A COVID súlyos terhe munkáltatóként – felelősség, kötelesség, üzleti érdek

Értékelés:
(1 szavazat)

COVID gyorsteszt tapasztalatok, StandardQ gyorsteszt, Antigén alapú COVID teszt

Amikor nyár végére egyértelművé vált, hogy a koronavírus belátható időn belül és önszántából nem távozik, sőt hullámokban újra és újra lecsap majd, akkor a Vanessia Kft vezetése elkezdte keresni azt a megoldást, amivel minimalizálni tudja a kényszerű leállást illetve létszámingadozást vállalati szinten. Nem csak és kizárólag a hatóságok által előírt eszközökben gondolkodtunk, hanem olyan megoldásokat kerestünk, amivel egyszerűen, gyorsan és mindenki számára megnyugtató módon azonosítani tudjuk a fertőzést, annak ismeretében pedig meg tudjuk akadályozni a terjedését cégen belül.

Felelős vezetőként és munkáltatóként megkerülhetetlen, hogy saját kezünkbe vegyük a vírus elleni küzdelmet annak érdekében, hogy minél hamarabb normalizálódjon a helyzet, ez egyszerre munkáltatói felelősségünk, emberi kötelességünk és nem utolsó sorban üzleti érdekünk.

Antigén alapú COVID teszt, StandardQ covid teszt

A legjobb cégben is van az a pont, ahol a munkavállaló megrendült biztonságérzete felülírja a cég iránti lojalitását. Van az a pont, ahol önmagában a munkavállalói státusz, a munkabér már nem az elsőszámú szempont, fontosabbá válik az egyén biztonságérzete.

A mi feladatunk és érdekünk az, hogy ez a biztonságérzet minél tovább megmaradjon. Olyan légkört kell teremtenünk, illetve fenntartanunk, ahol az alkalmazottak teljesítményére minél kisebb mértékben hat a vírus kockázata, amikor a dolgozók nem azon aggódnak, hogy a vírust bármikor hazavihetik családjukhoz, vagy hogy miként élik túl anyagi szempontból, ha kiesnek a munkából.

 

Miután mi magunk megtaláltuk a megoldást, a cég egyértelműen fellélegzett és a mindennapok érezhetően könnyebbek lettek. Ma már annyira hiszünk a módszerben, hogy fontosnak tartjuk azt minél több vállalkozóval megosztani. Nem ez a szakmánk, de most mégis része lett a tevékenységünknek.

És hogy mi miben találtuk meg a megoldást?

A hatóságilag használt PCR teszteken túl létezik az úgynevezett antigén típusú teszt, amely a PCR vizsgálattal csaknem azonos "időablakban" képes kimutatni a vírus jelenlétét, ugyanakkor rendkívül egyszerűen, bárhol elvégezhető és gyors, eredménye 15-30 perc alatt megvan

Partnerünk, az MLG Consulting Kft által kínált teszt maximum 48 órával a lehetséges fertőződés után már kimutatja a vírus jelenlétét a szervezetben, így megoldást kínál a vállalkozások számára dolgozóik racionális keretek közötti gyors, rugalmas és költségkímélő szűrésére.

Gyorsasága és megbízhatósága miatt három esetben ajánlják alkalmazását:

  • egészségi állapot változása esetén (nátha, influenza tünetek), a COVID-19 fertőzés kizárására,
  • igazolt COVID-19 fertőzöttel történt korábbi közvetlen kontaktus esetén, illetve
  • általános szűrésre ott, ahol a cég működése csak személyes jelenléttel biztosított.

A „Standard Q COVID-19 Ag" elnevezésű gyorsteszt az első és ezidáig egyetlen antigén alapú gyorsteszt, mely szerepel a WHO-nak az "Emergency Use Listing for In vitro diagnostics (IVDs) Detecting SARS-CoV-2" listáján, azaz a WHO megbízhatónak tartja a tesztet a koronavírus kimutatására.

covid-19 antigén gyorsteszt

Mióta egyértelműen felvállaltuk a gyorsteszt és a házon belüli tesztelés széleskörben történő ajánlását, több ügyfelünk is vásárolt a „Standard Q COVID-19 Ag" gyorstesztből és rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk tőlük arról, milyen kritikus helyzetekben hozott megoldást számukra a gyors tesztelés.

