Tőlünk kérdezték a munkahelyteremtő pályázattal kapcsolatban

Bár már csak kicsit több mint egy hét van hátra a pályázat beadási határidejéig, még most is rengeteg új megkeresést kapunk az NFA-2017-2-KKV kódszámú "Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása" című pályázattal kapcsolatban. A pályázat nagyon népszerű, hiszen szigorú területi, vagy tevékenységi korlátozások nélkül igényelhető vissza nem térítendő támogatás, amennyiben a vállalkozás vállalja, hogy a támogatásból finanszírozott beruházás megvalósulását követően új munkahelyeket létesít legalább 2 fő részére.

A támogatás mértéke alap esetben tehát új munkahelyenként 1,5 millió Ft.

Ezen kívül az alábbi kiegészítő támogatásokra lehet pályázni:

  • amennyiben álláskereső foglalkoztatására vállalkozik a pályázó, új munkahelyenként 500 ezer Ft, vagy
  • amennyiben az álláskereső a foglalkoztatást megelőző 12 hónapban kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében volt foglalkoztatva, új munkahelyenként 800 ezer Ft,
  • amennyiben a beruházás kedvezményezett járásban vagy kedvezményezett településen valósul meg, új munkahelyenként további 400 ezer Ft.

A pályázaton kizárólag KKV-k, gazdasági társaságok, valamint egyes jogi személyek vállalatai, külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepei és kereskedelmi képviseletei, szövetkezetek, illetve egyéni vállalkozók vehetnek részt.

Mivel az idő nagyon rövid, ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány fontos kiegészítő információt, amivel segíthetjük a pályázati felkészülést. Természetesen bármilyen hasonló kérdéssel keressenek bennünket bizalommal.

KÉRDÉS: Kötelező-e a 3 ajánlat a pályázat benyújtásához?

VÁLASZ: A pályázathoz elegendő 1 árajánlatot csatolni. A beruházás elszámolásakor szükséges majd a 3 árajánlatot benyújtani.

KÉRDÉS: Árajánlat vonatkozásában elfogadják-e az elektronikus úton kapott ajánlatot, vagy szükséges a papír alapon készített eredeti ajánlat?

VÁLASZ: Elektronikus úton lekért árajánlat is elfogadható.

KÉRDÉS: Már meglévő telephely bérleti díja is elszámolható a pályázatban?

VÁLASZ: A bérleti díj, mint elszámolható költség a megvalósítási időszakban merül fel. A bérletnek (akár tárgyi eszközre, akár ingatlanra vonatkozó) a feltétele az, hogy a pályázó a fenntartási kötelezettség teljes idejére használati megállapodással rendelkezzen. A bérleti díjat a beruházás megvalósításának befejezéséig van lehetőség elszámolni. Kizárólag a pályázat benyújtása után kezdődött a jogviszony fogadható el. A pályázat benyújtásakor a bérleti díj alátámasztására árajánlat, esetleg előszerződés (melyben kötelezettséget vállal a bérleti szerződés megkötésére) csatolása szükséges. A bérleti díj elszámolásához a bérleti szerződés bemutatása, valamint a díj megfizetését igazoló dokumentumok bemutatása szükséges. Bérleti díj esetén nem szükséges több árajánlat bemutatása.

KÉRDÉS: Hogyan alakulnak az értékelés során kapott pontok, ha a vállalt foglalkoztatottak között lesz álláskereső is és nem regisztrált álláskereső is?

VÁLASZ: A támogatást igénylő az alábbi célcsoportok foglalkoztatását vállalja:

  • nem regisztrált álláskereső személy (3 pont)
  • regisztrált álláskereső személy (6 pont)
  • nyilvántartásban lévő kiközvetített olyan álláskereső személy, aki a foglalkoztatást megelőző 12 hónapban kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében volt foglalkoztatva (10 pont)

Amennyiben különböző státuszú munkavállalók foglalkoztatását vállalja a pályázó átlagolni szükséges az értékelés során. Példa:

  • 2 fő nem regisztrált személy 2 x 3 pont, plusz 1 fő regisztrált álláskereső 6 pont. 12 pont / 3 fő = 4 pont.

KÉRDÉS: Több megvalósítási helyszín esetén elegendő céges szinten a legalább 2 új munkavállaló alkalmazása?

VÁLASZ:  Több megvalósítási helyszín esetén minden beruházással érintett telephelyen legalább 2 új munkavállalót kell a Pályázónak foglalkoztatnia, ezért telephelyenként kell megfelelni a pályázati kiírásnak.

Bővebb információ a pályázatról: 2017-2-NFA - Pályázat mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására

 A pályázatokat 2018. január 1-től 2018. február 9-ig lehet benyújtani.

 

Papp Róbert
Papp Róbert

A Debreceni Egyetem Agárgazdasági és Vidékfejlesztési karán végeztem Vidékfejlesztő Agrármérnök szakon. Tanulmányaim során a mezőgazdaság mellet széleskörű ismeretekre tettem szert a közgazdaságtan, a vállalatgazdálkodás és a menedzsment ismeretek területén. Képzésünk deklarált célja az volt, hogy megismerjük a vidéki térségek és az itt működő vállalkozások mindennapjait, gazdálkodási sajátosságait, hogy tudásunkkal később elősegítsük fejlődésüket és felzárkóztatásukat.

Az egyetem után Londonba költöztem azzal a céllal, hogy kicsit jobban felfedezzem a világot, ami életem meghatározó pozitív élményének bizonyult. Angliát követően tele energiával és határozott világmegváltó szándékkal tértem haza és jelentkeztem pályázatírónak a Vanessia Kft. csapatába. Az azóta eltelt hat évben Junior pályázati tanácsadóból Vezető tanácsadóvá váltam, és a technológiafejlesztés, kutatás-fejlesztés, turisztika területén értem el legnagyobb sikereimet. Ha visszatekintek, örömmel tölt el a több mint 400 sikeres pályázat, a megvalósult projektek, a sok bizalom és lehetőség, amit kaptam és a számos barátság, ami idő közben kialakult. Büszke vagyok, ha visszagondolok, hogy voltak ügyfeleim, akik egy robogóval vagy egy kopott öreg Audival érkeztek az első tárgyalásunkra és mára sikeres és elismert vállalkozók lettek; és arra is, hogy olyan irodák ajtói nyíltak meg előttem, melyekről azelőtt csak az újságokban olvastam. Ahogy idáig, a jövőben is várom az új ötleteket, az új ügyfeleket, hogy hosszú távon közösen gondolkodva, mintegy külsős munkatársként támogassam vállalkozásuk fejlődését.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/117-es mellék   (+36 30) 368-2006   robi[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33