Hatékonyságnövelés IT technológiával akár éven belüli megtérüléssel

Egy jól kialakított, átgondolt IT infrastruktúra (hardver és szoftver) 15-45%-al képes növelni egy cég folyamatainak hatékonyságát 3-7 évente (iparág függő). Ez azt jelenti, ha egy vállalkozás rendszerei 3-5 évesek, akkor biztosan piaci hátrányban van azokkal a konkurensekkel szemben, akik fejlesztenek és ugyanazt a tevékenységet kevesebb élőmunkával és/vagy nagyobb árréssel képesek elvégezni.

A korszerűsített rendszerek tehát hozzávetőleg 6-24 hónapos megtérüléssel is kecsegtetnek, amennyiben megfelelő szakemberekre bízzák a projekteket és a kivitelezést.

A GINOP-3.2.2-8.2.4-16 - Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztések és felhőalapú online üzleti szolgáltatások támogatása című pályázat forrásai lehetőséget biztosítanak most arra, hogy a vállalkozások ezen elavult eszközeiket, hardver és szoftver parkjukat le tudják cserélni.

Pályázni lehet helyben telepített saját szoftver vagy felhőalapú szolgáltatások bevezetésére de azok kombinálásaként előálló hibrid megoldásokkal is (saját szoftver és bérelt szolgáltatás).

Milyen rendszerekre és megoldásokra lehet egészen pontosan pályázni?

Az alábbi funkcionális területek bevezetése lehet a pályázat célja:

 • Vállalati CRM, értékesítés terület;
 • Gyártási terület;
 • Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés;
 • Kontrolling és döntéstámogatás;
 • Beszerzés, logisztikai terület;
 • Táv- és csoportmunka támogatás;
 • Pénzügyi, számviteli terület;
 • Internetes értékesítés (Vállalati webáruház);
 • Internetes megjelenés (Vállalati portál);
 • Adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó megoldás;
 • Munkafolyamat-irányítási (workflow) megoldás;
 • Elektronikus iratkezelési megoldás;
 • Tudásmenedzsment specializált megoldás;
 • Térinformatikai és földrajzi információs (GIS) specializált megoldás;
 • RFID technológiát alkalmazó specializált megoldás;
 • Online (elektronikus) fizetési megoldás;
 • Szolgáltatásmenedzsment.

A felhívással kapcsolatos további részletekért kérem, keressen bizalommal. Asszisztenciát tudunk nyújtani ahhoz, hogy az ötletekből, elképzelésekből, vágyakból a valós lehetőségeknek megfelelő, sikeres projektek szülessenek. Ezen túlmenően Ügyfeleinknek a pályázat elkészítésében és menedzselésében tudunk segíteni.

Bővebb tájékoztató a pályázatról: GINOP-3.2.2-8.2.4-16 - Vállalati komplex infokommunikációs fejlesztések és felhőalapú online üzleti szolgáltatások támogatása

Végezetül a könnyebb felkészülés érdekében összegyűjtöttük a pályázattal kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdéseket és az azokra adott válaszokat:

KÉRDÉS: Webshop fejlesztés. Melyik célterületbe lehet besorolni, az egyéb online vállalati szolgáltatásokba?

VÁLASZ: A Vállalati webáruház a Felhívás 3.1.2.1 pontjában felsorolt funkcionális területek közül a 8. Internetes értékesítés alá sorolható, továbbá mindkét célterület esetében támogatható IKT megoldás. Felhívjuk figyelmét, hogy a már meglévő informatika rendszer esetében benyújtott támogatási kérelmek kritériumai a 3.1.2.1 d) pontban találhatóak.

KÉRDÉS: Mit jelent pontosan a 3.3. Nem támogatható tevékenységek aa.) pontjának (add-on ) tiltása? Konkrét példa?

VÁLASZ: Az add-on az egy már meglévő célterület funkció bővítését jelenti (pl. a meglévő rendszerhez csupán egy új funkció kerül hozzáadásra). Vagyis a már meglévő megoldás kiegészítése nem támogatott, csak abban az esetben, ha új funkcionális terület bevezetése történik, vagy ha a meglévő rendszer lecserélésre kerül.

KÉRDÉS: A felhívás 3.4.1.3.1 Kötelező vállalások pontja kapcsán kérdésem, hogy az " Elektronikus értékesítésből származó éves nettó árbevétel" fogalma mit takar? Van-e definíciója ennek vagy a vállalkozásokra bízzák a besorolást?

VÁLASZ: On-line (elektronikus) értékesítés: azon tranzakciók (és az azokból származó árbevétel) összessége, amelyeknél a vevő és az eladó között a szerződés létrejötte, illetve a megrendelés az elektronikus értékesítés céljára bevezetett informatikai megoldáson, rendszeren keresztül valósul meg. Nem tekinthető online értékesítésnek például a csak e-mailen érkezett megrendelés, illetve az abból származó árbevétel.

Rapcsák Dániel
Rapcsák Dániel

A Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Karának Külgazdasági szakán Európai Üzleti Tanulmányok szakirányon szereztem első közgazdász diplomámat, amelyet kiegészítettem a Budapesti Corvinus Egyetemen, valamint Európai Uniós pályázati szakmenedzser képesítést is szereztem. Angol és francia nyelvtudásomat anyanyelvi területeken végzett hosszabb-rövidebb tanulmányaim során is fejlesztettem.

Az uniós támogatási rendszer magyarországi intézményrendszerében kezdtem munkámat, az előcsatlakozási időszakban Irányító Hatóságnál szerezve tapasztalatot, amelyet ezután négy éven keresztül Közreműködő Szervezetnél gyarapítottam a pályázatok értékelésében és megvalósulásának nyomon követésében való részvétellel.

2008-ban csatlakoztam a Vanessiához, és ez idáig nagyjából 400 pályázat elkészítésében működtem közre. 2013 októbere óta töltöm be a Vanessia Magyarország egyik ügyvezetői pozícióját, amelyben elsősorban a tanácsadók szakmai fejlődéséért vagyok felelős.

Szakterületeim: üzleti informatika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés, kutatás-fejlesztés.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/115       (+36 20) 400-4413       daniel[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.