Most van lehetőség napelemre támogatást elnyerni!

vissza nem térítendő napelemes pályázatok vállalkozásoknak 2020-ban

Most van lehetőség pályázni nagyobb teljesítményű (akár 50 kw+) napelemes rendszer telepítésére a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című GINOP-4.1.4-19-es pályázat keretében. Mivel hosszú évekig nem volt hasonló pályázati lehetőség és várhatóan a közeljövőben nem is lesz, ezért a pályázat iránt hatalmas az érdeklődés, ami azt is jelenti, hogy a megnyitást követően az erre szánt keretösszeg nagy valószínűséggel hamar kimerül.

Az idő bizony rövid, és nem túl jó az időzítés, hisz pont az év végi hajrá közepette kell fontos döntéseket hozni, jelentős önerőt és időt allokálni a projekt megfelelő szakmai előkészítésére. Sajnos azonban nincs idő a halogatásra, aki most lemarad, kimarad. Hosszú évekig nem lesz hasonló vissza nem térítendő támogatás.

Ha napelemes beruházásban gondolkodik, most kell meglépnie. A pályázat nem mindennapi lehetőséget biztosít arra, hogy beruházása az 55%-os támogatás révén már 3-5 év alatt megtérüljön Önnek, szemben a saját erőből megvalósított beruházással, ahol ez 7-10 év is lehet. A megtérülési időről egy korábbi bejegyzésünkben - Napelem mint pénzügyi befektetés címmel  - részletesen is olvashat.

Jelenleg két futó napelemes pályázat van, ez a nagyobb - minimum 15 kWp kapacitású - napelemes fejlesztéseket támogató pályázat, amelynek keretében a vissza nem térítendő támogatás összege minimum 3 millió Ft, maximum 100 millió Ft lehet, mértéke pedig maximum az összes elszámolható költség 55%-a.

A pályázat keretében támogatható a 15 kWp-et meghaladó névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése, továbbá az egyéb megújuló energiafelhasználás növelését és az energiahatékonyság javítását szolgáló tevékenységek is, amennyiben a fejlesztendő épület energetikai minőség szerinti besorolása legalább két szintet javul DD besorolás alatti épületek esetében. DD besorolású, vagy efeletti épületek esetében nem elvárt a legalább két szintnyi javulás.

A támogatási kérelmek benyújtása 2019. november 11. 9.00 órától 2020. január 15. 10.00 óráig lehetséges.

Szakmai kérdésekkel, pályázata elkészítésével kapcsolatban keressen bennünket bizalommal. Cégünk leveszi az Ön válláról a terhet, díjmentesen előminősítjük fejlesztési elképzelését, illetve cégét, segítünk elkészíttetni a pályázathoz szükséges szakértői nyilatkozatokat, épületenergetikai tanúsítványokat, összeállítjuk a pályázatot, megkeressük Önnek a legmegfelelőbb kivitelezőt és természetesen gondoskodunk arról, hogy a kivitelezés a pályázat előírásainak maximálisan megfeleljen.

A projekt maga egy nagyon összetett feladat, amely könnyen elbukhat azon, ha „nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb". A belső projektfelelős, az energetikai tanácsadó, a pénzügyi és pályázati tanácsadó, a kivitelező, az alvállalkozók, a műszaki ellenőrök, a könyvelés stb. kétség kívül mind szakszerű munkát tudnak végezni önállóan, de az Ön projektjének sikere azon is múlhat, hogy miként tudnak ezek a szakemberek a projektben hatékonyan együttműködni.

Annak érdekében, hogy megvalósítás kockázatait csökkentse – lehet ez egyszerű időbeni csúszás, lényeges megvalósítási többletköltségek, de akár végzetes, a projekt meghiúsulásához vezető hibalehetőség – érdemes olyan tanácsadó céggel dolgoznia, akiknél a teljes projekt egy kézben lehet, mert mind szakértelmükkel, mind kapcsolatrendszerükkel képesek arra, átvállalják Öntől a tervezés, a koordinálás valamint az ellenőrzés feladatait. A Vanessia Kft. mindezt biztosítja Önnek.

A pályázatról készített részletesebb tájékoztatónkat innen tudja letölteni: GINOP-4.1.4-19 - Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása

Egyéb vissza nem térítendő napelemes pályázati lehetőséget keres vállalkozása számára?

Tekintse meg további napelemes, energetikai és megújuló energia témájú pályázati bejegyzéseinket !

Íme egy kis ízelítő legérdekesebb napelemes és energetikai témájú bejegyzéseinkből:

Energiahatékonysági célú beruházások esetén igényelhető adókedvezmény

Energiahatékonysági célú beruházások esetén igényelhető adókedvezmény

Napelem mint pénzügyi befektetés

Napelem mint pénzügyi befektetés

Napelemes pályázatot fontolgat? Mutatjuk a K.O. kritériumokat

Napelemes pályázatot fontolgat? Mutatjuk a K.O. kritériumokat!

Hasznos kérdések napelemes pályázattal kapcsolatban

Hasznos kérdések napelemes pályázattal kapcsolatban

Új napelemes pályázat vállalkozásoknak - Összefoglaltuk a lényeget

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést? Nem szeretne lemaradni a jövőben adódó hasonló lehetőségekről?

Iratkozzon fel heti ingyenes tájékoztató hírlevelünkre, melyben értesítjük Önt a várható és aktuális támogatási lehetőségekről, fejleményekről, egyéb aktuális pályázati hírekről, segítünk Önnek értelmezni a felhívások gyakran kesze-kusza feltételrendszerét. Ha feliratkozik, hetente 1 hírlevélre számíthat tőlünk és szigorúan semmi spam!

 

Miklós István Gábor
Miklós István Gábor

„A Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy szakán szereztem diplomát, majd - már munka mellett - ezt kiegészítettem a Miskolci Egyetem közgazdász képzésével is.

2004-2008 között az önkormányzati szektorban bővítettem tovább pénzügyi-számviteli ismereteimet, és itt kezdtem el pályázatokkal foglalkozni. Munkám mellett közbeszerzési referensi és mérlegképes könyvelői képesítést is szereztem.

2008 óta dolgozom a Vanessiánál, eddig közel 550 pályázat elkészítésében vettem részt. Jelenleg szakmai igazgató munkakörben dolgozom. Ez az új pozíció bőven tartogat számomra kihívásokat, elsősorban az új területek feltérképezéséért, a meglévő és jövőbeli stratégia partnerekkel való kapcsolattartásért vagyok felelős.

Szakterületeim: energetika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés."

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/121      (+36 30) 381-5390       istvan[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33