VEKOP pályázatok megvalósítása a koronavírus okozta veszélyhelyzetre tekintettel

VEKOP pályázatok megvalósítása a koronavírus okozta veszélyhelyzetre tekintettel

A VEKOP irányító hatósága elsőként adott ki tájékoztatót a megvalósítás alatt álló VEKOP projektek végrehajtása során a koronavírus (COVID-19) okozta veszélyhelyzetre és az azzal összefüggésben hatályban lévő korlátozásokra tekintettel felmerült problémák kezelésére. Ebből a tájékoztatóból az érintettek nagyon sok kérdésre választ kaphatnak azzal kapcsolatban, milyen kötelezettségeknek kell továbbra is megfelelniük és probléma esetén milyen lehetőségeik vannak a projekt, illetve a támogatói szerződés módosítására.

Várhatóan napokon belül kiadják a GINOP projektekhez kapcsolódó tájékoztatót is, amint konkrét híreket kapunk, természetesen tájékoztatjuk Önöket.

Lássuk a legfontosabb tudnivalókat a VEKOP pályázatokhoz kapcsolódóan:

Projektmegvalósítás, mérföldkövek határidejének meghosszabbíthatósága

A veszélyhelyzetre tekintettel a kedvezményezett módosítási igény keretében kérheti a lejáró mérföldkövek vagy a projekt befejezési határidejének meghosszabbítását. A hosszabbítás alapesetben a veszélyhelyzet fennállásával arányosan történhet, továbbá a felhívásban előírt határidőket túllépheti azzal, hogy a projektek megvalósítási határideje nem lehet későbbi, mint 2023. június 30. A meghosszabbítás következtében keletkezett költségnövekmény fedezetére többletforrás nem áll rendelkezésre.

Személyes részvétellel járó programok, képzések, szűrővizsgálatok elmaradása

A személyes részvételű programok megvalósítása kiváltható egyenértékű online programokkal, ha ezt a kedvezményezett teljes körűen ledokumentálja és a változásról az Irányító Hatóságnak módosítási igényt nyújt be. Az eredeti szakmai tartalommal egyenértékű helyettesítő megoldás alkalmazása az IH részéről nem igényel TSZ módosítást, az változás-bejelentéssel kezelhető.

A módosítási igények egyedileg kerülnek elbírálásra, figyelembe véve, hogy a változás a Felhívásban, vagy jogszabály(ok)ban rögzítettektől való eltérést jelent-e.

Felhívjuk a figyelmet, hogy ha a képzés formája változik, akkor a képzés kapcsán elszámolható költségek köre is változhat, mivel pl. tananyag nyomtatás, utazási költség, catering költségek távoktatás esetén nem merülnek fel.

Amennyiben a projekt szakmai tartalma folyamatosan megvalósul (pl. digitális formában), javasoljuk, hogy a szakmai megvalósító stáb és a menedzsment is folyamatosan bérezésben részesüljön.

Amennyiben a projekt egyes tevékenységei csak később valósulnak meg, a felfüggesztés idejére a kedvezményezett nem számolhat el személyi jellegű ráfordítást.

A fenti két eset kombinációja esetén javasoljuk arányosítani a személyi jellegű költségeket (munkaszerződés-módosítás) a megvalósult és nem megvalósult elemek arányában, így a később megtartott programok idejére (a meghosszabbított projektmegvalósítási időre) is marad forrásuk.

Közreműködők, alkalmazottak javadalmazása

Amennyiben rendelkeznek megtakarítással, a projekt meghosszabbítása miatt előforduló plusz feladatvégzés ellenértékének forrását javasoljuk a költségvetésben keletkezett megtakarításból fedezni, többlettámogatás igény finanszírozására forrás nem áll rendelkezésre.

Projekt/egyes projekttevékenységek felfüggesztése

Amennyiben a projekt egyes tevékenységei a veszélyhelyzet idején nem valósulnak meg, a felfüggesztés idejére a kedvezményezett nem számolhat el személyi jellegű ráfordítást. Javaslataink alkalmazási formánként:

  • alkalmazotti státuszban lévő munkavállalók/közalkalmazottak fizetés nélküli szabadságot vesznek igénybe,
  • megbízási jogviszonyban lévő természetes személyek megbízási szerződése kerüljön módosításra a feladat elhalasztására tekintettel,
  • számlás megbízottak, vállalkozók a felfüggesztés idején nem számláznak.

A fentiektől eltérően a projektmenedzsment tagjai vagy a távkonzultációs feladatot végző munkatársak a feladatellátásuk szerinti arányos juttatást kaphatnak.

Indikátorok, vállalások

A 272/2014. (XI. 05.) Korm. rend. 87. § g) pontja szerint "vis maior esetek bekövetkezésekor az irányító hatóság egyedileg mérlegeli a negatív irányú változások hatását a projektre és dönt a módosítási igény jóváhagyásáról", illetve a 88. § (2) bekezdés (75% alatti teljesítés) szerinti visszafizetési kötelezettség vis maior esetekre nem alkalmazandó.

Hiánypótlási határidők kezelése

A hiánypótlási határidők meghosszabbítására technikailag nincs lehetőség. A veszélyhelyzet miatt nem teljesített hiánypótlás miatt ugyanakkor a benyújtott kifizetési kérelmek, módosítási igények nem kerülnek elutasításra, a veszélyhelyzet megszűnte után az Irányító Hatóság tisztázó kérdés keretében kéri majd a hiányzó dokumentumok benyújtását.

Eredeti dokumentumok, aláírások kezelése

Amennyiben a kedvezményezett hivatalos képviselője akadályoztatva van az Irányító Hatóság által kért dokumentumok aláírásában (pl. otthoni karantén, távmunka), vagy nem rendelkezik olyan technikai eszközökkel (nyomtató, scanner), amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy az ő aláírásával ellátott dokumentumokat nyújtsanak be, javasoljuk, hogy a projekt más munkatársa (pl. szakmai vezető, projektmenedzser) írja alá a dokumentumot vagy az irat word/excel formátumban kerüljön benyújtásra azzal a feltétellel, hogy a későbbiekben pótolják a hivatalos képviselő kézjegyével ellátott eredeti dokumentumot.

A Vanessia Kft. működése zavartalanul folyik tovább, így, ha már beadott vagy elbírált pályázatát, folyamatban lévő projektjét érintő kérdés, kérés, vagy teendő merülne fel, keresse továbbra is pályázati tanácsadóját a megszokott módokon, vagy jelezze központi elérhetőségeink bármelyikén.

Szántó Petra
Szántó Petra

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar kereskedelem és marketing alapképzési szakán 2014-ben szereztem meg közgazdász diplomámat. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok marketing mesterképzésen.

Mindig érdeklődtem az élelmiszeripar működése iránt, főként ebből az indíttatásból végeztem el alapképzésemmel párhuzamosan két év alatt egy sütő- és cukrászipari technikusi képzést. Tanulmányaim alatt és után több cukrászipari üzemben, pékségben volt lehetőségem megfigyelni a folyamatokat, felfedezni az ipar működését; valamint szakoktatóként is kipróbáltam magam.

A Vanessia Kft. csapatához 2014 őszén csatlakoztam, az azóta eltelt idő alatt több vállalkozásnak segítettem külföldi kiállításon való részvételben, termelési kapacitásuk növelésében (gazdaságfejlesztés); valamint energetikai korszerűsítést eredményező projektekben is részt vettem.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/120      (+36 30) 335-2482       petra[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.