Újabb régiókkal bővül a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program

Kisfaludy turisztikai fejlesztési program 2019v2

2017. szeptember 1-jén indult a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelynek keretében vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni egészen 2030-ig, a rendelkezésre álló keretösszeg a 14 éves fejlesztési programra mintegy 300 milliárd forint.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb, turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogramja. Célja, hogy Magyarországot Közép-Európa turisztika központjává tegye. Ezt olyan desztinációs szemléletű, innovatív és komplex turisztikai fejlesztési projektek támogatásával éri el, amelyek gazdaságilag fenntarthatóak, és az egyes termékek összekapcsolódásán keresztül erősítik a térségi kínálatot, oldják a turizmus szezonális egyenlőtlenségeit.

A Program törekvése, hogy az egyes turisztikai élményelemek láncba rendezését ösztönözze a kiemelt desztinációkban, (szálláshelyeket az attrakciókkal, attrakciókat egymással). Ezzel közvetlenül növelhető az élménypontok tömege, amely hosszabb tartózkodási időt és magasabb vendégköltést eredményez a kiemelt fejlesztési térségekben.

A program az uniós támogatások mellett jelentős hazai költségvetési forrásokra is épít, így a hagyományos beavatkozási területeken (kiemelt attrakciófejlesztés) túl olyan területeken is alkalmazható (pl. szálláshelyfejlesztés), amelyekre a 2014-2020-as uniós tervezési időszak pályázati konstrukciói keretében uniós fejlesztési forrás nem biztosítható.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program jelentőségét mutatja, hogy egyik alappillére a kormány által elfogadott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030-nak, amelynek kiemelt célja a minőségi élménykínálat létrehozása a hazánkba érkező külföldieknek és a belföldi turistáknak.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció 2030-ig tartó futamideje alatt a vidéki Magyarország szállodái és panziói újulhatnak meg, mintegy 2000 szálláshely, 30 ezer szoba újulhat meg, minőségi szintet léphet a szektor, és mintegy 20%-os árbevétel növekedés várható a megújult szálláshelyeken. Olyan beruházások kaphatnak támogatást, amelyek hosszú távon fenntarthatóak és turisztikai szempontból indokoltak.

Cél a szolgáltatási színvonal emelése, a tematikus szolgáltatások kapacitásának növelése és új szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások elősegítése, oldva a szezonalitásból fakadó egyenetlenségeket, a helyi turisztikai fejlesztési irányvonalakhoz illeszkedve.

A szolgáltatási színvonal emelkedésével, a szálláshelyek kapacitásának bővülésével, a vendégek és vendégéjszakák számának bővülésével a vendégek költésének növekedése, a szezonális ingadozások kiegyenlítődése várható. A konstrukció feltételrendszere emellett elősegíti a szállásadók működésének fehéredését, átláthatóságát, és új munkahelyek teremtését is támogatja.

FŐBB KRITÉRIUMOK

  • a program teljes keretösszege 300 milliárd Ft
  • támogatási intenzitás maximum 70%, konstrukciónként eltérhet

A PROGRAM JELENLEGI FÁZISÁBAN AZ ALÁBBI PROJEKTEKRE LEHET PÁLYÁZNI:

  • Dunakanyar kiemelt turisztikai térségeiben található jelenleg is működő szállodák fejlesztése
  • Dunakanyar kiemelt turisztikai térségeiben található új panzió létesítésére illetve új szálloda létesítésére

A PROGRAM KÖVETKEZŐ ÜTEMEIBEN, VÁRHATÓAN A KÖVETKEZŐ PROJEKTEKRE LEHET PÁLYÁZNI:

Debrecen-, Tiszta-tó-, Hortobágy- kiemelt turisztikai térségeiben található:

  • jelenleg is működő szállodák fejlesztése
  • új panzió vagy szálloda létesítése

És ezt követően pedig az alábbi térségekben megvalósuló fejlesztések számíthatnak támogatásra:

Eger-, Pécs-, Villány, Békéscsaba-, Sárvár-, és Kőszeg kiemelt turisztikai térségeiben található:

  • jelenleg is működő szállodák fejlesztése
  • új panzió vagy szálloda létesítése

KIK PÁLYÁZHATNAK?

kisfaludy 1

MIRE LEHET TÁMOGATÁST IGÉNYELNI? 

kisfaludy 2

A Kisfaludy turisztikai fejlesztési programmal kapcsolatos bármilyen kérdéssel keressenek bennünket bizalommal.

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést? Nem szeretne lemaradni a jövőben adódó hasonló lehetőségekről?

Iratkozzon fel heti ingyenes tájékoztató hírlevelünkre, melyben értesítjük Önt a várható és aktuális támogatási lehetőségekről, fejleményekről, egyéb aktuális pályázati hírekről, segítünk Önnek értelmezni a felhívások gyakran kesze-kusza feltételrendszerét. Ha feliratkozik, hetente 1 hírlevélre számíthat tőlünk és szigorúan semmi spam!

 

Pazsiczki-Kecze Zsanett
Pazsiczki-Kecze Zsanett

A Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Karán végeztem gazdálkodási –és menedzsment szakon, pénzügyi szakirányon. Tanulmányaimat a Gazdaságtudományi Karon, okleveles közgazdászként fejeztem be vállalkozásfejlesztő mesterszakon, 2016 januárjában.
Mesterképzésem során lehetőségem volt részt venni gazdálkodó szervezetek tevékenységének elemzésében, komplex fejlesztési feladatainak megoldásaiban illetve startupok elindulásának folyamatában. Megismerkedtem továbbá Magyarország és az Európai Unió által elérni kívánt célkitűzésekkel, ezekhez igazodva a meghirdetett különböző operatív programokkal és azok meghatározott prioritásaival.

A Vanessia Kft-hez 2016 tavaszán csatlakoztam, és ezidáig 250 projekt elkészítésében működtem közre. Ezen számos projekt kidolgozása által vehettem részt gazdasági társaságok fejlesztési céljainak megvalósításában. Szüleim vállalkozásából is adódóan szívügyem a mezőgazdasági és vidékfejlesztési területen gazdálkodók támogatása, úgy, mint a pincészetek, borászatok fejlesztése; élelmiszerfeldolgozás; turisztikai fejlesztési programok; állattartó telepek korszerűsítése, kertészetek korszerűsítése. További szakterületeim gazdaságfejlesztés, infokommunikációs fejlesztések. A jövőben szeretném mélyíteni tudásomat a kutatás-fejlesztés és humánerőforrás fejlesztés területén is, mely számtalan kihívást és új feladatok ellátását jelenti számomra.

2021-től vezető tanácsadóként örömmel kísérem végig a vállalkozások gazdálkodási sajátosságait, értékteremtő tevékenységeit, elősegítve a cég partnereinek további fejlődését.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

  (+361) 319-2707/116 mellék    (+36 30) 416-9489   zsanett[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.