Elindult az MFB Invest Zrt. Vidékfejlesztési Tőkealapja, mely lehetőséget nyújt a nyertes VP pályázatok előfinanszírozására

Vidékfejlesztési tőkealap

Idén áprilisban indul a Focus Ventures kezelésében lévő MFB Invest Vidékfejlesztési Tőkealap, mely a beruházási pályázatokat megvalósító agrárvállalkozások likviditási nehézségeinek kezeléséhez nyújt segítséget, szükség esetén előfinanszírozza a pályázati támogatást.

Az igényelhető összeg 5 milliótól akár 1,2 milliárd Ft-ig is terjedhet.

Fókuszában a Vidékfejlesztési Programban már támogatói okirattal rendelkező, beruházási típusú, a Magyar Államkincstár felé többszöri elszámolást választó projektek állnak. A Finanszírozó célja a többszöri elszámolást választó olyan beruházások átmeneti tőkeági finanszírozása, amelyek forráshiány miatt az uniós támogatás előfinanszírozására nem jogosultak. A finanszírozás keretében éves 6,5%-os hozamért és 1-3 százalék kisebbségi tulajdonosrészért az elszámolásban benyújtott minden számlának a felét kifizetik.

A finanszírozási döntéshez csak az elengedhetetlenül szükséges adatokat és dokumentumokat szükséges rendelkezésére bocsájtani, hiszen az alapkezelő eljárása a támogatói okirat kiállításához szükséges európai uniós pályázati eljárást veszi alapul.

A FINANSZÍROZÁS TOVÁBBI ELŐNYEI

  • A finanszírozás igénybevételéhez nincs szükség kezességre, pénzügyi garancia vállalására vagy ingatlan fedezetre.
  • Az európai uniós támogatási összegének akár a 100 %-át is finanszírozni tudja Finanszírozó.
  • A beruházási döntés a támogatói okirat kiállításának eljárására épül, így biztosítva a gyors döntéshozatali eljárást.
  • A forráskihelyezésről szóló döntés a nyilatkozati elven, az egyes hatósági nyilvántartások adatain, valamint a támogatói okirattal és a pályázattal kapcsolatos eljárási dokumentáción alapul.

MIBEN NYÚJTHAT SEGÍTSÉGET A MÁR NYERTES PÁLYÁZÓKNAK A VIDÉKFEJLESZTÉSI TŐKEALAP?

  • A Vidékfejlesztési Program utófinanszírozásra épülő támogatási program, így a nyertes pályázat megvalósítását a pályázók saját költségen vagy külső források bevonásával kezdhetik meg. A körülmények időközbeni változása sokszor finanszírozási problémákat generál akkor is, ha az adott pályázat elnyerésekor minden feltétel adott volt annak sikeres megvalósításához.
  • Finanszírozó a projekt megvalósítása során a finanszírozást igénybe vevő cégek likviditási helyzetének stabilizációjában tud segítséget nyújtani.

 A TŐKEBEFEKTETÉS ALAPVETŐ FELTÉTELEI

  • Korlátolt felelősségű társasági vagy részvénytársasági forma.
  • A kérelmező rendelkezzen a Vidékfejlesztési Program valamely beruházási típusú intézkedésében támogatói okirattal.
  • A forrás mértéke a Támogatói Okirat alapján rendelkezésre álló támogatási összeg 100 %-a, melynek biztosítására akár a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül is sor kerülhet.
  • A forrás biztosítéka a támogatási összeg,
  • Az igényelt finanszírozás támogatásként történő elszámolását az alapkezelő által delegált forrásfelhasználási ellenőr segíti.

További részletekért keressen bennünket bizalommal.

Forrás: Focus Ventures Tőkealap-kezelő Zrt.

 

Bujdosó Ilona
Bujdosó Ilona

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának nemzetközi gazdaság és gazdálkodás alapszakán végeztem 2011-ben, majd munka mellett tanulmányaimat nemzetközi pénzügy és kontrolling mesterképzési szakán folytattam. Ennek elvégzését követően 2015-ben szereztem mesterfokozatú diplomámat.

A Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökségnél kezdtem munkámat, ahol 4 éves tapasztalatra tettem szert elsősorban a hazai/nemzetközi innovációs és kutatás-fejlesztési projektek megvalósításában, a régió innovációs folyamatainak szerveződésében.

2014 ősze óta dolgozom a Vanessia Kft-nél, ahol vezető tanácsadóként nyújtok segítséget a cég partnerei számára.

Szakterületeim: kutatás-fejlesztés, innováció, gazdaságfejlesztés.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/109 mellék    (+36 20) 400-4419    ilona[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33