Módosult a Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása pályázat beadási szakasza

GINOP-1.2.9-20 Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása című pályázat beadása 2021 február

A héten módosult a GINOP-1.2.9-20 Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása című felhívás. Legfontosabb változás, hogy eltolták a pályázat beadási szakaszát, azaz a hatályos felhívás értelmében az SZVZ települések esetén a pályázatok beadására 2021. március 4. 10 óra 00 perctől 2021. március 18. 12 óra 00 percig van lehetőség.

A pályázat célja a leghátrányosabb helyzetű térségek felzárkóztatása, a helyi foglalkoztatás bővítése, a vidék lakosságmegtartó képességének növelése az ott működő mikro- és kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésével, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítésével.

A pályázaton olyan mikro- és kisvállalkozás indulhat, amely a felhíváshoz mellékelt 2db településlista egyik településén kívánja fejlesztését megvalósítani. Mivel azonban a 2. számú településlista esetében kötelező előminősítésen való részvétel volt a pályázat előfeltétele és az előminősítésre való jelentkezés határideje már lezárult, így arra új pályázó már nem tud jelentkezni.

Az 1. sz. településlista - azaz az SZVZ települések - esetében azonban még bő egy hónap áll rendelkezésére a felkészülésre. Mutatjuk is gyorsan a részleteket:

Támogatás összege:

  • minimum 2 millió Ft-maximum 10 millió Ft (a Felhívás 1. számú mellékletében felsorolt SZVZ településeken)


Támogatási intenzitás:

  • 70% vissza nem térítendő támogatás (a Felhívás 1. számú mellékletében felsorolt SZVZ településeken)

Pályázók köre:

  • Mikro- és kisvállalkozások.
  • GINOP 1., 2., és 3. prioritás felhívásai keretében a támogatási kérelem benyújtását megelőzően nem részesülhetett támogatásban (beleértve a támogatói döntésben részesült, de nem megvalósult projekteket is) amennyiben a Felhívás 1. számú mellékletében felsorolt település valamelyikén valósítja meg fejlesztését, és az igényelt vissza nem térítendő támogatás minimum 2.000.000 Ft, maximum 10.000.000 Ft.
  • Rendelkeznek legalább 1 lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele).
  • Éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt.
  • Utolsó teljes lezárt üzleti évének árbevételének kétszerese eléri a pályázat összköltségét.

Támogatható tevékenységek és elszámolható költségek köre:

Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek:

  • Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása
    • ingatlan beruházással együtt, (összköltség min. 50%-a)

Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek:

  • A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlan beruházás (építés, korszerűsítés, átalakítás, bővítés). Amennyiben építési engedély köteles a beruházás, úgy a támogatási kérelem benyújtásának feltétele a jogerős építési engedély megléte!
  • Információs technológia-fejlesztés: új informatikai eszközök és szoftverek beszerzése (összköltség max. 50%-a)
  • Képzés: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés (teljes beruházás max. 20%) Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozásokfejlesztéseinek támogatása - 1. sz. településlista
    • kizárólag a https://vali.ifka.hu honlapon regisztrált szolgáltatóktól vehető igénybe
  • Gyártási licenc, gyártási know-how, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó költségek (összköltség max. 10%-a)
  • Bérköltség-támogatás igénybevétele (összköltség max. 50%-a)
  • Munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítása (összköltség max. 15%-a)
    • kizárólag Bérköltség-támogatás igénybevétele tevékenység megvalósítása esetén választható
  • Kötelezően előírt nyilvánosság biztosításához kapcsolódó tevékenységek
  • Projekt előkészítés (összköltség max. 7%-a)
  • Projektmenedzsment tevékenység igénybevétele (összköltség max. 2,5%-a)

Megvalósításra rendelkezésre álló időtartam: 18 hónap

Előleg mértéke: A támogatás összegének maximum 25 %-a

A projekt területi korlátozása:

  • Fejlesztéseiket a pályázat 1. (SZVZ) mellékletében felsorolt települések valamelyikén valósítja meg.
  • A Felhívás 1. számú mellékletében felsorolt település valamelyikén valósítja meg fejlesztését, a megvalósulási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtását megelőzően legalább fél évvel kell bejegyzésre kerülnie.

A támogatást igénylő legfeljebb 1 megvalósítási helyszínt jelölhet meg.

Kötelező vállalás:

  • Azon mikro- és kisvállalkozás esetében, amely az 1. számú mellékletében felsorolt település valamelyikén valósítja meg fejlesztését, és az igényelt vissza nem térítendő támogatás minimum 2.000.000 Ft, maximum 10.000.000 Ft, a kötelező vállalás nem releváns.

Pályázat benyújtása:

Bírálat a támogatási kérelmek beérkezésének sorrendjében történik

2. benyújtási szakasz (1.sz. településlista - SZVZ települések): 2021. március 4. 10 óra 00 perctől 2021. március 18. 12 óra 00 percig.

Bővebb információt a pályázatról rövid összefoglalónkban talál itt: GINOP-1.2.9-20 Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása

Szántó Petra
Szántó Petra

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar kereskedelem és marketing alapképzési szakán 2014-ben szereztem meg közgazdász diplomámat. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok marketing mesterképzésen.

Mindig érdeklődtem az élelmiszeripar működése iránt, főként ebből az indíttatásból végeztem el alapképzésemmel párhuzamosan két év alatt egy sütő- és cukrászipari technikusi képzést. Tanulmányaim alatt és után több cukrászipari üzemben, pékségben volt lehetőségem megfigyelni a folyamatokat, felfedezni az ipar működését; valamint szakoktatóként is kipróbáltam magam.

A Vanessia Kft. csapatához 2014 őszén csatlakoztam, az azóta eltelt idő alatt több vállalkozásnak segítettem külföldi kiállításon való részvételben, termelési kapacitásuk növelésében (gazdaságfejlesztés); valamint energetikai korszerűsítést eredményező projektekben is részt vettem.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/120      (+36 30) 335-2482       petra[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.