeznek és
  • minimum 100 millió Ft nettó értékesítési árbevétellel illetve
  • megfelelnek a felhívás 1.1 1. a) III. pontjában foglalt célcsoportok - Nagy növekedők vagy Növekedésre képes, ígéretes vállalkozások vagy Export bajnokok vagy Beszállítók - egyikére vonatkozó valamennyi belépési kritériumnak.

Megvalósítási helyszín Budapesten kívüli székhely/telephely/fióktelep lehet beleértve Pest megye bizonyos településeit.

A támogatás mértéke max. 50% feltételesen vissza nem térítendő támogatás (függ területtől és vállalatmérettől), összege pedig 100 millió Ft – 2,5 milliárd Ft között lehet.

Lássuk a részleteket:

Keretösszeg: 100 milliárd Ft; Támogatási kérelmek várható száma: 110-400 db

Támogatás összege:

  • minimum 100.000.000 – maximum 2.500.000.000 Ft

Támogatás mértéke, formája:

A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50%-a, de legfeljebb – beleértve a projekthez más forrásból igénybe vett állami támogatást - a 37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet 25. §-a szerint meghatározott mérték az alábbiak szerint:

MagyarMultiProgram1

Támogatás formája:

Visszatérítendő támogatás, mely adott feltételek mentén részben vagy egészben vissza nem térítendővé alakul.

Támogatási kérelmek benyújtása:

  • 2021. október 11. 8:00 órától 2022. szeptember 1. 12:00 óráig

Az IFKA előminősítések érvényességi ideje 60 nap.

Pályázók köre:

Mikro-, kis-, és középvállalkozások:

  • amelyek a támogatási kérelem benyújtása előtt kiállított IFKA előminősítési tanúsítvánnyal rendelkeznek,
  • amelyek Magyarország területén székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, kettős könyvvitelt vezető egyéni vállalkozók és egyéni cégek, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei,
  • amelyek nem tartoznak a KATA hatálya alá,
  • amelyek megfelelnek a 1.1 1. a) III. pontban foglalt célcsoportok (Nagy növekedők vagy Növekedésre képes, ígéretes vállalkozások vagy Export bajnokok vagy Beszállítók) egyikére vonatkozó valamennyi belépési kritériumnak:

MagyarMultiProgram2

Önállóan nem támogatható tevékenységek és elszámolható költségek köre:

Kötelezően megvalósítandó

  • Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése

Választható

A projekt keretében a kötelezően megvalósítandó tevékenység mellett legalább 1 db választható, önállóan nem támogatható tevékenység megvalósítása szükséges:

  • Infrastrukturális és ingatlan beruházás (ingatlan építés, bővítés, átalakítás, korszerűsítés) projekt összköltség legfeljebb 70%-áig
  • Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele, a projekt elszámolható összköltségének 10%-át érheti el
  • Képzési szolgáltatások igénybevétele vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzést elősegítő képzés
  • Eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzése, legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 10%-át érheti el
  • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, legfeljebb 300 millió értékben, a projekt elszámolható összköltségének 40%-át érhetik el
  • Külpiaci megjelenés, legfeljebb 50 millió értékben, a projekt elszámolható összköltségének 10%-át érhetik el
  • Kísérleti-fejlesztés (legfeljebb 300 millió Ft értékben, legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 40%-át érheti el)
  • Iparjogvédelmi oltalomszerzés
  • Minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsítványok megszerzése
  • Projekt-előkészítés
  • Információs technológia-fejlesztés (beleértve üzleti felhőszolgáltatások igénybevételét, a 2.1.2.2. k) pontban meghatározott tevékenység legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 30%-át érheti el

Fenntartási időszak eredményességi mérése:

A fenntartási időszak 3 év. az összköltség maximum 50%-át elérő visszatérítendő támogatás (VT) az előre meghatározott eredményességi célok elérése esetén részben vagy egészben átalakítható vissza nem térítendő támogatássá (VNT).

Eredményesség mérésre egy alkalommal kerül sor a benyújtott projekt esetében (a projekt fizikai befejezését követő első lezárt üzleti év, amely az 1. Projekt Fenntartási Jelentésben kerül ellenőrzésre)

Megvalósításra rendelkezésre álló időtartam: 30 hónap

Előleg igénylése: A támogatás 100%-a, de legfeljebb 2 500 000 000 Ft

Önerő: Minimum 50 % mértékben

Kötelező vállalás:

Amennyiben a támogatási kérelem 2.1.2.2 g) pont szerinti Kísérleti-fejlesztési tevékenységet is tartalmaz, az alábbi kötelező vállalás teljesítése szükséges:

  • Kísérleti-fejlesztéshez kapcsolódó disszemináció:
    Támogatást igénylő vállalja, hogy a projekt fenntartási időszakának végéig a projekt eredményeit széles körben terjeszti konferenciák, publikációk, nyílt hozzáférésű adattárak vagy ingyenes vagy nyílt forráskódú szoftverek útján, miután a támogatást igénylő megtette az iparjogvédelmi oltalomszerzéshez szükséges bejelentéseket. A kutatási eredmények, publikációk rögzítésére Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Regiszter szolgál.
  • A kötelező vállalás nem teljesítése esetén a támogatás összege arányosan csökkentésre kerül az érintett tulajdonságtól vagy képességtől való elmaradás arányában.

A projekt területi korlátozása:

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a támogatást igénylő bejegyzett magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. A támogatási kérelem benyújtását megelőző 60. napnál korábban kell a támogatást igénylő székhelyeként, telephelyeként vagy fióktelepeként bejegyzésre kerülnie. Pest megye a felhívás 2. számú melléklete szerinti fejletlenebb településeinek, valamint Piliscsaba és Pilisjászfalu települések megvalósítási helyszínként alkalmazhatóak.

Pályázati tájékoztatónkat az alábbi linkre kattintva tudja pdf formátumban megtekinteni és lementeni: GINOP Plusz-1.1.2-21 - Magyar Multi Program - A kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása

Bujdosó Ilona
Bujdosó Ilona

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának nemzetközi gazdaság és gazdálkodás alapszakán végeztem 2011-ben, majd munka mellett tanulmányaimat nemzetközi pénzügy és kontrolling mesterképzési szakán folytattam. Ennek elvégzését követően 2015-ben szereztem mesterfokozatú diplomámat.

A Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökségnél kezdtem munkámat, ahol 4 éves tapasztalatra tettem szert elsősorban a hazai/nemzetközi innovációs és kutatás-fejlesztési projektek megvalósításában, a régió innovációs folyamatainak szerveződésében.

2014 ősze óta dolgozom a Vanessia Kft-nél, ahol vezető tanácsadóként nyújtok segítséget a cég partnerei számára.

Szakterületeim: kutatás-fejlesztés, innováció, gazdaságfejlesztés.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/109 mellék    (+36 20) 400-4419    ilona[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33