Szeptemberig még pályázható a cégek IT infrastruktúra fejlesztését támogató pályázat!

palyazat infokommunikacios fejlesztesekre

Ma, 2019.02.15-én érkezett a hivatalos közlemény, miszerint a „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása" című, GINOP-3.2.2-8.2.4-16 kódszámú felhívás benyújtási határideje 2019. szeptember 10. 12:00 órára módosult.

A Felhívásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 43,2 milliárd Ft, melyből a vissza nem térítendő támogatás keretösszege 16,2 milliárd Ft, a kölcsön keretösszege pedig 27 milliárd Ft, azaz a támogatható pályázatok száma hozzávetőleg 3000 db.

A hivatalos pályázati statisztikák alapján ezidáig 1541 db pályázat érkezett be összesen mintegy 15 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatási igénnyel, azaz, ha számolunk a hibás pályázatok szokásos számával, ha nem is sok, de maradt még keret további pályázatok befogadására.

GINOP 322 824 stat 2019 02

A GINOP-3.2.2-8.2.4-16 - Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztések és felhőalapú online üzleti szolgáltatások támogatása című pályázat forrásai lehetőséget biztosítanak most arra, hogy a vállalkozások ezen elavult eszközeiket, hardver és szoftver parkjukat le tudják cserélni. 

Pályázni lehet helyben telepített saját szoftver vagy felhőalapú szolgáltatások bevezetésére, de azok kombinálásaként előálló hibrid megoldásokkal is (saját szoftver és bérelt szolgáltatás).

Milyen rendszerekre és megoldásokra lehet egészen pontosan pályázni?

Az alábbi funkcionális területek bevezetése lehet a pályázat célja:

  • Vállalati CRM, értékesítés terület;
  • Gyártási terület;
  • Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés;
  • Kontrolling és döntéstámogatás;
  • Beszerzés, logisztikai terület;
  • Táv- és csoportmunka támogatás;
  • Pénzügyi, számviteli terület;
  • Internetes értékesítés (Vállalati webáruház);
  • Internetes megjelenés (Vállalati portál);
  • Adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó megoldás;
  • Munkafolyamat-irányítási (workflow) megoldás;
  • Elektronikus iratkezelési megoldás;
  • Tudásmenedzsment specializált megoldás;
  • Térinformatikai és földrajzi információs (GIS) specializált megoldás;
  • RFID technológiát alkalmazó specializált megoldás;
  • Online (elektronikus) fizetési megoldás;
  • Szolgáltatásmenedzsment.

Támogatás összege: 

  • 1 millió-24 millió forint vissza nem térítendő támogatás 
  • 1,25 millió-37,5 millió forint visszatérítendő támogatás

A felhívással kapcsolatos további részletekért kérem, keressen bizalommal. Asszisztenciát tudunk nyújtani ahhoz, hogy az ötletekből, elképzelésekből, vágyakból a valós lehetőségeknek megfelelő, sikeres projektek szülessenek. Ezen túlmenően Ügyfeleinknek a pályázat elkészítésében és menedzselésében tudunk segíteni.

Bővebb tájékoztató a pályázatról: GINOP-3.2.2-8.2.4-16 - Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztések és felhőalapú online üzleti szolgáltatások támogatása

Végezetül a könnyebb felkészülés érdekében összegyűjtöttük a pályázattal kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdéseket és az azokra adott válaszokat:

KÉRDÉS:  Budapesti szerverparkban/szerverfarmon elhelyezett szerver elszámolható a projekt keretében?

VÁLASZ: A felhívás pontosításra került, így a szerver nem minősül helyhez kötött eszköznek. Olyan esetekben, amikor a projekt keretében nem helyhez kötött eszköz kerül beszerzésre, berendezések, infokommunikációs technológia (IKT) eszközök) - kivéve a helyhez kötött informatikai eszközök, pl. rack szekrény, nagyteljesítményű nyomtató/szkenner stb.- a kedvezményezett abban az esetben is eleget tesz szerződéses kötelezettségének, ha a nem helyhez kötött eszközt, a pályázatra vonatkozó régióban található, cégkivonatban bejegyzett székhelyére/telephelyére/fióktelepére aktiválja.

KÉRDÉS: Webshop fejlesztés. Melyik célterületbe lehet besorolni, az egyéb online vállalati szolgáltatásokba?

VÁLASZ: A Vállalati webáruház a Felhívás 3.1.2.1 pontjában felsorolt funkcionális területek közül a 8. Internetes értékesítés alá sorolható, továbbá mindkét célterület esetében támogatható IKT megoldás. Felhívjuk figyelmét, hogy a már meglévő informatika rendszer esetében benyújtott támogatási kérelmek kritériumai a 3.1.2.1 d) pontban találhatóak.

KÉRDÉS: Mit jelent pontosan a 3.3. Nem támogatható tevékenységek aa.) pontjának (add-on ) tiltása? Konkrét példa?

VÁLASZ: Az add-on az egy már meglévő célterület funkció bővítését jelenti (pl. a meglévő rendszerhez csupán egy új funkció kerül hozzáadásra). Vagyis a már meglévő megoldás kiegészítése nem támogatott, csak abban az esetben, ha új funkcionális terület bevezetése történik, vagy ha a meglévő rendszer lecserélésre kerül.

KÉRDÉS: A felhívás 3.4.1.3.1 Kötelező vállalások pontja kapcsán kérdésem, hogy az " Elektronikus értékesítésből származó éves nettó árbevétel" fogalma mit takar? Van-e definíciója ennek vagy a vállalkozásokra bízzák a besorolást?

VÁLASZ: On-line (elektronikus) értékesítés: azon tranzakciók (és az azokból származó árbevétel) összessége, amelyeknél a vevő és az eladó között a szerződés létrejötte, illetve a megrendelés az elektronikus értékesítés céljára bevezetett informatikai megoldáson, rendszeren keresztül valósul meg. Nem tekinthető online értékesítésnek például a csak e-mailen érkezett megrendelés, illetve az abból származó árbevétel.

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést? Nem szeretne lemaradni a jövőben adódó hasonló lehetőségekről?

Iratkozzon fel heti ingyenes tájékoztató hírlevelünkre, melyben értesítjük Önt a várható és aktuális támogatási lehetőségekről, fejleményekről, egyéb aktuális pályázati hírekről, segítünk Önnek értelmezni a felhívások gyakran kesze-kusza feltételrendszerét. Ha feliratkozik, hetente 1 hírlevélre számíthat tőlünk és szigorúan semmi spam!

 

Ambrus Tamás
Ambrus Tamás

A BGF Pénzügyi és Számviteli Kar Zalaegerszegi Intézetének számvitel szak, számvitel szakirányán végeztem tanulmányaimat, mellyel párhuzamosan mérlegképes könyvelői képesítést is szereztem. 2009-ben a főiskola szakmai gyakorlatát a Vanessia Kft-nél kezdtem el és azóta is a csapat tagja vagyok. Az eltelt több mint 6 év alatt 300+ sikeres pályázat elkészítésében vettem részt.

2015 februárja óta cégünket én képviselem a BNI 204-B2B csoportjában, ahol hétről hétre bővíteni tudom kapcsolati tőkémet, mellyel gyakran segítséggel tudok lenni ügyfeleink szerteágazó igényeinek kielégítésében.

Szakterületeim: üzleti informatika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/103 mellék    (+36 20) 458-1475  tamas[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.