Az egyik partnerünknél például az üzemi étkezde tálaló szakácsa jelentett beteget COVID-19 gyanúval. Pár nap múlva tesztelték és pozitív lett. Természetesen cégen belül azonnal nagy lett az ijedelem, de a gyorstesztnek köszönhetően minden érintett dolgozó még aznap megtudta, hogy megfertőződött-e, vagy sem, így nyugodtan mehettek haza a családjukhoz.

Egy másik esetben egy vezető pozícióban dolgozó „nélkülözhetetlen" kolléga nem közvetlen családtagjáról derült ki az igazolt vírusfertőzés. Az ő helyszíni munkavégzése rendkívül fontos a cég működésében. A gyorsteszt alkalmazása révén már két nappal az utolsó kontakt után - tekintettel a tünetmentességére is - visszatérhetett munkakörébe anélkül, hogy kockázatot jelentett volna munkatársaira.

Egy másik partnerünk arról számolt be, hogy egy Igazolt COVID-19 fertőzött munkavállalójuk betegsége elmúltával a munkába történő visszatérést megelőzően tesztnek vetette alá magát. A teszt egyértelműen kimutatta a vírus jelenlétét a szervezetében, azaz, hogy ő még fertőzhet annak ellenére, hogy nincsenek már tünetei. Munkahelyre visszatérése a nagyobb baj elkerülése érdekében így nem volt lehetséges mindaddig, míg a tesztje nem lett negatív.

Minket az elmúlt pár hónap, valamint a fenti partner visszajelzések egyértelműen meggyőztek arról, hogy a teszt elengedhetetlen a kiszámítható és fenntartható vállalati működéshez, a mindenki számára megnyugtató és kockázatmentes munkakörülmények biztosításához.

covid otthoni gyorteszt

Amennyiben szeretne Ön is ilyen tesztet beszerezni, vagy bővebb információra van szüksége, keresse kollégánkat bizalommal az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Bató Szilvia
+36 20 400 4418
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vanessia Kft
Vanessia Kft

A Vanessia Kft. 20 éves múltra tekint vissza a pályázati tanácsadói piacon. Cégünk a 2021-es pályázati szezon elejére közel 4.800 sikeres pályázat elkészítésében, menedzselésében vett részt. Segítséget kívánunk nyújtani ahhoz, hogy az ötletekből, elképzelésekből, vágyakból a valós lehetőségeknek megfelelő, sikeres projektek szülessenek. Szakembereink a projektgenerálástól a zárójelentések és elszámolások beadásáig ügyfeleink segítségére vannak; ennek köszönhetően az elmúlt 3 év átlagában sikerarányunk 90% feletti.

Jelenleg 16 főállású tanácsadó, 26 projektmenedzser és 5 külsős szakember adja tevékenységünk szakmai alapját. Működésünk kiterjed az ország egész területére, irodáink Budapesten, Pécsett és Debrecenben találhatóak.

Vállalkozásunk az évek során folyamatosan bővítette tevékenységi- és ügyfélkörét. A kis- és középvállalkozási szektor mellett egyre gyakrabban vették igénybe szolgáltatásainkat a közszféra szereplői: önkormányzatok és azok intézményei (egészségügy, oktatás, szolgáltatás, művelődés) is a hazai és uniós pályázatok során.

Célunk és küldetésünk a magyarországi köz- és vállalkozói szféra szereplőinek minél szélesebb körű tájékoztatása, naprakész, pontos információkat kívánunk szolgáltatni az uniós és hazai pályázatokról, felkészíteni őket a sikeres pályázásra. Szakértői tevékenységünkkel ügyfeleink számára értékes, a gyakorlatban is jól hasznosítható megoldásokat biztosítunk. Sikereink titka az, hogy minden projektet önálló értékként kezelünk, nem alkalmazunk sablon megoldásokat.

ELÉRHETŐSÉGEINK:

 (+361) 319-2707           (+36 1) 319-2702          vanessia[kukac]vanessia.hu

https://www.high-endrolex.com/33