GINOP Plusz 1.2.1-21 - Itt a bejelentés: további beadási kör jöhet a rendkívül népszerű új EU-pályázathoz

Sajtószemle: Portfolio - 2021. július 22.

Azzal a múlt heti döntéssel, hogy minden beadott pályázatot befogadtak a GINOP Plusz 1.2.1-es új uniós pályázaton, lényegében összevonta a három beadási szakaszt a szaktárca és a teljes 200 milliárdos pályázati keretet elérhetővé tette, de vizsgálják további beadási kör meghirdetését ehhez a pályázathoz – jelezte az Innovációs és technológiai minisztérium a Világgazdaságnak. Ez azt jelenti, hogy valamely más GINOP-forrásból csoportosítanának majd át, hogy a hatalmas érdeklődést kiváltó pályázaton egyelőre hoppon maradt cégeknek is tudjanak pénzt osztani.

A lap az EPTK felület alapján rámutat, hogy a múlt hétfőn reggel gyakorlatilag percek alatt kimerült kiírásnál 4793 lezárt kérelmet fogadtak be (a kitöltött, de nem lezárt kérelmeket elutasították – a szerk.) összesen 465,05 milliárd forint támogatási igénnyel, ami arra utal, hogy a még nem teljesen előkészített projektekkel együtt 7-800 milliárd forintnyi beruházási igény is van a gazdaságban a kkv-k körében.

Ez persze érthető, mert a kiírást rendkívül vonzó feltételekkel hirdették meg, például ingatlan beruházásra is kínáltak akár 70%-os támogatási intenzitást és több olyan ágazat is indulhatott, amelyek már évek óta nem kaptak EU-s pénzt. Így a nagyfokú érdeklődés részben ennek is betudható, amely úgy jelentkezett, hogy az eredetileg 100 milliárdos, 30 milliárddal bővíthető keret mellett végül az összes befogadott pályázat kapcsán 200 milliárd forintra emelték az elosztható keretet.

A teljes cikk itt olvasható >>>

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.