Hamarosan újabb pályázat jön a hátrányos régiókban működő vállalkozások fejlesztésére

Pályázat  hátrányos régiókban működő vállalkozások fejleszésére2021

Elindult „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban" című (GINOP Plusz-1.2.3-21 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése, a támogatási kérelmek benyújtása várhatóan 2022. január 17. és 2022. január 24. között lesz lehetséges.

A pályázat célja, hogy a támogatás révén modern technológiák beszerzésére, a korszerű infrastrukturális feltételek megteremtésére és digitalizált üzleti és termelési folyamatok kialakítására kerüljön sor, aminek révén a fejlesztést megvalósító vállalkozások körében javul az erőforrás-hatékonyság és/vagy az előállított termékek/szolgáltatások minősége, ez pedig magasabb termelékenységi szinthez vezet. A pályázat támogatja a vállalkozások számára szakértői szolgáltatások és képzések igénybevételét, valamint megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazását is.

A pályázat keretében fejlesztést a Dél-Dunántúl, Észak, Magyarország, Észak-Alföld vagy Dél-Alföld régióban, vagy az ezen régiókon kívül eső, szabad vállalkozási zónának minősülő településen valósíthatnak meg a pályázók.

Lássuk a pályázat részleteit:

A pályázati felhívás jelenleg társadalmi egyeztetés alatt áll, a tényleges megjelenésig a felhívás változhat!

Keretösszeg: 100 milliárd Ft; Támogatási kérelmek várható száma: 800-2500 db 

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE, MÉRTÉKE:

  • Támogatás összege: minimum 10.000.000 Ft – maximum 150.500.000 Ft
  • Támogatás mértéke: 70%
  • Támogatás formája: Visszatérítendő támogatás, mely adott feltételek mentén részben vagy egészben vissza nem térítendővé válik.

A projekt elszámolható összköltségének maximális összegét az határozza meg, hogy a támogatást igénylő vállalkozás a benyújtást megelőző lezárt, teljes, de 2019-nél nem korábbi üzleti év átlagos statisztikai állományi létszáma alapján melyik kategóriába esik az alábbiak közül:

GINOPPLUSZ12321

PÁLYÁZÓK KÖRE:

Mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek

  • rendelkeznek legalább 1 lezárt (beszámoló), teljes üzleti évvel;
  • éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző lezárt, teljes, de 2019-nél nem korábbi üzleti évben legalább 3 fő volt;
  • projekt összköltsége nem haladja meg a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott lezárt, teljes, de 2019-nél nem korábbi üzleti év éves beszámoló szerinti árbevételének kétszeresét;
  • fejlesztési igénye nem a TEÁOR'08 01.11-09.90; 10.11-11.07, 12.00, 19.10-20, 24.10 és 30.11-12 kód szerinti tevékenységekkel kapcsolatos beruházásokra irányul, továbbá nem támogatott szálláshely és/vagy fürdőfejlesztés;
  • illetve annak meghatározott partner-, vagy kapcsolat vállalkozása nem rendelkezik GINOP Plusz-1.1.2-21 vagy GINOP Plusz-1.2.1-21 vagy GINOP Plusz-1.3.1-21 kódszámú felhívásra benyújtott támogatási kérelemmel, kivéve, ha elutasító döntéssel rendelkezik, vagy a támogatói döntést megelőzően kérelmét visszavonta.

A projekt megvalósítási helyszínével kapcsolatos előírások:

  • Dél-Dunántúl, Észak, Magyarország, Észak-Alföld vagy Dél-Alföld régióban, vagy az ezen régiókon kívül eső, szabad vállalkozási zónának minősülő településen.
  • Legfeljebb 2 megvalósulási helyszín jelölhető meg.
  • A megvalósítási helyszínnek legalább 60 nappal a támogatási kérelem beadását megelőzően kell bejegyzésre kerülnie.

TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK:

Kötelezően megvalósítandó

  • Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése

Választható

  • Infrastrukturális és ingatlan beruházás (ingatlan építés; bővítés; átalakítás; korszerűsítés (fajlagos költségkorlátoknak megfelelően)) projekt összköltség legfeljebb 70%-áig
  • Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele, legfeljebb 50 millió Ft értékben, a képzéssel együtt legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el
  • Képzési szolgáltatások igénybevétele: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés, legfeljebb 5 millió Ft értékben, a tanácsadással együtt legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el
  • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 50%-át érhetik el
  • Információs technológia-fejlesztés (beleértve az üzleti felhőszolgáltatások igénybevételét), legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el.

A kötelezően megvalósítandó tevékenység mellé egy darab választható tevékenység megvalósítása szükséges!

Kötelező vállalás

  • Támogatást igénylő vállalja, hogy termelő/szolgáltató tevékenységéhez kapcsolódóan korszerű vállalati technológiai megoldásokat alkalmaz.
  • A kötelező vállalás teljesítésének feltételei megtalálhatóak a 9. sz. szakmai mellékletben.

Fenntartási időszak eredményességi mérése:

  • A fenntartási időszak 3 év. Az összköltség maximum 70%-át elérő visszatérítendő támogatás (VT), a támogatott projekt megfelelő teljesítése, valamint az előre meghatározott eredményességi célok elérése esetén részben vagy egészben átalakítható vissza nem térítendő (VNT) támogatássá.
  • Eredményesség mérésre egy alkalommal kerül sor a benyújtott projekt esetében (a projekt fizikai befejezését követő első lezárt üzleti év, amely az 1. Projekt Fenntartási Jelentésben kerül ellenőrzésre).

Megvalósításra rendelkezésre álló időtartam: 24 hónap

Előleg igénylése: A támogatás 100%-a, maximum 150.500.000 millió Ft, azonnali előleg formájában.

PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA:

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása várhatóan az alábbi időpontok közötti időszakban lehetséges:
2022. január 17. 8:00 órától – 2022. január 24. 12:00 óráig

A pályázatról készített részletesebb tájékoztatónkat innen tudja letölteni: GINOP Plusz-1.2.3-21 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban

Kérdéseikkel keressenek bennünket bizalommal, a pályázatok szakszerű elkészítésében pedig természetesen állunk rendelkezésükre.

 

Lengyel Enikő
Lengyel Enikő

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar kihelyezett tagozatán szereztem pénzügyi végzettséget.

Pályázatokkal és pénzügyekkel kapcsolatos pályafutásomat a VÁTI Nonprofit Kft-nél kezdtem 2004-ben, ahol elsősorban a kezelt projektek pénzügyi előkészítő folyamataiban vettem részt. Az intézményrendszerben eltöltött közel 4 év után a versenyszférában helyezkedtem el.

A Vanessia Kft-nél 2013-tól dolgozom kezdetben projektmenedzserként, majd munkaköröm pályázati tanácsadói feladatokkal bővült. Főbb feladataim az Ügyfelekkel való kapcsolattartás, kapcsolatépítés, pályázatok írása és megvalósításuk támogatása, mellyel Partnereink fejlesztési elképzeléseinek, beruházásainak sikeres megvalósításához járulok hozzá.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+36 72) 210-043         (+36 30) 894-7676       eniko[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33