Zöld Busz Program - támogatás elektromos meghajtású autóbuszok beszerzéséhez települések és közlekedési közszolgáltatók részére

Zöld Busz Program

Megjelent „Környezetkímélő, kibocsátásmentes városi, elektromos meghajtású személyszállítási járművek beszerzése és a kapcsolódó töltőinfrastruktúra kiépítése" című, RRF-ZBP-006-22 kódszámú pályázati felhívás, melynek keretében elektromos meghajtású autóbuszok és az ezekhez kapcsolódó töltőinfrastruktúra kiépítéséhez igényelhetnek támogatást a 25 ezer főnél nagyobb lakosú települések és a fővárosi agglomeráció közlekedési közszolgáltatói a Zöld Busz Program új pályázatán.

A pályázaton indulhatnak:

A támogatást a 25 000 főt meghaladó lakosságszámú városok önkormányzatai, ezen önkormányzatok közlekedésszervezői, helyi személyszállítási közszolgáltatói, a főváros legfeljebb 100 km-es vonzáskörzetének személyszállítási közszolgáltatói, az önkormányzatok, a közlekedésszervezők és a közszolgáltatók konzorciumai, valamint konzorciumi indulás esetén konzorciumi tagként a személyszállítási közszolgáltató alvállalkozói igényelhetik.

Igényelhető vissza nem térítendő támogatás: minimum 300.000.000 Ft, maximum 10.000.000.000 Ft. A forrás keretösszege: 50,7 milliárd Ft.

Benyújtási határidő:2022.05.05-től 2022.09.30-ig

Támogatási intenzitás:

Zold Busz Program intenzitas

Projekt végrehajtására rendelkezésre álló idő: 24 hónap

Elszámolható költségek:

1. Projekt előkészítési tevékenységek

  • előzetes tanulmányok, műszaki dokumentáció
    1. Dekarbonizációs terv elkészítése
  • Tervezés, engedélyezés
    1. A töltő infrastruktúra kiépítésével kapcsolatos tervezési tevékenységek (helyszín felmérése, tervezés, pollerek / rágurulásgátlók tervezése);
    2. Töltőberendezés engedélyeztetése;
  • Közbeszerzési/beszerzési eljárással kapcsolatos tevékenységek:
    1. Közbeszerzés/beszerzés előkészítése, lebonyolítása
    2. Közbeszerzési tanácsadó igénybevétele és/vagy saját teljesítés

2. Beruházáshoz kapcsolódó tevékenységek - Eszközbeszerzés - Elektromos autóbusz beszerzése

  • A helyi és Budapest elővárosi közösségi közlekedési szolgáltatás színvonalának és működési hatékonyságának fejlesztése, valamint környezetterhelésének javítása új elektromos meghajtású autóbuszok beszerzésével.

3. Beruházáshoz kapcsolódó tevékenységek - Eszközbeszerzés – Elektromos autóbusz töltőinfrastruktúra eszközbeszerzése

A helyi, valamint a főváros és annak legfeljebb 100 km-es vonzáskörzete között végzett közösségi közlekedési közszolgáltatás ellátásához használt telephely elektromos járművek töltéséhez szükséges eszközökkel történő fejlesztése.

  • Töltőberendezés beszerzése;
  • Töltőberendezés helyszínre szállítása;
  • Energiamenedzsment rendszerhez való illeszthetőség;
  • Helyi energiatároló berendezés.

4. Beruházáshoz kapcsolódó tevékenységek - Építési beruházás – Elektromos autóbusz töltőinfrastruktúra

A helyi, valamint a főváros és annak legfeljebb 100 km-es vonzáskörzete között végzett közösségi közlekedési közszolgáltatás ellátásához használt telephely elektromos járművek töltéséhez szükséges infrastruktúra elemekkel történő fejlesztése.

  • Töltőhely kialakításához közvetlenül kapcsolódó tételek építése, telepítése (pl. pollerek / rágurulásgátlók építése, telepítése)
  • Út-, járdabontás, helyreállítás stb.;
  • Villamosenergia-hálózatfejlesztés;
  • Hálózat telephelyen belüli és egyben főmérő utáni szakaszának kiépítése;
  • Elektromos főmérő esetén a csatlakozási pont kiépítésének/fejlesztésének költsége azzal a teljesítménnyel, amely a töltő(k) ellátásához szükséges, valamint a csatlakozási díj;
  • Energiamenedzsment rendszerhez való illesztés kiépíthetősége
  • Helyi energiatároló berendezés telepítése.

5. Szakmai tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások - A helyi, valamint a főváros és annak legfeljebb 100 km-es vonzáskörzete között végzett közösségi közlekedési közszolgáltatás működési hatékonyságát javító szervezési megoldások kialakítása.

A jármű cseréhez szükséges lehet néhány kiegészítő intézkedés (menetrend felülvizsgálat, forgalomszervezés, jármű-, és vezetésmonitoring, intelligens detektálás, stb.), ami az új buszok kihasználtságát növeli, növeli a szolgáltatási színvonalat, emeli a tömegközlekedést igénybe vevők számát.

6. Szakmai tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások: A töltő infrastruktúra kiépítéséhez kapcsolódó műszaki ellenőri feladatok igénybevétele
7. Szakmai tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások: Kötelező tájékoztatási és kommunikációs feladatok ellátása

A Támogató által rendelkezésre bocsátott, A Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz Kedvezményezettjeinek Tájékoztatási Kötelezettségei KTK RRF című dokumentum szerint, amely elérhető a https://www.palyazat.gov.hu/ oldalon.

8. Projektmenedzsment tevékenység

A projekt sikeres és szabályos végrehajtásával kapcsolatos menedzsment feladatok ellátás

A pályázattal kapcsolatban keressenek bennünket bizalommal.

Pólyik Viola
Pólyik Viola

A Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karának gazdálkodási és menedzsment alapszakán végeztem 2009-ben, majd munka mellett tanulmányaimat a Debreceni Egyetem nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzési szakán folytattam. Ennek elvégzését követően 2012-ben szereztem mesterfokozatú diplomámat.

2010 óta dolgozom a Vanessia Kft-nél. Kezdetben projektmenedzserként a nyertes pályázatokat kezeltem, de az elmúlt évek alatt pályázatírói tapasztalatokat is szereztem, melynek segítségével a pályázati tanácsadás és értékesítés vált a legfőbb feladatommá. Szeretek emberekkel dolgozni, így a legnagyobb öröm, amikor kollégáimmal és az ügyfelekkel konstruktívan együttműködve, közösen járulunk hozzá a fejlesztési célok eléréséhez.

2015 Január óta vezetem debreceni irodánkat, mely pozíció számtalan kihívást és új feladatok ellátását jelenti számomra.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+36 52) 953-017        (+36 20) 400-4412       viola[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33