Várható Vidékfejlesztési pályázatok

Videkfejlesztesi palyazatok

Állattartó telepek, élelmiszeripari és borászati üzemek fejlesztése

Jelentősen megnövelt támogatási kerettel és maximális támogatással, 2024 márciusában-áprilisában nyílhat meg az élelmiszeripari és borászati üzemek és állattartó telepek fejlesztéseit támogató új pályázat. 50%-os támogatási intenzitással akár több milliárd forint vissza nem térítendő támogatás várható. (Várható megjelenés március-április)

  • A tervezett beruházások országosan megvalósíthatóak és nagyvállalkozások is pályázhatnak
  • Elszámolható költségek: építés (új építés, felújítás, bővítés); új gépek, eszközök beszerzése, meglévő gépek korszerűsítése; tartástechnológia beszerzése; licenc, know-how beszerzés, szabadalom vásárlás; ingatlan vásárlás, a beruházás 5%-ig, termőföld vásárlás a beruházás 10%-ig; általános, tanácsadási költségek.
  • A pályázat időigényes, alapos előkészítést igényel, támogatási kérelmeket a keret erejéig fogadnak be. Az építési tevékenységet legalább engedélyezési szinten szükséges már most megtervezni, a terveket költségvetéssel együtt be kell nyújtani, de építési engedélyre a pályázat benyújtásához még nincsen szükség.
  • Az elbírálásnál 2024-ben előnyt fog jelenteni többek között: ha a beruházó férőhely növelést tud végrehajtani, ha a beruházásnak része a digitalizáció (szoftverbeszerzés, tartási folyamat automatizálás), vagy ha minőségrendszerben vesz részt a pályázó.
  • Fiatal mezőgazdasági termelő, gazdaságátadás esetén + 15%, ÖKO minősítés vagy kollektív beruházás esetén + 10% támogatási intenzitás adható.
  • A megvalósítási határidő a tervezett beruházásra az eredményhirdetést (várhatóan 2024 nyár vége, ősz eleje) követően 24 hónap.
Klesch Eszter
Klesch Eszter

Az Általános Vállalkozási Főiskola nemzetközi tanulmányok alapszakán végeztem Európai Unió szakirányon 2011-ben. Ekkor kezdtem dolgozni a Vanessia Kft-nél is, ahol egyből gyakorlati tudást is szerezhettem a jól megalapozott elmélet mellett. Majd ezt követően, már munka mellett 2013-ban megszereztem a mesterdiplomát is.

A Vanessia csapat tagjaként az elmúlt 11 évben egy nagyon sikeres, szakmailag is elismert vállalkozás részesévé váltam, nagyon sokrétű tudásra és tapasztalatra szert téve. Immáron vezető tanácsadóként állok meglévő és leendő partnereink szolgálatára, segítve a hazai vállalkozások fejlesztési igényeinek megvalósítását.

Tapasztalataimat leginkább a gazdaságfejlesztés, energetika, vállalati képzések, vidékfejlesztés és mikrofinanszírozás területein szereztem.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707     (+36 30) 416-9331     eszter[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33