Megérkeztek a kapacitásbővítő pályázatok, összehasonlítottuk a felhívásokat!

Az újranyitott két EU-s kapacitásbővítő pályázat hamarosan elérhető lesz azon KKV-k részére, akik most döntenek úgy, hogy termelési kapacitásbővítő beruházásukhoz uniós forrást igényelnek, vagy akik valamilyen okból esetleg lemaradtak a tavalyi kiírásokról.

Számukra készítettünk egy olyan összehasonlítást, amely segít eldönteni, fejlesztési elképzeléseikhez és anyagi lehetőségeikhez melyik konstrukció az ideális vagy választható megoldás.

A tavalyi kiírásokhoz képest elmondható, hogy a kötelező vállalások valamelyest lazultak, ám a tartalmi értékelés szempontjai jelentősen szigorodtak. Egyik leglényegesebb szigorítás, hogy a kisebb, 5-25 millió forintnyi támogatást kínáló pályázatnál - a korábbi kiírástól eltérően - induló vállalkozások (1 lezárt üzleti évvel nem rendelkező cégek) már nem indulhatnak. Pozitív fejlemény viszont, hogy megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazását már ezekben a konstrukciókban is támogatják.

Lássuk a részletes összehasonlítást:
A nagyobb megjelenítéshez, kattintson a képre!

kapacitasbovito palyazatok osszehasonlítas

 A részletes pályázati összefoglalókat az alábbi linkekre kattintva olvashatja:

Papp Róbert
Papp Róbert

A Debreceni Egyetem Agárgazdasági és Vidékfejlesztési karán végeztem Vidékfejlesztő Agrármérnök szakon. Tanulmányaim során a mezőgazdaság mellet széleskörű ismeretekre tettem szert a közgazdaságtan, a vállalatgazdálkodás és a menedzsment ismeretek területén. Képzésünk deklarált célja az volt, hogy megismerjük a vidéki térségek és az itt működő vállalkozások mindennapjait, gazdálkodási sajátosságait, hogy tudásunkkal később elősegítsük fejlődésüket és felzárkóztatásukat.

Az egyetem után Londonba költöztem azzal a céllal, hogy kicsit jobban felfedezzem a világot, ami életem meghatározó pozitív élményének bizonyult. Angliát követően tele energiával és határozott világmegváltó szándékkal tértem haza és jelentkeztem pályázatírónak a Vanessia Kft. csapatába. Az azóta eltelt hat évben Junior pályázati tanácsadóból Vezető tanácsadóvá váltam, és a technológiafejlesztés, kutatás-fejlesztés, turisztika területén értem el legnagyobb sikereimet. Ha visszatekintek, örömmel tölt el a több mint 400 sikeres pályázat, a megvalósult projektek, a sok bizalom és lehetőség, amit kaptam és a számos barátság, ami idő közben kialakult. Büszke vagyok, ha visszagondolok, hogy voltak ügyfeleim, akik egy robogóval vagy egy kopott öreg Audival érkeztek az első tárgyalásunkra és mára sikeres és elismert vállalkozók lettek; és arra is, hogy olyan irodák ajtói nyíltak meg előttem, melyekről azelőtt csak az újságokban olvastam. Ahogy idáig, a jövőben is várom az új ötleteket, az új ügyfeleket, hogy hosszú távon közösen gondolkodva, mintegy külsős munkatársként támogassam vállalkozásuk fejlődését.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/117-es mellék   (+36 30) 368-2006   robi[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.