Június 28-tól pályázható a KKV-k modern üzleti és termelési fejlesztéseit támogató pályázat

GINOP Plusz-121-21 - A mikro- kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása v

A tervek szerint 2021. június 28-tól lesz pályázható „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása" című (GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú) pályázat.

A pályázat iránt már most nagyon nagy az érdeklődés így az előkészületeket nem érdemes halogatni. Amennyiben fejlesztési elképzelése komolyabb előkészületet igényel (pl. építés tervezés, engedélyeztetés miatt), számoljon inkább a szeptemberi beadási körrel, aggódnia nem kell, hiszen arra a beadási szakaszra külön forrás került allokálásra. 

A pályázat célja a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai megújulásukhoz kapcsolódó fejlesztéseik támogatása.

Keretösszeg: 200 milliárd Ft; támogatási kérelmek várható száma: 1000-3000 db

Támogatás összege:

  • minimum 10.000.000 Ft – maximum 629.300.000 Ft

Támogatás mértéke, formája:

Támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költséghez viszonyítva:

GINOP Plusz 1

GINOP Plusz 2

 * A 3. és 4. benyújtási szakaszban kis- és középvállalkozások csak Szabad Vállalkozási Zónákban megvalósuló fejlesztéseikhez igényelhetnek támogatást, mikrovállalkozások (Budapest kivételével) területi korlátozás nélkül.
** Pest megyében nincs Szabad Vállalkozási Zónának minősülő település.

Támogatás formája: Visszatérítendő támogatás, mely adott feltételek mentén részben vagy egészben vissza nem térítendővé alakul.

Az elszámolható összköltség maximális összegét a támogatást igénylő vállalkozás benyújtást megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti év átlagos statisztikai állományi létszáma határozza meg, az alábbiak szerint:

GINOP Plusz 3

Pályázók köre:

Mikro-, kis- és középvállalkozások,

  • amelyek rendelkeznek legalább 1 lezárt (beszámoló), teljes üzleti évvel;
  • amelyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben legalább 3 fő volt;
  • a projekt összköltsége nem haladhatja meg az utolsó lezárt üzleti év szerinti árbevétel másfélszeresét;
  • fejlesztési igénye nem a TEÁOR'08 01.11-09.90; 10.11-11.07, 12.00, 19.10-20, 24.10, 30.11-12 és 33.11-20 kód szerinti tevékenységekkel kapcsolatos beruházásokra irányul, továbbá nem támogatott szálláshely és/vagy fürdőfejlesztés.

Nem pályázhat: egyéni vállalkozó

Önállóan nem támogatható tevékenységek és elszámolható költségek köre:

Kötelezően megvalósítandó

  • Technológiafejlesztés,beleértve termelési és szolgáltatási, valamint infokommunikációs technológia fejlesztését, a technológiai kapacitások bővítését. A pályázatban kötelező a következők közül megvalósítani legalább 1 félét:
    • új eszköz (minimum nettó 200.000 Ft/db): pl. megmunkálógépek, targonca, raklapemelő, polcrendszer, adatgyűjtő, címkenyomtató, vonalkódolvasó stb-stb. (kizárt: irodabútor, jármű)
    • szoftverbeszerzés
    • hardverbeszerzés (hardver minimum nettó 200.000 Ft/db-tól tervezhető)
    • üzleti felhőszolgáltatás igénybevétele

Az 1-es Technológia fejlesztés ponthoz pedig a következőkből szükséges tervezni legalább 1 tevékenységet:

  • Infrastrukturális és ingatlan beruházás (ingatlan építés; bővítés; átalakítás; korszerűsítés (fajlagos költségkorlátoknak megfelelően)) projekt összköltség legfeljebb 70%-áig
  • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 50%-át érhetik el
  • Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele, IFKA oldalon regisztrált tanácsadó; legfeljebb 50 millió Ft értékben, a képzéssel együtt legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el
  • Képzési szolgáltatások igénybevétele: fktv. szerint regisztrált képzőtől igénybe vett képzés számolható el; legfeljebb 20 millió Ft értékben, a tanácsadással együtt legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el
  • Eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzése a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 10%-át érheti el

Fenntartási időszak eredményességi mérése:

A fenntartási időszak 3 év. Az összköltség maximum 70%-át elérő visszatérítendő támogatás (VT), a támogatott projekt megfelelő teljesítése, valamint az előre meghatározott eredményességi célok elérése esetén részben vagy egészben átalakítható vissza nem térítendő (VNT) támogatássá.

Eredményesség mérésre egy alkalommal kerül sor a benyújtott projekt esetében (a projekt fizikai befejezését követő első lezárt üzleti év, amely az 1. Projekt Fenntartási Jelentésben kerül ellenőrzésre).

Megvalósításra rendelkezésre álló időtartam: 24 hónap

Előleg igénylése: A támogatás 90%-a, maximum 566,3 millió Ft.

A projekt területi korlátozása: országosan elérhető, kivéve Budapest

A megvalósítási helyszínnek 60 nappal a támogatási kérelem beadását megelőzően kell bejegyzésre kerülnie.

Pályázat benyújtása:

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása várhatóan az alábbi ütemezés szerint lesz lehetséges:

  • 1. szakasz: 2021. június 28. 12 órától -2021. július 5. 12 óráig, keret: 80 milliárd Ft
  • 2. szakasz: 2021. szeptember 27. 12 órától - 2021. október 4. 12 óráig, keret: 50 milliárd Ft
  • 3. szakasz: 2022. január 10. 12 órától- 2022. január 17. 12 óráig, keret: 20 milliárd Ft
  • 4. szakasz: 2022. április 11. 12 órától -2022. április 20. 12 óráig, keret: 50 milliárd Ft

A 3-4. benyújtási szakaszban csak mikrovállalkozások (Budapest kivételével területi korlátozás nélkül) és azok a kis-és középvállalkozások nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek a felhívás keretében tervezett fejlesztéseiket a szabad vállalkozási zónának minősülő településen valósítják meg.

Pályázati tájékoztatónkat az alábbi linkre kattintva tudja pdf formátumban megtekinteni és lementeni: GINOP Plusz-1.2.1-21 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

 

Szántó Petra
Szántó Petra

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar kereskedelem és marketing alapképzési szakán 2014-ben szereztem meg közgazdász diplomámat. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok marketing mesterképzésen.

Mindig érdeklődtem az élelmiszeripar működése iránt, főként ebből az indíttatásból végeztem el alapképzésemmel párhuzamosan két év alatt egy sütő- és cukrászipari technikusi képzést. Tanulmányaim alatt és után több cukrászipari üzemben, pékségben volt lehetőségem megfigyelni a folyamatokat, felfedezni az ipar működését; valamint szakoktatóként is kipróbáltam magam.

A Vanessia Kft. csapatához 2014 őszén csatlakoztam, az azóta eltelt idő alatt több vállalkozásnak segítettem külföldi kiállításon való részvételben, termelési kapacitásuk növelésében (gazdaságfejlesztés); valamint energetikai korszerűsítést eredményező projektekben is részt vettem.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/120      (+36 30) 335-2482       petra[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33