Június 17-től beadható a 7,5–15 kw közötti teljesítményű napelemes pályázat! Hamarosan várható a 15 kw feletti rendszerekre kiírt felhívás is!

vissza nem térítendő napelemes pályázat vállalkozásoknak KKV-k számára

Két olyan pályázat is megjelent az elmúlt időszakban, melynek keretében a vállalkozások napelemes rendszert telepíthetnek uniós támogatással.

Az egyik ilyen pályázat a GINOP-4.1.3-19 kódszámú "Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak" című pályázati felhívás, amelynek keretében a kisebb, 7,5 – 15 kw közötti teljesítményű napelemes rendszert lehet telepíteni.

A pályázat keretében támogatható a kkv-k épületeinek és az épületekben folyó gazdasági-termelési folyamatok energiafogyasztásának fedezését szolgáló napelemes rendszerek telepítése.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1,5 millió, maximum 3 millió Ft.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet, azonban a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket.

A felhívás keretében támogatási kérelmek benyújtása 2019. június 17. 10.00 órától 2020. szeptember 30. 12.00 óráig lehetséges.

Bővebb információt a pályázatról rövid pályázati összefoglalónkban talál: GINOP-4.1.3-19 - Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

GINOP-4.1.3-19 - Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

Azok számára, akik 15 kw feletti teljesítményű napelemes rendszert kívánnak telepíteni szintén érdemes előkészülni, hiszen a társadalmi egyeztetés után hamarosan megjelenik a végleges pályázati felhívás a GINOP-4.1.4-19 kódszámú "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című pályázat vonatkozásában is.

A mikro-, kis- és középvállalkozások számára igényelhető támogatás összege ennél a pályázatnál minimum 3 millió forint, maximum 100 millió forint, amelyet megújuló energiafelhasználás növelését célzó fejlesztésekre fordíthatnak, például napelemes rendszer telepítésére, illetve faelgázosító kazánrendszer kiépítésére. Lehetőség nyílik továbbá energiahatékonyságot javító beruházásokra, például épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítésére.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 55%-a lehet.

A támogatási kérelmek benyújtása várhatóan 2019. július 30. 12.00 órától 2019. szeptember 10. 12.00 óráig lehetséges majd.

Bővebb információt a pályázatról rövid pályázati összefoglalónkban talál: GINOP-4.1.4-19 - Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása

 A két pályázattal kapcsolatos bármilyen egyéb kérdéssel, problémával keressenek bennünket bizalommal.

Szántó Petra
Szántó Petra

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar kereskedelem és marketing alapképzési szakán 2014-ben szereztem meg közgazdász diplomámat. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok marketing mesterképzésen.

Mindig érdeklődtem az élelmiszeripar működése iránt, főként ebből az indíttatásból végeztem el alapképzésemmel párhuzamosan két év alatt egy sütő- és cukrászipari technikusi képzést. Tanulmányaim alatt és után több cukrászipari üzemben, pékségben volt lehetőségem megfigyelni a folyamatokat, felfedezni az ipar működését; valamint szakoktatóként is kipróbáltam magam.

A Vanessia Kft. csapatához 2014 őszén csatlakoztam, az azóta eltelt idő alatt több vállalkozásnak segítettem külföldi kiállításon való részvételben, termelési kapacitásuk növelésében (gazdaságfejlesztés); valamint energetikai korszerűsítést eredményező projektekben is részt vettem.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/120      (+36 30) 335-2482       petra[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33