Idén indul az új 7 éves uniós pályázati ciklus - Szakértőnket kérdezte a Turizmus.com Magazin

Mi az a feltételesen visszatérítendő támogatás és mit fog jelenteni ez a pályázók számára?

Több lényeges újítás is várható az új 2021-2027-es uniós pályázati ciklusban, többek között várhatóan általánossá válik a tavaly már teszt jelleggel bevezetett, a korábbiaktól merőben eltérő, új pályázati konstrukció - a feltételesen visszatérítendő támogatás. Na de mi is az a feltételesen visszatérítendő támogatás és mit fog jelenteni ez a pályázók számára?

Ezekre a kérdésekre ad választ a Turizmus.com Magazinnak készített írásában a Vanessia Kft pályázati szakértője, Kecze Zsanett.

Szakértő kollégánk a lapnak elmondta, hogy az új konstrukció kidolgozása még 2019-ben indult, jogszabályi keretét a 1064/2019. (II. 25.) kormányhatározat (Korm. határozat a 2021–2027 programozási időszakra való felkészülés keretében új forráselosztási eszközök kidolgozásáról) adta.

Az új pályázati konstrukció lényege, hogy a nyertes pályázónak visszatérítendő támogatást (kamatmentes hitelt) ítélnek meg, ám ha a kedvezményezett a projektet a pályázati kiírásban előre meghatározott eredményességi mutatók mentén teljesíti, akkor a korábban hitelként kapott fejlesztési forrás akár 100%-a vissza nem térítendővé alakul, azaz nem kell visszafizetnie.

Támogatás típusa tehát alapvetően visszatérítendő támogatás, amely a projekt megvalósítása és a fenntartási időszak folyamán mért eredmények függvényében vissza nem térítendő támogatássá alakulhat.

Az eredményességi mutatók pályázatonként eltérőek lehetnek, a cikk sorra veszi a leggyakoribb értékelési szempontokat.

Kecze Zsanett a cikkben végül egy konkrét pályázati lehetőséget is ismertet, amely iparági korlátozás nélkül, kereskedelmi, vendéglátóipari és szolgáltató cégek számára is lehetőséget nyújt fejlesztéseik megvalósítására, a bemutatott feltételesen visszatérítendő támogatás formájában.

A teljes cikket itt tudja megtekinteni: Idén indul az új 7 éves uniós pályázati ciklus, jelentősen változik a finanszírozás módja

 

Pazsiczki-Kecze Zsanett
Pazsiczki-Kecze Zsanett

A Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Karán végeztem gazdálkodási –és menedzsment szakon, pénzügyi szakirányon. Tanulmányaimat a Gazdaságtudományi Karon, okleveles közgazdászként fejeztem be vállalkozásfejlesztő mesterszakon, 2016 januárjában.
Mesterképzésem során lehetőségem volt részt venni gazdálkodó szervezetek tevékenységének elemzésében, komplex fejlesztési feladatainak megoldásaiban illetve startupok elindulásának folyamatában. Megismerkedtem továbbá Magyarország és az Európai Unió által elérni kívánt célkitűzésekkel, ezekhez igazodva a meghirdetett különböző operatív programokkal és azok meghatározott prioritásaival.

A Vanessia Kft-hez 2016 tavaszán csatlakoztam, és ezidáig 250 projekt elkészítésében működtem közre. Ezen számos projekt kidolgozása által vehettem részt gazdasági társaságok fejlesztési céljainak megvalósításában. Szüleim vállalkozásából is adódóan szívügyem a mezőgazdasági és vidékfejlesztési területen gazdálkodók támogatása, úgy, mint a pincészetek, borászatok fejlesztése; élelmiszerfeldolgozás; turisztikai fejlesztési programok; állattartó telepek korszerűsítése, kertészetek korszerűsítése. További szakterületeim gazdaságfejlesztés, infokommunikációs fejlesztések. A jövőben szeretném mélyíteni tudásomat a kutatás-fejlesztés és humánerőforrás fejlesztés területén is, mely számtalan kihívást és új feladatok ellátását jelenti számomra.

2021-től vezető tanácsadóként örömmel kísérem végig a vállalkozások gazdálkodási sajátosságait, értékteremtő tevékenységeit, elősegítve a cég partnereinek további fejlődését.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

  (+361) 319-2707/116 mellék    (+36 30) 416-9489   zsanett[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.