Elindult a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció!

2017. október 5-én a Magyar Turisztikai Ügynökség meghirdette a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program első ütemét.

Minden idők legnagyobb szálláshelyfejlesztési programja, a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció első felhívásai már elérhetőek a kisfaludyprogram.hu oldalon.

A program első ütemét 3 kategóriában

 • vidéki panziók megújítására országosan (TFC-1.1.1-2017), valamint
 • a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség szállodafejlesztéseinek támogatására (TFC-1.1.2-2017) és
 • a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben új szálláshelyek – szállodák és panziók – létesítéseinek támogatására (TFC-1.2.1-2017)

hirdette meg a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A pályázat célja a szolgáltatási színvonal emelése, a tematikus szolgáltatások kapacitásának növelése, valamint új szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások elősegítése, oldva a szezonalitásból fakadó egyenetlenségeket, a helyi turisztikai fejlesztési irányvonalakhoz illeszkedve.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a bírálati szempontok között kiemelten kezeli a hosszú távú turisztikai és pénzügyi fenntarthatóságot, a beruházás turisztikai szükségességét és a minőségi javulás kritériumrendszerét.

Az első felhívások október 5-től elérhetőek, és a felkészülési időszakot követően a panziók fejlesztésére 2017. október 19. és december 4. között, míg a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai desztinációban található szállodák fejlesztésére 2017. október 19. és november 20. között nyújthatóak be támogatási igények.

Mindhárom felhívás esetében a Kormány által biztosított, a hazai költségvetésből finanszírozott, vissza nem térítendő támogatás maximális intenzitása 70 százalék, emellett a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Fejlesztési Bank együttműködésének köszönhetően az önerő egy részének biztosításához a pályázók felhasználhatják az MFB kedvezményes kamatozású hiteltermékét, melyet ehhez a programhoz fejlesztettek ki.

A támogatási igények befogadása és értékelése folyamatosan történik majd.

2017 ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK

TFC-1.1.1-2017 Panziók fejlesztése

Jelen felhívás keretében Magyarország teljes területén, de Budapest közigazgatási határán kívül működő panziók fejlesztéséhez lehet támogatást igényelni.

Panzió: az a kizárólag szálláshely-szolgáltatás folytatása céljából létesített szálláshelytípus, ahol az e célra hasznosított szobák száma legalább hat, de legfeljebb tíz, az ágyak száma legalább tizenegy, de legfeljebb húsz.

Igényelhető támogatás összege: minimum 5 millió Ft – maximum 42 millió Ft.

A beruházás összes elszámolható költsége nem haladhatja meg szobánként az 5 000 000 Ft-ot.

Intenzitás maximum 70%.

 A támogatási igények benyújtása szakaszos, 2017-ben az első szakasz 2017. 10. 19. és 2017. 12. 04. közötti időszak, amely időszakban a támogatási igények befogadása és értékelése folyamatos.

BŐVEBB TÁJÉKOZTATÓ: TFC-1.1.1-2017 Panziók fejlesztése


TFC-1.1.2-2017 Szállodafejlesztés – Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben

A pályázat keretében a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség kereskedelmi szálláshelyei közül a szálloda besorolással rendelkezők támogathatók.

Szálloda: az a kizárólag szálláshely-szolgáltatás folytatása céljából létesített szálláshelytípus, amelyben a szálláshely szolgáltatása mellett egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak, és ahol a hasznosított szobák száma legalább tizenegy, az ágyak száma legalább huszonegy.

Az igényelhető támogatás összege minimum 16 millió Ft maximum 500 millió Ft lehet.

A beruházás összes elszámolható költsége nem haladhatja meg

 • 3*-os szálloda esetén szobánként a 7 000 000 Ft-ot;
 • 4*-os szálloda esetén szobánként a 9 000 000 Ft-ot;
 • 5*-os szálloda esetén szobánként a 11 000 000 Ft-ot.

Amennyiben a projekt keretében kapacitásbővítésre is sor kerül, a kialakítandó új kapacitás kapcsán, a fenti táblázatban szereplő költségösszeg 150%-a számolható el kialakításra kerülő új szobánként.

Támogatási intenzitás maximum 70%

Támogatási igények benyújtására 2017. 10.19. és 2017. 11. 20. közötti időszakban van lehetőség. A támogatási igények befogadása és értékelése folyamatos.

BŐVEBB TÁJÉKOZTATÓ: TFC-1.1.2-2017 Szállodafejlesztés – Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben

Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség települései: Településlista


 TFC-1.2.1-2017 Szálláshelyek létesítése – Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben

A pályázat célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található új kereskedelmi szálláshelyek – szálloda vagy panzió – kialakítása.

Az igényelhető támogatás összege

 • új szálloda létesítése esetén (3*-5*) minimum 250 millió Ft maximum 3 Mrd Ft;
 • új panzió létesítése esetén (3*-4*) minimum 25 millió Ft maximum 125 millió Ft.

Az elszámolható költségek fajlagos korlátja a létrejövő szálláshely hasznos területének négyzetméterére vetítve:

 • 3*-4*-os panzió esetén 300 000 Ft/m2
 • 3* szálloda esetén 400 000 Ft/m2
 • 4* szálloda esetén 500 000 Ft/m2
 • 5* szálloda esetén 600 000 Ft/m2

Támogatási intenzitás maximum 70%

Támogatási igények benyújtására 2017. 10. 19. és 2017. 11. 20. közötti időszakban van lehetőség.

BŐVEBB TÁJÉKOZTATÓ: TFC-1.2.1-2017 Szálláshelyek létesítése – Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben

Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség települései: Településlista

 A pályázatokkal kapcsolatban bármilyen kérdéssel keressenek bennünket bizalommal.

Pazsiczki-Kecze Zsanett
Pazsiczki-Kecze Zsanett

A Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Karán végeztem gazdálkodási –és menedzsment szakon, pénzügyi szakirányon. Tanulmányaimat a Gazdaságtudományi Karon, okleveles közgazdászként fejeztem be vállalkozásfejlesztő mesterszakon, 2016 januárjában.
Mesterképzésem során lehetőségem volt részt venni gazdálkodó szervezetek tevékenységének elemzésében, komplex fejlesztési feladatainak megoldásaiban illetve startupok elindulásának folyamatában. Megismerkedtem továbbá Magyarország és az Európai Unió által elérni kívánt célkitűzésekkel, ezekhez igazodva a meghirdetett különböző operatív programokkal és azok meghatározott prioritásaival.

A Vanessia Kft-hez 2016 tavaszán csatlakoztam, és ezidáig 250 projekt elkészítésében működtem közre. Ezen számos projekt kidolgozása által vehettem részt gazdasági társaságok fejlesztési céljainak megvalósításában. Szüleim vállalkozásából is adódóan szívügyem a mezőgazdasági és vidékfejlesztési területen gazdálkodók támogatása, úgy, mint a pincészetek, borászatok fejlesztése; élelmiszerfeldolgozás; turisztikai fejlesztési programok; állattartó telepek korszerűsítése, kertészetek korszerűsítése. További szakterületeim gazdaságfejlesztés, infokommunikációs fejlesztések. A jövőben szeretném mélyíteni tudásomat a kutatás-fejlesztés és humánerőforrás fejlesztés területén is, mely számtalan kihívást és új feladatok ellátását jelenti számomra.

2021-től vezető tanácsadóként örömmel kísérem végig a vállalkozások gazdálkodási sajátosságait, értékteremtő tevékenységeit, elősegítve a cég partnereinek további fejlődését.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

  (+361) 319-2707/116 mellék    (+36 30) 416-9489   zsanett[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.