Fontos dátumon vagyunk túl

Az uniós források felhasználásának koordinálásáért felelős tárca felől az elmúlt hetekben többször is elhangzott, hogy a november 17.-i dátum azért fontos, mert ha eddig sikerül elküldeni a bizottsági kéréseket is figyelembe vevő végleges anyagokat a Brüsszel felé, akkor jó esély van arra, hogy az Európai Bizottság ezeket még idén év végéig elfogadja.

Amennyiben ez valóban megtörténik, akkor az megadja az alapot arra, hogy január-február körül már elindulhat a pályázati nagyüzem, azaz a különböző Operatív Programokban lefektetett prioritásoknak megfelelő pályázatok hullámszerű, jelentős keretösszegű kiírása.

"Bízunk benne, hogy még az idei évben megkapjuk a brüsszeli jóváhagyást, és így a jövő év elején valamennyi operatív programban megjelenhetnek nagyobb számban uniós pályázatok" - áll a Miniszterelnökség közleményében.

A közlemény szerint a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) és a Vidékfejlesztési Program (VP) benyújtása az uniós jogszabályok késői elfogadása, és az azt követő egyeztetések miatt történik valamivel később.

https://www.high-endrolex.com/33