Szántó Zoltán

Szántó Zoltán

A Nyugat-magyarországi Egyetem Felsőfokú tanulmányaimat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Állam- és Közigazgatástudományi Karán kezdtem meg, ahol nemzetközi közigazgatási szakirányon szereztem alapdiplomát. Ezt követően a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakán szereztem mesterfokozatú diplomámat.

Egyetemi tanulmányaim mellett 2019-ben a KÉSZ Holding Zrt.-nél kezdtem munkámat, ahol a vállalat hazai és nemzetközi technológiafejlesztéses és innovációs pályázatainak megvalósításával foglalkoztam. A Vanessia Kft.-nél 2021-ben kezdtem dolgozni, mint pályázati tanácsadó. Ez idő alatt számos sikeres projekt megvalósításában vehettem részt.

Munkám során elsősorban gazdaságfejlesztés, energetika, valamint mezőgazdaság és vidékfejlesztés területeivel foglalkozom.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707       +36 20 400 4415      zoltan[kukac]vanessia.hu

 

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése

A napjainkban sújtó szárazság és az ebből következő terméshiány hatalmas veszteségeket termel a magyar gazdálkodóknak. Az éghajlat globális alakulásával párhuzamosan egyértelmű változások mutathatók ki a hazai hőmérsékleti és csapadékviszonyokban. Az utóbbi három évtized során a hőmérséklet drasztikus növekedése következett be, mellyel párhuzamosan egyre kevesebb a csapadék. A klímaváltozás következtében a csapadék mennyisége és időbeli eloszlása is szélsőségesebbé, kiszámíthatatlanabbá válik. Az egyenlőtlen csapadékeloszlás és az egyre gyakoribbá váló aszályok miatt a mezőgazdaság klímaváltozásnak való kitettsége nő. Ebben a környezetben érdemes lehet minden olyan lehetőséget megragadni, ami elősegíti az új környezeti viszonyokhoz való alkalmazkodást.

Erre szolgálhat jó lehetőséget az említett pályázati lehetőség, amely célja a mezőgazdasági termelés biztonsága és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodása érdekében a vízvisszatartás, a vízkészleteinkkel való fenntartható gazdálkodás, takarékos öntözési technológiák elterjesztése, a klímaváltozásnak ellenálló termelési módszerek és fenntartható területhasználat biztosítása, a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi szempontból jó állapotba hozásához és/vagy a jó állapotuk megőrzéséhez szükséges intézkedések támogatása.

A támogatás összege, mértéke:

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: maximum 3 milliárd Ft.

  • közép-magyarországi régióban megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható költség 40%-a,
  • a nem közép-magyarországi régióban megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható költség 50%-a.
  • Fiatal mezőgazdasági termelő számára 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitás jár. 3. A kollektív módon végrehajtott projektek 20 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak.

A támogatást igénylők köre:

Mezőgazdasági termelő, amennyiben:

  • igazolja, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az ezt megelőző teljes lezárt üzleti évben mezőgazdasági tevékenységből származó legalább 6 000 euró STÉ üzemmérettel rendelkezik;
  • igazolja a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az ezt megelőző teljes lezárt üzleti évben árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására kollektív formában is van lehetőség.

Termelői csoport és termelői szervezet esetén a csoportban részt vevő tagoknak a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évre vonatkozó árbevételét össze kell számolni, és az összeszámolt árbevétel legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből kell, hogy származzon. Továbbá a csoportban részt vevő tagok legalább 50 %-ának vonatkozásában igazolni kell a legalább 6000 euró értékű üzemméretettel való rendelkezést a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti év vonatkozásában.

A támogatási kérelmek benyújtásának határideje:

  • 2022. október 4.
  • 2022. december 30.
https://www.high-endrolex.com/33