Új napelemes pályázat vállalkozásoknak - Összefoglaltuk a lényeget

napelemes pályázat vállalkozásoknak 2019

A héten már írtunk róla, hogy megjelent a "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című GINOP-4.1.4-19 kódszámú pályázat, amelynek keretében őnállóan lehet nagykapacitású 15 kWp-et meghaladó névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítésére vissza nem térítendő támogatást igényelni.

Lássuk a lényeget címszavakban:

  • a keretösszeget több mint duplájára, 20 milliárd Ft-ra emelték, így hozzávetőleg 1000-2000 pályázó is részesülhet támogatásban
  • önállóan is lehet napelemes rendszerre pályázni
  • akár a teljes fogyasztás kiváltása is lehetséges, mivel jövőbeni fogyasztásra lehet a napelemes rendszert méretezni, így össze lehet kapcsolni más fejlesztéssel is
  • nincs a rendszer mérete HMKE rendszerben maximalizálva, akár 500 kw-os rendszer is telepíthető
  • maximális támogatás: 100 millió Ft
  • támogatás intenzitása: 55%
  • csak a tetőszerkezetre telepítést támogatják
  • a megvalósításhoz előleg is lehívható
  • cégek mellett indulhatnak egyéni vállalkozók és nonprofit cégek is
  • Budapest, Pest megyén kívül bármelyik telephelyen megvalósítható

A pályázatról, ahogy már megszokhatták tőlünk készítettünk egy rövid tájékoztató-értelmező videót, mely összefoglalja a felhívás legfontosabb tudnivalóit ahhoz, hogy kiderüljön, megfelelő-e ez a támogatási konstrukció elképzeléseihez. Ha igen, kérem vegye fel velünk azonnal a kapcsolatot, hiszen a megfelelő szakmai előkészítés - főleg, ha szükséges energetikai tanúsítvány beszerzése is, illetve nem készült még kivitelezési terv az épületre vonatkozóan korábban -  jelentős időt vesz igénybe.

És most íme, az ígért összefoglaló videó:

Bővebb információt a pályázatról itt talál: GINOP-4.1.4-19 - Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása

Miklós István Gábor
Miklós István Gábor

„A Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy szakán szereztem diplomát, majd - már munka mellett - ezt kiegészítettem a Miskolci Egyetem közgazdász képzésével is.

2004-2008 között az önkormányzati szektorban bővítettem tovább pénzügyi-számviteli ismereteimet, és itt kezdtem el pályázatokkal foglalkozni. Munkám mellett közbeszerzési referensi és mérlegképes könyvelői képesítést is szereztem.

2008 óta dolgozom a Vanessiánál, eddig közel 550 pályázat elkészítésében vettem részt. Jelenleg szakmai igazgató munkakörben dolgozom. Ez az új pozíció bőven tartogat számomra kihívásokat, elsősorban az új területek feltérképezéséért, a meglévő és jövőbeli stratégia partnerekkel való kapcsolattartásért vagyok felelős.

Szakterületeim: energetika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés."

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/121      (+36 30) 381-5390       istvan[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33