Mi az MMP azaz a Modern Mintaüzem Program?

Modern Mintaüzem Program keretében mintaüzem látogatáson való részvétel plusz pontokért

Korábban írtunk már arról, hogy a most futó pályázatok közül a GINOP-1.2.8-20 / VEKOP-1.2.6-20 / GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 / GINOP PLUSZ-1.2.3-21 felhívások esetében lehetőség van a pályázatok értékelésekor plusz pontok megszerzésére, melynek egyik módja az Iparfejlesztési Közalapítvány (IFKA) által szervezett és lebonyolított mintaüzem látogatáson való részvétel. A témával kapcsolatban nagyon sok kérdést kapunk, így egy rövid cikkben ismét adunk egy kis útmutatást arra vonatkozóan, hogyan is működik az MMP azaz Modern Mintaüzem Program.

Nézzük először meg, mit is jelent ez pontosan az egyes pályázatoknál a gyakorlatban:

  • A GINOP-1.2.8-20 / VEKOP-1.2.6-20 Felhívások keretében az IFKA által kínált alábbi szolgáltatások (mintaüzem-látogatás, tréning, workshop, szakmai rendezvény) valamelyikének igénybevételével 5 plusz pont szerezhető
  • A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 / GINOP PLUSZ-1.2.3-21 felhívás keretében a Vállalkozói tudás bővítése fejezetben foglalt lehetőségekkel a támogatás 20%-a fordítható át vissza nem térítendő támogatássá, amennyiben legalább három különböző, az IFKA által szervezett mintaüzem látogatáson részt vesz a pályázó.

A GINOP / VEKOP programok esetében tehát egy mintaüzem megtekintésével jóváírásra kerül a www.modem4.hu oldalon az 5 pont. A GINOP_PLUSZ programok tekintetében azonban több, három mintaüzem látogatást követően válik jogosulttá a kedvezményezett a támogatás 20%-ának átfordulására.

Minden esetben teljesíthető a látogatás már a projekt megvalósításának időszakában, nem kell megvárni annak fizikai befejezését vagy a záró elszámolás benyújtását, így nyugodtabban lehet a projekt megvalósítását véghez vinni.

A GINOP_PLUSZ programokban nyertes kedvezményezettek részére várhatóan a nyár végén válik elérhetővé ennek a szolgáltatásnak az igénybevétele, amikorra a honlapon lefejlesztésre kerül a jelentkezési felület.

Országszerte számos mintaüzem, mintagyár és mintaműhely várja az érdeklődőket.

MMP Modern Mintaüzem Program

A rendelkezésre álló honlapon időpont, helyszín és témakör szerint van lehetőség választani a meghirdetett helyek közül: 22 db mintagyár, 80 db mintaüzem és 7 db mintaműhely várja a látogatókat. Bármelyik kerül kiválasztásra, az 5 pont, illetve a 20% természetesen jóváírásra kerülnek, ebből a szempontból nincsen különbség.

A mintaüzem látogatás menete:

A meghirdetett helyek legalább felének a betöltésekor kerül megrendezésre a látogatás. A kedvezményezett cégtől bárki részt vehet az eseményen, nem szükséges hozzá meghatalmazás, illetve többedmagával is érkezhet az érdeklődő.

Az eseményen részt vesz az IFKA egy munkatársa, aki bemutatja a programot, majd átadja a szót az üzem vezetőjének, aki rövid betekintést enged az üzem történetébe, munkamenetébe, mindennapjaiba, illetve jövőbeni terveibe.

Ezt követően egy túra keretében végig viszik a látogatókat az üzemen, mindeközben lehetőség van kérdésfeltevésre is, amire később a látogatás végén is hagynak időt. Az üzem méretétől függően nagyjából egy fél napos elfoglaltságot jelent.

Jelenléti ívvel igazolják a résztvevők, hogy megjelentek. Néhány nappal később a jelentkezési felületen egy értékelő kérdőív kitöltését követően a pontok azonnal jóváírásra kerülnek.

A lehetőség egyszerre informatív és egyszerű.

Brandt Evelin
Brandt Evelin

A Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karán (mai Közszolgálati Egyetem) végeztem közigazgatási menedzser szakon. Tanulmányaim során közigazgatási, jogi és közgazdasági ismereteket szereztem, mivel a kar filozófiája a lehető legteljesebb ismeretek megszerzése volt.

A végzettségemből adódóan kezdetben a közigazgatásban helyezkedtem el, ahol a hazai uniós pályázati rendszer felső fokának számító szervezetnél (EUTAF) helyezkedtem el, mint pályázati auditor és töltöttem el 8 évet uniós pályázatok ellenőrzésével. Az ott töltött idő alatt a pályázati rendszer teljes spektrumát volt szerencsém megismerni, így mire a Vanessia Kft-hez kerültem, már jelentős tudásbázist halmoztam fel.

2018 júliusa óta erősítem a Vanessia Kft. csapatát, kezdetben projektmenedzserként, majd később a projektmenedzsment csapat szakmai vezetőjének szerepében. A szakmai vezetés mellett saját projekteket is kezelek és támogatom az Ügyfeleink projektjeinek megvalósítását.

Az eddig eltelt idő alatt számos vállalkozásnak voltam a segítségére projektjeinek megvalósításában és azok sikeres lezárásában. Szakmai vezetőként segítve kollégáim munkáját, közvetve további projektek résztvevője vagyok, így a Vanessia Kft. profiljába tartozó minden projektre rálátásom van, nemcsak azokra, amikben személyesen közreműködöm.

Elérhetőségeim:

(+36 20) 36 44 282          evelin[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33