Tőlünk kérdezték a vállalkozások a GINOP Plusz-1.2.2-22 pályázat kapcsán

Napokon belül indul a „Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program" című GINOP Plusz-1.2.2-22 kódszámú pályázat beadási szakasza, így számos kérdés érkezik hozzánk is a pályázati feltételrendszerrel kapcsolatban.

Lássunk most 10 olyan kérdést és választ, amely akár Önnek is hasznos lehet a pályázati felkészülésben.

KÉRDÉS: Pest megyében van a vállalkozásom, tudok indulni a pályázaton?

VÁLASZ: A pályázaton csak olyan helyszín jelölhető meg megvalósítási helyszínként, mely a pályázat benyújtását megelőzően legalább 60 nappal bejegyzett telephely/fióktelep, és a település szabad vállalkozási zónának minősül vagy szabad vállalkozási zónán kívül eső 5000 fő lélekszám alatti település.

KÉRDÉS: Pályázhat az az egyéni vállalkozó, aki több lezárt üzleti évvel rendelkezik, de az elmúlt egy hónapban szüneteltette a vállalkozását?

VÁLASZ: Igen, amennyiben a Felhívásnak megfelelően rendelkezik legalább egy lezárt üzleti évvel, és a támogatási kérelem benyújtása előtt újra aktiválja működését.

KÉRDÉS: KATA-s egyéni vállalkozóként tudok e indulni a pályázaton?

VÁLASZ: Nem, a KATA hatálya alá tartozók nem tudnak indulni a pályázaton.

KÉRDÉS: Megjelölhetek több fejlesztendő tevékenységet?

VÁLASZ: Igen, a pályázati felhívás nem zárja ki, hogy több tevékenység fejlesztése valósuljon meg.

KÉRDÉS: Megvalósíthatom a pályázatomat több telephelyen?

VÁLASZ: Nem, csak egy megvalósítási helyszín jelölhető meg a pályázatban

KÉRDÉS: Milyen támogatási jogcímeken igényelhető a támogatás?

VÁLASZ: A támogatás kizárólag csekély összegű támogatásként igényelhető

KÉRDÉS: Telepíthetek napelemes rendszert a pályázat keretein belül?

VÁLASZ: Nem, a napelemes rendszer telepítését, sem más megújuló energia termelésre irányuló fejlesztést nem támogat a pályázat.

KÉRDÉS: Szerver eszközként vagy információs technológia fejlesztésként számolható el a pályázatban?

VÁLASZ: A szerver VTSZ száma 8471, így a választható, önállóan nem támogatható tevékenységek közé sorolandó, melynek költsége nem haladhatja meg az összköltség 50%-át

KÉRDÉS: A kötelezően megvalósítandó új eszközbeszerzésre vonatkozóan van e VTSZ lista?

VÁLASZ: Nincs, viszont csak a technológiai korszerűsítést eredményező új eszközök számolhatóak el, amelyek kapcsolódnak a vállalkozás fejlesztendő tevékenységéhez

KÉRDÉS: Milyen kötelező vállalásaim vannak a pályázat megvalósítását követően? Kell létszámtartást vagy árbevétel növekményt vállalni?

VÁLASZ: Nem, létszámtartás és árbevétel növekményre vonatkozóan nincs kötelező vállalás. A beruházást, illetve a projekt keretében létrehozott termékeket, szolgáltatásokat a fenntartási időszak végéig fenn kell tartani.

Természetesen bármilyen hasonló kérdéssel keressenek bennünket bizalommal.

Bővebb információ a pályázatról: GINOP Plusz-1.2.2-22 - Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program

Pólyik Viola
Pólyik Viola

A Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karának gazdálkodási és menedzsment alapszakán végeztem 2009-ben, majd munka mellett tanulmányaimat a Debreceni Egyetem nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzési szakán folytattam. Ennek elvégzését követően 2012-ben szereztem mesterfokozatú diplomámat.

2010 óta dolgozom a Vanessia Kft-nél. Kezdetben projektmenedzserként a nyertes pályázatokat kezeltem, de az elmúlt évek alatt pályázatírói tapasztalatokat is szereztem, melynek segítségével a pályázati tanácsadás és értékesítés vált a legfőbb feladatommá. Szeretek emberekkel dolgozni, így a legnagyobb öröm, amikor kollégáimmal és az ügyfelekkel konstruktívan együttműködve, közösen járulunk hozzá a fejlesztési célok eléréséhez.

2015 Január óta vezetem debreceni irodánkat, mely pozíció számtalan kihívást és új feladatok ellátását jelenti számomra.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+36 52) 953-017        (+36 20) 400-4412       viola[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33