A COVID súlyos terhe munkáltatóként – felelősség, kötelesség, üzleti érdek

Értékelés:
(1 szavazat)

COVID gyorsteszt tapasztalatok, StandardQ gyorsteszt, Antigén alapú COVID teszt

Amikor nyár végére egyértelművé vált, hogy a koronavírus belátható időn belül és önszántából nem távozik, sőt hullámokban újra és újra lecsap majd, akkor a Vanessia Kft vezetése elkezdte keresni azt a megoldást, amivel minimalizálni tudja a kényszerű leállást illetve létszámingadozást vállalati szinten. Nem csak és kizárólag a hatóságok által előírt eszközökben gondolkodtunk, hanem olyan megoldásokat kerestünk, amivel egyszerűen, gyorsan és mindenki számára megnyugtató módon azonosítani tudjuk a fertőzést, annak ismeretében pedig meg tudjuk akadályozni a terjedését cégen belül.

Felelős vezetőként és munkáltatóként megkerülhetetlen, hogy saját kezünkbe vegyük a vírus elleni küzdelmet annak érdekében, hogy minél hamarabb normalizálódjon a helyzet, ez egyszerre munkáltatói felelősségünk, emberi kötelességünk és nem utolsó sorban üzleti érdekünk.

Antigén alapú COVID teszt, StandardQ covid teszt

A legjobb cégben is van az a pont, ahol a munkavállaló megrendült biztonságérzete felülírja a cég iránti lojalitását. Van az a pont, ahol önmagában a munkavállalói státusz, a munkabér már nem az elsőszámú szempont, fontosabbá válik az egyén biztonságérzete.

A mi feladatunk és érdekünk az, hogy ez a biztonságérzet minél tovább megmaradjon. Olyan légkört kell teremtenünk, illetve fenntartanunk, ahol az alkalmazottak teljesítményére minél kisebb mértékben hat a vírus kockázata, amikor a dolgozók nem azon aggódnak, hogy a vírust bármikor hazavihetik családjukhoz, vagy hogy miként élik túl anyagi szempontból, ha kiesnek a munkából.

 

Miután mi magunk megtaláltuk a megoldást, a cég egyértelműen fellélegzett és a mindennapok érezhetően könnyebbek lettek. Ma már annyira hiszünk a módszerben, hogy fontosnak tartjuk azt minél több vállalkozóval megosztani. Nem ez a szakmánk, de most mégis része lett a tevékenységünknek.

És hogy mi miben találtuk meg a megoldást?

A hatóságilag használt PCR teszteken túl létezik az úgynevezett antigén típusú teszt, amely a PCR vizsgálattal csaknem azonos "időablakban" képes kimutatni a vírus jelenlétét, ugyanakkor rendkívül egyszerűen, bárhol elvégezhető és gyors, eredménye 15-30 perc alatt megvan

Partnerünk, az MLG Consulting Kft által kínált teszt maximum 48 órával a lehetséges fertőződés után már kimutatja a vírus jelenlétét a szervezetben, így megoldást kínál a vállalkozások számára dolgozóik racionális keretek közötti gyors, rugalmas és költségkímélő szűrésére.

Gyorsasága és megbízhatósága miatt három esetben ajánlják alkalmazását:

  • egészségi állapot változása esetén (nátha, influenza tünetek), a COVID-19 fertőzés kizárására,
  • igazolt COVID-19 fertőzöttel történt korábbi közvetlen kontaktus esetén, illetve
  • általános szűrésre ott, ahol a cég működése csak személyes jelenléttel biztosított.

A „Standard Q COVID-19 Ag" elnevezésű gyorsteszt az első és ezidáig egyetlen antigén alapú gyorsteszt, mely szerepel a WHO-nak az "Emergency Use Listing for In vitro diagnostics (IVDs) Detecting SARS-CoV-2" listáján, azaz a WHO megbízhatónak tartja a tesztet a koronavírus kimutatására.

covid-19 antigén gyorsteszt

Mióta egyértelműen felvállaltuk a gyorsteszt és a házon belüli tesztelés széleskörben történő ajánlását, több ügyfelünk is vásárolt a „Standard Q COVID-19 Ag" gyorstesztből és rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk tőlük arról, milyen kritikus helyzetekben hozott megoldást számukra a gyors tesztelés.

