Hasznos kérdések napelemes pályázattal kapcsolatban

GINOP-4.1.4-19 Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása

Január végén meghosszabbították, valamint jelentősen módosították is a céges napelemes rendszerek telepítését támogató EU pályázatot. A fejlesztéssel érintett épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén is elhelyezésre kerülhet a napelemes rendszer.

Most pedig lássunk 5 olyan - a pályázati ügyfélszolgálathoz feltett - kérdést és választ, amely akár Önnek is hasznos lehet a pályázati felkészülésben.

KÉRDÉS: A napelemes rendszer bővítését kizárja a pályázat. Annak számít-e az, ha egy cégnek az adott telephelyen korábban volt napelemes rendszere, de azt néhány hónappal ezelőtt már megszüntette, s most teljesen új napelemes rendszert kíván a cég telepíteni?

VÁLASZ: Tájékoztatjuk, hogy nem számít bővítésnek, ha egy cégnek az adott telephelyen korábban volt napelemes rendszere, de azt néhány hónappal ezelőtt már megszüntette, s most teljesen új napelemes rendszert kíván a cég telepíteni. Beadható kérelem.

KÉRDÉS: Adott egy épület, s az ingatlan tulajdonosa és üzemeltetője KKV, de az ingatlan egy részét bérbe adja egy nagyvállalat számára, s a villanyóra a tulajdonos cég (KKV) nevén van. Az épület egy részének bérbeadásától függetlenül pályázhat e az épület napelemes rendszerrel való ellátására az ingatlan tulajdonos cég, aki KKV-ként jogosult indulni a pályázaton?

VÁLASZ: Tájékoztatjuk, hogy ebben a formában nem jogosult kérelmet benyújtani, mert nem elkülöníthető a KKV és a nagyvállalat fogyasztása. Amennyiben korábban almérő is beszerelésre került volna, már lenne jogosultságuk kérelem benyújtására.

A GINOP-414-es pályázat újra nyitásakor a következő módosítás történt a felhívásban: a napelemes rendszer a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén, valamint az épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre. Ezzel kapcsolatban a következő kérdések merültek fel:

KÉRDÉS: A parkolók, autóbeállók elegendő ha egy helyrajzi számon találhatók az épülettel vagy mindenképpen szükséges hogy az épülethez legyenek hozzáépítve?

VÁLASZ: Nem szükséges, hogy hozzá legyen építve.

KÉRDÉS: A parkolókra, autóbeállókra is vonatkozik az a szabály, hogy min. 1 éves működjenek?

VÁLASZ: A szükséges egy éves rendeltetésszerű használat a korszerűsítendő épületre vonatkozik.

KÉRDÉS: Támogatható-e az, ha a napelemes rendszer egy elektromos autótöltő (carport) tetejére kerül telepítésre, úgy hogy a carport megépítése is napelemes rendszer telepítésével egy időben történik

VÁLASZ: A napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén, épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre. Tetőszerkezeten elhelyezendő megújuló energiát hasznosító rendszerek támogatása csak abban az esetben lehetséges, amennyiben az épület tetőszerkezete a fejlesztést követő állapotban alkalmas a megújuló energiát hasznosító rendszer fogadására. A tartószerkezet megfelelőségét statikai szakvéleménnyel szükséges igazolni. Amennyiben a statikai szakvélemény alapján a tartószerkezet megerősítése szükséges, legkésőbb a záró kifizetési igényléshez szükséges csatolni a műszaki ellenőr nyilatkozatát, melyben igazolja, hogy a statikai szakvélemény a tartószerkezet megfelelőségéről rendelkezésre áll.

Természetesen bármilyen hasonló kérdéssel keressenek bennünket bizalommal.

Bővebb információ a pályázatról: GINOP-4.1.4-19 „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása"

Vissza nem térítendő napelemes pályázati lehetőséget keres vállalkozása számára?

Tekintse meg további napelemes, energetikai és megújuló energia témájú pályázati bejegyzéseinket !

Íme egy kis ízelítő legérdekesebb napelemes és energetikai témájú bejegyzéseinkből:

Energiahatékonysági célú beruházások esetén igényelhető adókedvezmény

Energiahatékonysági célú beruházások esetén igényelhető adókedvezmény

Napelem mint pénzügyi befektetés

Napelem mint pénzügyi befektetés

Napelemes pályázatot fontolgat? Mutatjuk a K.O. kritériumokat

Napelemes pályázatot fontolgat? Mutatjuk a K.O. kritériumokat!

Hasznos kérdések napelemes pályázattal kapcsolatban

Hasznos kérdések napelemes pályázattal kapcsolatban

Új napelemes pályázat vállalkozásoknak - Összefoglaltuk a lényeget

Bujdosó Ilona
Bujdosó Ilona

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának nemzetközi gazdaság és gazdálkodás alapszakán végeztem 2011-ben, majd munka mellett tanulmányaimat nemzetközi pénzügy és kontrolling mesterképzési szakán folytattam. Ennek elvégzését követően 2015-ben szereztem mesterfokozatú diplomámat.

A Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökségnél kezdtem munkámat, ahol 4 éves tapasztalatra tettem szert elsősorban a hazai/nemzetközi innovációs és kutatás-fejlesztési projektek megvalósításában, a régió innovációs folyamatainak szerveződésében.

2014 ősze óta dolgozom a Vanessia Kft-nél, ahol vezető tanácsadóként nyújtok segítséget a cég partnerei számára.

Szakterületeim: kutatás-fejlesztés, innováció, gazdaságfejlesztés.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/109 mellék    (+36 20) 400-4419    ilona[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33