Megjelent az egyházi épületek energetikai felújítását támogató pályázat

energetikai napelemes pályázat egyházak

Megjelent az egyházi épületek energetikai fejlesztését támogató KEHOP-5.2.13-as kódszámú pályázat, amelynek keretösszege 10 milliárd forint és amelyre közfeladatot ellátó bevett egyház, vagy annak közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személye jogosult támogatási kérelmet benyújtani.

A pályázat elsődleges célja az épületek hőtechnikai adottságainak fejlesztése, valamint az intézmények fűtési, hűtési rendszerének korszerűsítése.

A megpályázható összeg 50 millió és 300 millió forint között van és akár 100 százalékos támogatási intenzitással is elérhető Magyarország egész területén.

Milyen feltételekkel pályázhat a KEHOP-5.2.13-as egyházak energetikai fejlesztését támogató napelemes pályázatra?

A felhívás keretében az alábbi épületek fejlesztései támogathatók:

  • a kedvezményezett tulajdonában vagy vagyonkezelésében álló épületek, vagy
  • az állam, más egyházi jogi személy, vagy önkormányzat tulajdonában álló épületek, amennyiben ezekre vonatkozóan a kedvezményezett egyházi intézmény a fenntartási időszak végéig tartó vagyonkezelési, bérleti vagy használati szerződéssel rendelkezik.

A felhívás keretében lakó- vagy lakás célú, vagy hitélet gyakorlását szolgáló ingatlanok fejlesztései nem támogathatók. Gazdasági tevékenység céljára használt ingatlan fejlesztései nem támogathatók.

Önállóan támogatható tevékenységek

  • Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet 5. sz. mellékletének 1. táblázatában felsorolt épülethatároló szerkezetek fejlesztésével.
  • Intézmények fűtési, hűtési, szellőztetési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése.

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

  • Intézmények fűtési, hűtési, szellőztetési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése, amennyiben a fejlesztés tárgyát képező épület a fejlesztés előtti állapotban nem felel meg a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet 5. sz. melléklet I. pontban foglaltaknak
  • Napelemek alkalmazása hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához.
  • Járulékos feladatok (beleértve projekt menedzsmentet, mérnöki feladatokat, a tájékoztatás és nyilvánosság biztosításának kötelező tevékenységét is)
  • Projekt-előkészítés

A felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2019. október 1-től legkésőbb 2020. január 31-ig van lehetőség.

Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra:

  • 2019. október 1-től 2019. október 7-ig
  • 2019. november 11-től 2019. november 18-ig
  • 2020. január 24-től 2020. január 31-ig.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseivel keresse pályázati szakértőinket bizalommal.

 

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést? Nem szeretne lemaradni a jövőben adódó hasonló lehetőségekről?

Iratkozzon fel heti ingyenes tájékoztató hírlevelünkre, melyben értesítjük Önt a várható és aktuális támogatási lehetőségekről, fejleményekről, egyéb aktuális pályázati hírekről, segítünk Önnek értelmezni a felhívások gyakran kesze-kusza feltételrendszerét. Ha feliratkozik, hetente 1 hírlevélre számíthat tőlünk és szigorúan semmi spam!

 

Miklós István Gábor
Miklós István Gábor

„A Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy szakán szereztem diplomát, majd - már munka mellett - ezt kiegészítettem a Miskolci Egyetem közgazdász képzésével is.

2004-2008 között az önkormányzati szektorban bővítettem tovább pénzügyi-számviteli ismereteimet, és itt kezdtem el pályázatokkal foglalkozni. Munkám mellett közbeszerzési referensi és mérlegképes könyvelői képesítést is szereztem.

2008 óta dolgozom a Vanessiánál, eddig közel 550 pályázat elkészítésében vettem részt. Jelenleg szakmai igazgató munkakörben dolgozom. Ez az új pozíció bőven tartogat számomra kihívásokat, elsősorban az új területek feltérképezéséért, a meglévő és jövőbeli stratégia partnerekkel való kapcsolattartásért vagyok felelős.

Szakterületeim: energetika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés."

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/121      (+36 30) 381-5390       istvan[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33