Továbbra is beadhatóak a napelemes és energetikai pályázatok vállalkozásoknak!

napelem pályázatok vállalkozásoknak 2020

Jelenleg két olyan pályázat is van, melynek keretében a vállalkozások napelemes rendszert telepíthetnek uniós támogatással. Mindkét napelemes pályázat jelenleg is pályázható, de érdemes iparkodni, mert a nagyobb, azaz 15 kWp névleges teljesítmény feletti napelemes rendszerre pályázni már csak április végéig van lehetőség!

Lássuk a 2 napelemes pályázati lehetőségeket röviden:

Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A GINOP-4.1.3-19 kódszámú "Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak" című pályázati felhívás keretében kisebb, 5 – 15 kw közötti teljesítményű napelemes rendszert lehet telepíteni. A pályázat keretében támogatható a kkv-k épületeinek és az épületekben folyó gazdasági-termelési folyamatok energiafogyasztásának fedezését szolgáló napelemes rendszerek telepítése.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1,5 millió, maximum 3 millió Ft, a vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet, azzal a feltétellel, hogy a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket.

A felhívás keretében támogatási kérelmek benyújtása 2019. június 17. 10.00 órától 2020. szeptember 30. 12.00 óráig lehetséges.

Pályázat rövid tájékoztatója itt olvasható: GINOP-4.1.3-19 - Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása

A GINOP-4.1.4-19 kódszámú "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című pályázati felhívás keretében a 15 kWp-et meghaladó névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése támogatható. A pályázatban önállóan támogathatóak az egyéb megújuló energiafelhasználás növelését és az energiahatékonyság javítását szolgáló tevékenységek is, amennyiben a fejlesztendő épület energetikai minőség szerinti besorolása legalább két szintet javul DD besorolás alatti épületek esetében. DD besorolású, vagy efeletti épületek esetében nem elvárt a legalább két szintnyi javulás.

A mikro-, kis- és középvállalkozások számára igényelhető támogatás összege minimum 3 millió forint, maximum 100 millió forint, a vissza nem térítendő támogatás mértéke pedig maximum az összes elszámolható költség 55%-a lehet.

A pályázati felhívás keretében támogatási kérelmek benyújtása 2020. január 20. 10 óra 00 perctől 2020. április 30. 10.00 óráig lehetséges.

Pályázat rövid tájékoztatója itt olvasható: GINOP-4.1.4-19 - Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása  

Egyéb vissza nem térítendő energetikai pályázatot keres vállalkozása számára?

Tekintse meg további napelemes, energetikai és megújuló energia témájú pályázati bejegyzéseinket !

Íme egy kis ízelítő legérdekesebb napelemes és energetikai témájú bejegyzéseinkből:

Energiahatékonysági célú beruházások esetén igényelhető adókedvezmény

Energiahatékonysági célú beruházások esetén igényelhető adókedvezmény

Napelem mint pénzügyi befektetés

Napelem mint pénzügyi befektetés

Energetikai páláyzatok vállalkozásoknak

Hasznos kérdések napelemes pályázattal kapcsolatban

Miklós István Gábor
Miklós István Gábor

„A Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy szakán szereztem diplomát, majd - már munka mellett - ezt kiegészítettem a Miskolci Egyetem közgazdász képzésével is.

2004-2008 között az önkormányzati szektorban bővítettem tovább pénzügyi-számviteli ismereteimet, és itt kezdtem el pályázatokkal foglalkozni. Munkám mellett közbeszerzési referensi és mérlegképes könyvelői képesítést is szereztem.

2008 óta dolgozom a Vanessiánál, eddig közel 550 pályázat elkészítésében vettem részt. Jelenleg szakmai igazgató munkakörben dolgozom. Ez az új pozíció bőven tartogat számomra kihívásokat, elsősorban az új területek feltérképezéséért, a meglévő és jövőbeli stratégia partnerekkel való kapcsolattartásért vagyok felelős.

Szakterületeim: energetika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés."

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/121      (+36 30) 381-5390       istvan[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.