Komplex hitelkérelem-menedzsment

Még mindig széles az a magyar vállalkozói kör, aki csak és kizárólag vissza-nem-térítendő támogatásban gondolkodik, holott évek óta tudhatjuk, lassanként a vissza nem térítendő helyett egyre inkább visszatérítendő, vagy kombinált támogatással telik meg az EU-s pénzek képzeletbeli kasszája.

A hazai vállalkozások még mindig mintegy 70-75%-a banki hitel nélkül gazdálkodik, míg a fejlett országokban ugyanez az arány 15-20%.

Ma Magyarországon számos fejlődőképes KKV nem tud bekerülni a banki hitelfinanszírozás körébe. Ennek fő oka, hogy a KKV-k jó része a vállalati életgörbe sérülékenyebb/korai szakaszában helyezkedik el, hiányzik a megfelelő hitelezési múlt és hiányzik a külső finanszírozást elősegítő speciális szaktudás is. Banki oldalról ugyanakkor még mindig relatíve magasak a tranzakciós költségek és gyakran nehezen teljesíthetők a biztosítéki elvárások.

Léteznek, és egyre bővülnek azonban azok az uniós támogatott hitelkonstrukciók, amelyek a piaci ajánlatoknál kedvezőbb feltételekkel biztosítják a vállalkozás működéséhez, fejlesztéséhez szükséges megfelelő forrást.

2018 után várhatóan csökken a hazánkba érkező vissza nem térítendő uniós fejlesztési forrás, ezért meg kell tanulnunk élni az újfajta finanszírozási lehetőségekkel, amelyek ugyan nagyobb pénzügyi fegyelmet követelnek meg a támogatott projektek szintjén, de jelentős ösztönzőket is biztosítanak a jobb teljesítmény, hatékonyabb forrásfelhasználás terén.

A hitelkonstrukciók palettája igen színes és vállalkozó legyen a talpán, aki el tud igazodni a banki és államilag támogatott ajánlatok útvesztőjében. Pedig egy jól megválasztott hitel hosszútávon jövedelmezőség szempontjából olyan komoly lehetőséget jelent a vállalkozásoknak, amivel érdemes reálisan számolni.

A hitelek azoknak a vállalkozásoknak segítenek a fejlődésben, amelyek konkrét tervekkel és potenciállal rendelkeznek, de a megvalósításhoz tőkére van szükségük. Konkrét hitelcél és potenciál nélkül a hitel sem nyújt segítséget, sőt, további eladósodáshoz, vagy akár csődhöz is vezethet.

Minden vállalkozás igényei és lehetőségei egyediek.

A Vanessia Kft. abban nyújt segítséget Önnek, hogy az aktuális állami és banki hitelkínálatból feltárjuk azokat a megoldásokat melyek a vállalkozása pénzügyi realitásait szem előtt tartva a legoptimálisabb megoldást biztosítja fejlesztéseihez, legyen szó projektfinanszírozásról, beruházásról, vagy likviditás biztosításáról.

A komplex hitelkérelem-menedzsment tevékenységünk tartalma:

  • teljeskörű hitelképesség vizsgálat
  • hitelcél és hitelkondíciók mentén a vállalkozás számára egyedi és személyre szabott hitelajánlat szűrés
  • termékismertetési tevékenység
  • tanácsadási tevékenység a hitel feltételeinek való megfelelésben
  • hiteldokumentáció összeállítása, az igazolások formai és tartalmi előkészítése
  • üzleti terv elkészítése
  • hitelkérelmi dokumentáció benyújtása a hitelt nyújtó szervezet számára
  • segítségnyújtás a szerződéskötési és a folyósítási feltételek teljesítéséhez
  • hitel teljes futamideje alatti tanácsadás

Bármilyen további kérdéssel, szakmai előminősítéssel kapcsolatban keresse pályázati kapcsolattartóját, vagy lépjen kapcsolatba velünk központi elérhetőségeink bármelyikén.

 

 (+361) 319-2707/115       (+36 20) 400-4413       Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.