Szeptembertől pályázható a gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatására kiírt pályázat

Módosult a Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása című pályázat beadási szakasza az alábbiak szerint:

 • A támogatási kérelmek benyújtása 2017. szeptember 14-től 2017. október 19-ig és 2018. február 15-től 2018. március 15-ig lehetséges.
 • A Felhívásra beérkező támogatási kérelmek a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet alapján egyszerűsített kiválasztási eljárásrend alapján szakaszosan kerülnek elbírálásra, az alábbi értékelési szakaszok határnapjáig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:

  • 2017. szeptember 14. – 2017. október 19.
  • 2018. február 15. – 2018. március 15.

Az első határnapig tehát még több mint 3 hónap áll a pályázók rendelkezésére, ugyanakkor a pályázat összetettsége miatt javasoljuk, hogy már most kezdje el a projekt szakmai előkészítését, ehhez – amennyiben igényli - természetesen mi is tudunk szakértő támogatást nyújtani..

Néhány szó magáról a pályázatról:

A pályázat célzottan a feldolgozóipari ágazatokban működő, fejlesztéseiket az Irinyi terv ágazataiban megvalósító, nagy növekedési potenciállal rendelkező beszállító vállalkozások komplex fejlesztéseihez nyújt támogatást, előnyben részesítve az Ipar 4.0 technológiai megoldásokat jelenleg, vagy a projekt megvalósulása révén alkalmazó vállalkozásokat.

A felhívásra kizárólag olyan projektjavaslatok nyújthatók be, amelyek a GINOP-1.1.4-16 kódszámú projekt keretében az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által előzetesen minősítésre kerültek és „megfelelt" minősítést értek el.

Felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be mikro-, kis-, és középvállalkozások, amelyek:

 • rendelkeznek legalább három lezárt üzleti évvel;
 • éves átlagos statisztikai állományi létszáma minimum 1 fő volt;
 • nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások (árbevétele 5%-ot meghaladóan nő);
 • nettó árbevétele, vagy bevétele 0,5 – 5 milliárd forint között volt;
 • az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által előzetesen minősítésre kerültek;
 • beszállító KKV-k;
 • fejlesztési igénye az Irinyi Tervben meghatározott feldolgozóipari tevékenységekre irányul.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 25.000.000 Ft, maximum 500.000.000 Ft.

A támogatás maximális mértéke:

A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak önállóan:

 • technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése.

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

 • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdaságitermelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával;
 • infrastrukturális és ingatlan beruházás;
 • információs technológia-fejlesztés;
 • technológiai fejlesztést eredményező új eszközökhöz kapcsolódó gyártási licenc, gyártási knowhow beszerzések;
 • minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsítványok megszerzése.

A pályázatról készült rövid összefoglalónkat itt tudja megtekinteni: GINOP-1.2.7-17 - Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása

Néhány korábban feltett kérdés és válasz a pályázattal kapcsolatban:

KÉRDÉS: Női vállalkozásnak minősül az a vállalkozás, mely vállalkozás részjegyeinek legalább 51%-a női tulajdonban van és az ügyvezető személye is nő." 1. Mikortól kell ennek teljesülnie? Elegendő, ha közvetlenül a beadás előtt, vagy már több éve kell, hogy a fentiek teljesüljenek? 2. Az is elfogadható, ha 2 ügyvezető van és az egyik nő (nő a többségi tulajdonos)?

VÁLASZ: Abban az esetben tekinthető női vállalkozásnak egy vállalkozás, ha a részjegyeinek több mint fele nő(k) tulajdonában áll és az ügyvezető személye (több ügyvezető esetén legalább az ügyvezetők egyike) is nő. Ennek megfelelően elegendő az, ha az ügyvezetők egyike nő. A feltételek teljesülését a benyújtáskor érvényes alapító okirat bizonyítja, fenntartása pedig megegyezik a projekt fenntartási időszakával, azaz a projekt pénzügyi befejezését követő 3 év.

KÉRDÉS: Egy cég esetében a működéséhez szükséges teljes energiaigényt lefedő napelemes rendszer beszerzése támogatható (pl. az iroda rész), vagy csak a termeléshez szükséges energia előállításához lehet napelemes rendszert beszerezni?

VÁLASZ: Tekintettel arra, hogy a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák beszerzésének nem szükséges kapcsolódnia a projekt keretében beszerzendő új eszközhöz, ezért igen, az irodarész energiaellátása is fedezhető napelemes rendszerrel, azonban a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása tevékenység önállóan nem támogatható jelen Felhívás keretében.

Papp Róbert
Papp Róbert

A Debreceni Egyetem Agárgazdasági és Vidékfejlesztési karán végeztem Vidékfejlesztő Agrármérnök szakon. Tanulmányaim során a mezőgazdaság mellet széleskörű ismeretekre tettem szert a közgazdaságtan, a vállalatgazdálkodás és a menedzsment ismeretek területén. Képzésünk deklarált célja az volt, hogy megismerjük a vidéki térségek és az itt működő vállalkozások mindennapjait, gazdálkodási sajátosságait, hogy tudásunkkal később elősegítsük fejlődésüket és felzárkóztatásukat.

Az egyetem után Londonba költöztem azzal a céllal, hogy kicsit jobban felfedezzem a világot, ami életem meghatározó pozitív élményének bizonyult. Angliát követően tele energiával és határozott világmegváltó szándékkal tértem haza és jelentkeztem pályázatírónak a Vanessia Kft. csapatába. Az azóta eltelt hat évben Junior pályázati tanácsadóból Vezető tanácsadóvá váltam, és a technológiafejlesztés, kutatás-fejlesztés, turisztika területén értem el legnagyobb sikereimet. Ha visszatekintek, örömmel tölt el a több mint 400 sikeres pályázat, a megvalósult projektek, a sok bizalom és lehetőség, amit kaptam és a számos barátság, ami idő közben kialakult. Büszke vagyok, ha visszagondolok, hogy voltak ügyfeleim, akik egy robogóval vagy egy kopott öreg Audival érkeztek az első tárgyalásunkra és mára sikeres és elismert vállalkozók lettek; és arra is, hogy olyan irodák ajtói nyíltak meg előttem, melyekről azelőtt csak az újságokban olvastam. Ahogy idáig, a jövőben is várom az új ötleteket, az új ügyfeleket, hogy hosszú távon közösen gondolkodva, mintegy külsős munkatársként támogassam vállalkozásuk fejlődését.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/117-es mellék   (+36 30) 368-2006   robi[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.