Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztések és felhőalapú online üzleti szolgáltatások támogatása

Nyárra várható az infokommunikációs fejlesztéseket és a felhőalapú online üzleti szolgáltatások alkalmazását támogató felhívás, melyet egészen biztosan sok hazai vállalkozás tűkön ülve vár. Nem csoda a nagy érdeklődés, hiszen több mint 3 éve nem volt a vállalkozásoknak lehetőségük ilyen irányú fejlesztéseikhez támogatást igényelni. A pályázat több elemében is megújul a korábbi vállalati folyamatmenedzsment támogatására szolgáló GOP pályázattípusokhoz képest, ezeket a változásokat foglaltuk most össze rövid bejegyzésünkben.

A GINOP 3.2.2 pályázati konstrukció alapvető célja, hogy lehetőséget biztosítson a vállalkozások számára elavult eszközeik, hardver és szoftver parkjuk komplett cseréjére, illetve korszerűsítésére.

A pályázat keretében várhatóan pályázni lehet majd külön is bármelyik fejlesztés típussal (saját szoftver és bérelt szolgáltatás), de azok kombinálásaként előálló hibrid megoldásokkal is.

Szintén új elemként jelenik majd meg az eddigi gyakorlathoz képest, hogy a konstrukció keretében kombinált formában nyílik lehetőség vissza nem térítendő támogatás és visszatérítendő támogatás (kamatmentes hitel) igénylésére.

Milyen rendszerekre és megoldásokra lehet pályázni?

Az alábbi funkcionális területek bevezetése lehet a pályázat célja:

 • Vállalati CRM, értékesítés terület;
 • Gyártási terület;
 • Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés;
 • Kontrolling és döntéstámogatás;
 • Beszerzés, logisztikai terület;
 • Táv- és csoportmunka támogatás;
 • Pénzügyi, számviteli terület;
 • Internetes értékesítés (Vállalati webáruház);
 • Internetes megjelenés (Vállalati portál);
 • Adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó megoldás;
 • Munkafolyamat-irányítási (workflow) megoldás;
 • Elektronikus iratkezelési megoldás;
 • Tudásmenedzsment specializált megoldás;
 • Térinformatikai és földrajzi információs (GIS) specializált megoldás;
 • RFID technológiát alkalmazó specializált megoldás;
 • Online (elektronikus) fizetési megoldás;
 • Szolgáltatásmenedzsment.

Hatékonyságnövelés – éven belüli megtérülés

Egy jól kialakított, átgondolt IT infrastruktúra (hardver és szoftver) 15-45%-al képes növelni egy cég folyamatainak hatékonyságát 3-7 évente (iparág függő). Ez azt jelenti, ha egy vállalkozás rendszerei 3-5 évesek, akkor biztosan piaci hátrányban van azokkal a konkurensekkel szemben, akik fejlesztenek és ugyanazt a tevékenységet kevesebb élőmunkával és/vagy nagyobb árréssel képesek elvégezni.

A korszerűsített rendszerek 6-24 hónapos megtérüléssel is kecsegtetnek, amennyiben megfelelő szakemberekre bízzák a projekteket.
Cégünk sok-sok évnyi tapasztalat alapján olyan kivitelezői körrel épített ki szakmai kapcsolatot, akiket nyugodt szívvel ajánlunk partnereink számára is, így ha Ön is bizonytalan még abban, melyik informatikai céget válassza projektje szakszerű kivitelezéséhez, kérje tanácsunkat, örömmel állunk rendelkezésére ilyen téren is.

A felhívással kapcsolatos további részletekért is keressen bennünket bizalommal, hiszen szakmai segítséget tudunk nyújtani ahhoz is, hogy az ötleteiből, elképzeléseiből, vágyaiból a valós lehetőségeknek megfelelő, sikeres projekt szülessen, illetve igény esetén vállaljuk a teljes pályázat összeállítását, benyújtását, majd pedig a sikeres projekt szakmai menedzsmentjét is.

Rapcsák Dániel
Rapcsák Dániel

A Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Karának Külgazdasági szakán Európai Üzleti Tanulmányok szakirányon szereztem első közgazdász diplomámat, amelyet kiegészítettem a Budapesti Corvinus Egyetemen, valamint Európai Uniós pályázati szakmenedzser képesítést is szereztem. Angol és francia nyelvtudásomat anyanyelvi területeken végzett hosszabb-rövidebb tanulmányaim során is fejlesztettem.

Az uniós támogatási rendszer magyarországi intézményrendszerében kezdtem munkámat, az előcsatlakozási időszakban Irányító Hatóságnál szerezve tapasztalatot, amelyet ezután négy éven keresztül Közreműködő Szervezetnél gyarapítottam a pályázatok értékelésében és megvalósulásának nyomon követésében való részvétellel.

2008-ban csatlakoztam a Vanessiához, és ez idáig nagyjából 400 pályázat elkészítésében működtem közre. 2013 októbere óta töltöm be a Vanessia Kft. egyik ügyvezetői pozícióját, amelyben elsősorban a tanácsadók szakmai fejlődéséért vagyok felelős.

Szakterületeim: üzleti informatika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés, kutatás-fejlesztés.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/115       (+36 20) 400-4413       daniel[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.