Hogyan írjunk sikeres turisztikai pályázatot? - Szakértőnket kérdezte a Turizmus.com Magazin

Hogyan írjunk sikeres turisztikai pályázatot - Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program 2020

2017. szeptember 1-jén indult a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program, amelynek keretében vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni egészen 2030-ig. A rendelkezésre álló keretösszeg a 14 éves fejlesztési programra mintegy 300 milliárd forint.

Az eddigi kiírások tapasztalatait foglalja össze a Turizmus.com Magazinnak készített írásában a Vanessia Kft pályázati szakértője, Kecze Zsanett.

Szakértő kollégánk a lapnak elmondta, a program az uniós támogatások mellett jelentős hazai költségvetési forrásokra is épít, így a hagyományos beavatkozási területeken (kiemelt attrakciófejlesztés) túl olyan területeken is alkalmazható (pl. szálláshelyfejlesztés), amelyekre a 2014-2020-as uniós tervezési időszak pályázati konstrukciói keretében uniós fejlesztési forrás nem biztosítható. 

A Kisfaludy Szálláshely-fejlesztési Konstrukció 2030-ig tartó futamideje alatt a vidéki Magyarország szállodái és panziói újulhatnak meg, mintegy 2000 szálláshely, 30 ezer szobája léphet minőségi szintet, és mintegy 20%-os árbevétel növekedés várható a megújult szálláshelyeken. Olyan beruházások kaphatnak támogatást, amelyek hosszú távon fenntarthatóak és turisztikai szempontból indokoltak.

Alapvető cél a szolgáltatási színvonal emelése, a tematikus szolgáltatások kapacitásának növelése és új szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások elősegítése, oldva a szezonalitásból fakadó egyenetlenségeket, a helyi turisztikai fejlesztési irányvonalakhoz illeszkedve. A program teljes keretösszege 300 milliárd forint, a támogatási intenzitás maximum 70%, konstrukciónként eltérhet.

Több kiemelt turisztikai fejlesztési térségben már lezárultak a pályázatok, de számos további kiírás megjelenésére lehet számítani a jövőben. A program következő ütemeiben várhatóan az alábbi projektekre lehet pályázni: Debrecen, Tiszta-tó, Hortobágy kiemelt turisztikai térségeiben található jelenleg is működő szállodák fejlesztése, új panzió vagy szálloda létesítése.

Ezt követően írják majd ki az Eger, Pécs, Villány, Békéscsaba, Sárvár és Kőszeg kiemelt turisztikai térségeiben található jelenleg is működő szállodák fejlesztésére, illetve új panzió vagy szálloda létesítésére vonatkozó pályázatot.

Kecze Zsanett arról is részletesen beszélt, mire érdemes odafigyelni ezeknél a pályázatoknál, melyek a leggyakoribb buktatók és milyen egy sikeres turisztikai pályázat.

A teljes cikket itt tudja megtekinteni: Turizmus.Com 2020 április-május - Hogyan írjunk sikeres turisztikai pályázatot?

Pazsiczki-Kecze Zsanett
Pazsiczki-Kecze Zsanett

A Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Karán végeztem gazdálkodási –és menedzsment szakon, pénzügyi szakirányon. Tanulmányaimat a Gazdaságtudományi Karon, okleveles közgazdászként fejeztem be vállalkozásfejlesztő mesterszakon, 2016 januárjában.
Mesterképzésem során lehetőségem volt részt venni gazdálkodó szervezetek tevékenységének elemzésében, komplex fejlesztési feladatainak megoldásaiban illetve startupok elindulásának folyamatában. Megismerkedtem továbbá Magyarország és az Európai Unió által elérni kívánt célkitűzésekkel, ezekhez igazodva a meghirdetett különböző operatív programokkal és azok meghatározott prioritásaival.

A Vanessia Kft-hez 2016 tavaszán csatlakoztam, és ezidáig 250 projekt elkészítésében működtem közre. Ezen számos projekt kidolgozása által vehettem részt gazdasági társaságok fejlesztési céljainak megvalósításában. Szüleim vállalkozásából is adódóan szívügyem a mezőgazdasági és vidékfejlesztési területen gazdálkodók támogatása, úgy, mint a pincészetek, borászatok fejlesztése; élelmiszerfeldolgozás; turisztikai fejlesztési programok; állattartó telepek korszerűsítése, kertészetek korszerűsítése. További szakterületeim gazdaságfejlesztés, infokommunikációs fejlesztések. A jövőben szeretném mélyíteni tudásomat a kutatás-fejlesztés és humánerőforrás fejlesztés területén is, mely számtalan kihívást és új feladatok ellátását jelenti számomra.

2021-től vezető tanácsadóként örömmel kísérem végig a vállalkozások gazdálkodási sajátosságait, értékteremtő tevékenységeit, elősegítve a cég partnereinek további fejlődését.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

  (+361) 319-2707/116 mellék    (+36 30) 416-9489   zsanett[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33