Az egyik partnerünknél például az üzemi étkezde tálaló szakácsa jelentett beteget COVID-19 gyanúval. Pár nap múlva tesztelték és pozitív lett. Természetesen cégen belül azonnal nagy lett az ijedelem, de a gyorstesztnek köszönhetően minden érintett dolgozó még aznap megtudta, hogy megfertőződött-e, vagy sem, így nyugodtan mehettek haza a családjukhoz.

Egy másik esetben egy vezető pozícióban dolgozó „nélkülözhetetlen" kolléga nem közvetlen családtagjáról derült ki az igazolt vírusfertőzés. Az ő helyszíni munkavégzése rendkívül fontos a cég működésében. A gyorsteszt alkalmazása révén már két nappal az utolsó kontakt után - tekintettel a tünetmentességére is - visszatérhetett munkakörébe anélkül, hogy kockázatot jelentett volna munkatársaira.

Egy másik partnerünk arról számolt be, hogy egy Igazolt COVID-19 fertőzött munkavállalójuk betegsége elmúltával a munkába történő visszatérést megelőzően tesztnek vetette alá magát. A teszt egyértelműen kimutatta a vírus jelenlétét a szervezetében, azaz, hogy ő még fertőzhet annak ellenére, hogy nincsenek már tünetei. Munkahelyre visszatérése a nagyobb baj elkerülése érdekében így nem volt lehetséges mindaddig, míg a tesztje nem lett negatív.

Minket az elmúlt pár hónap, valamint a fenti partner visszajelzések egyértelműen meggyőztek arról, hogy a teszt elengedhetetlen a kiszámítható és fenntartható vállalati működéshez, a mindenki számára megnyugtató és kockázatmentes munkakörülmények biztosításához.

covid otthoni gyorteszt

Amennyiben szeretne Ön is ilyen tesztet beszerezni, vagy bővebb információra van szüksége, keresse kollégánkat bizalommal az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Bató Szilvia
+36 20 400 4418
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vanessia Kft
Vanessia Kft

A Vanessia Kft. 19 éves múltra tekint vissza a pályázati tanácsadói piacon. Cégünk a 2019-es pályázati szezon elejére közel 4.200 sikeres pályázat elkészítésében, menedzselésében vett részt. Segítséget kívánunk ny újtani ahhoz, hogy az ötletekből, elképzelésekből, vágyakból a valós lehetőségeknek megfelelő, sikeres projektek szülessenek. Szakembereink a projektgenerálástól a zárójelentések és elszámolások beadásáig ügyfeleink segítségére vannak; ennek köszönhetően az elmúlt 3 év átlagában sikerarányunk 90% feletti.

Jelenleg 16 főállású tanácsadó, 21 projektmenedzser és 10 külsős szakember adja tevékenységünk szakmai alapját. Működésünk kiterjed az ország egész területére, irodáink Budapesten, Pécsett és Debrecenben találhatóak.

Vállalkozásunk az évek során folyamatosan bővítette tevékenységi- és ügyfélkörét. A kis- és középvállalkozási szektor mellett egyre gyakrabban vették igénybe szolgáltatásainkat a közszféra szereplői: önkormányzatok és azok intézményei (egészségügy, oktatás, szolgáltatás, művelődés) is a hazai és uniós pályázatok során.

Célunk és küldetésünk a magyarországi köz- és vállalkozói szféra szereplőinek minél szélesebb körű tájékoztatása, naprakész, pontos információkat kívánunk szolgáltatni az uniós és hazai pályázatokról, felkészíteni őket a sikeres pályázásra. Szakértői tevékenységünkkel ügyfeleink számára értékes, a gyakorlatban is jól hasznosítható megoldásokat biztosítunk. Sikereink titka az, hogy minden projektet önálló értékként kezelünk, nem alkalmazunk sablon megoldásokat.

ELÉRHETŐSÉGEINK:

 (+361) 319-2707           (+36 1) 319-2702          vanessia[kukac]vanessia.hu