Közelgő informatikai pályázatok

Az újonnan megjelenő pályázati programok kitűzött céljai között szerepel a versenyképes IKT szektor kialakítására irányuló intézkedések megvalósítása. A támogatások felhasználásával elérhetővé kívánják tenni, hogy növekedjen az informatikusok és mérnökök száma, erősödjön a kapcsolat az oktatás és a vállalati szféra között valamint, hogy a hazai IKT szektor fejlődésének motorjaként innovatív fejlesztésekkel és új, magas hozzáadott értékű infokommunikációs termékekkel, szolgáltatásokkal lássák el a vállalkozásokat, a társadalmat, a közigazgatást és az államot.
Hamarosan várható IKT cégek által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának célzott támogatása. Az intézkedés olyan tevékenységeket kíván megvalósítani, amelyek az IKT termékek és szolgáltatások termékesítés és piacra bevezetés fázisaiban merülnek fel, vagyis az innovatív fejlesztések piacosításához járul hozzá.
Informatikai ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak majd nemzetközi piacokra való belépésre. A hazai IKT vállalkozások külföldi terjeszkedésének támogatása a cél annak érdekében, hogy minél teljesebb mértékben ki tudják aknázni nemzetközi lehetőségeiket, növelve ezáltal a külpiaci versenyképességüket.
Mikro-, kis-, és középvállalkozások kaphatnak majd kombinált támogatást vállalatirányítási rendszerük fejlesztésére. Cél a hazai KKV-k hatékonyságának és jövedelemtermelő képességének erősítése infokommunikációs megoldások (vállalatirányítási rendszerek, CRM, döntéstámogató megoldások stb.) hatékony alkalmazása révén, valamint a hazai KKV-k elektronikus kereskedelmi forgalmának növelése (elektronikus boltok, piacterek stb.).
Szintén KKV-k számára mobilalkalmazások fejlesztésének és bevezetések támogatása is várható. A mobil megoldások – például mobil hozzáférés a vállalati adatokhoz, mobilon elérhető szolgáltatások - lényeges versenybeli előnyt jelenthetnek a vállalatok számára. A támogatásnak köszönhetően az okostelefonok és tabletek rohamos terjedésével a vállalatok az ezekben rejlő üzleti lehetőségeket kihasználhatják.
Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatására is számíthatnak az IKT szolgáltató cégek. A kifejlesztett internetalapú szolgáltatásokra, intelligens kliensek és eszközök használatára épülő számítási felhő alapú informatika, vagyis a cloud computing megoldások bevezetését célozza az intézkedés.
A korábbi évekhez képest a pályázati rendszer idén részletesen kidolgozott és előkészített projekteket vár el, így kérünk minden érdeklődőt, hogy még időben vegye fel a kapcsolatot pályázati tanácsadóinkkal, hogy a megfelelő előkészületeket megkezdhessük. A szabályok változása miatt a projektek kidolgozása mellet a 2014. évi előzetes beszámolókat és a cégkivonatokat is érdemes felülvizsgálni annak érdekében, hogy adminisztrációs hiba miatt senki ne csússzon le a pályázati lehetőségektől 2015-ben.

https://www.high-endrolex.com/33