Tőlünk kérdezték a Pest megyei eszközbeszerzéseket támogató pályázattal kapcsolatban

KKV-k eszkozbeszerzeseinek tamogatasa Pest megyeben

Idén január első napjaiban megjelent a Mikro-, kis és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megyében című, PM_KKVESZKOZ_2018 kódszámú pályázat, amelynek keretében a Pest megye területén (Budapest kizárva) legalább 1 éve székhellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást termelőeszköz beruházásaik támogatására.

A támogatási kérelmeket 2019. február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók és tekintettel a pályázat népszerűségére, valamint a rendelkezésre álló keretösszegre, egészen biztos, hogy a beadásra csupán ezen a napon lesz lehetősége.

Ahhoz, hogy ez zökkenőmentesen történjen, nagyon fontos, hogy már most elkezdje a pályázati felkészülést. Hogy segítséget nyújtsunk a sikeres felkészüléshez, összeírtuk azokat a kérdéseket, és válaszokat, amelyek pályázóink esetében a leggyakrabban felmerültek:

KÉRDÉS: 

A Felhívás szerint a Pályázó lehet aki "igazoltan 365 napot meghaladó időtartam óta Pest megyei székhellyel rendelkezik és Pest megye területén valósítja meg fejlesztését"...

Abban az esetben, ha a Pályázó (365 napot meghaladó időtartam óta) rendelkezik Pest megyei székhellyel, ami mondjuk nem alkalmas a tervezett fejlesztésre... ebben az esetben, ha a pályázat benyújtásáig bejegyez egy új, alkalmas, pest megyei telephelyet, akkor ez esetben megfelel a pályázaton indulás kritériumának? ( KKV, stat. létszám min 1 fő, min. 1 lezárt évnek megfelel)

VÁLASZ:

A PM_KKVESZKOZ_2018 konstrukció a pályázó vállalkozások számára a megvalósítási helyszín telephelyként történő bejegyzésére időbeli korlátot nem határoz meg, tehát a fejlesztés helyszínének telephelyként történő bejegyzésére bármikor sor kerülhet a pályázat benyújtását megelőzően. Amennyiben a pályázó vállalkozás székhelye egyébként legalább 365 napja Pest megyében található, úgy megfelel a Kiírás által támasztott vonatkozó kritériumoknak abban az esetben is, ha a beruházás megvalósítási helyszíne később került csak telephelyként bejegyzésre.

KÉRDÉS: 

A Felhívás 6.2 pontjában szereplő jogcímek kombinálhatóak-e? Tehát például igényelhető egy projekt keretében belül a támogatási összeg részben de minimis, részben kis – és középvállalkozásnak nyújtott beruházási támogatás jogcímen?

VÁLASZ:

 A pályázati kiírás 6.2. pontjában foglaltaknak megfelelően:
„A támogatás kizárólag egy jogcímen vehető igénybe...", vagyis a jogcímek nem kombinálhatók.

KÉRDÉS: 

Kérdésem, hogy amennyiben a pályázó vállalatirányítási rendszer bevezetését tervezi és igénybe vesz ahhoz kapcsolódóan testreszabást, migrációt, illetve a vállalatirányítási rendszert kezelő hardvereket (pl. laptopok, szerver), akkor ezen költségek maximális aránya a teljes költséghez viszonyítva összesen a felhívás értelmében: 10% + 10% + 10% = 30% lehet?

VÁLASZ:

A lenti értelmezés helytálló. Amennyiben a pályázó vállalatirányítási rendszer bevezetését tervezi és igénybe vesz ahhoz kapcsolódóan testreszabást, migrációt, illetve a vállalatirányítási rendszert kezelő hardvereket (pl. laptopok, szerver), akkor ezen költségek egybeszámított maximális aránya a teljes költséghez viszonyítva összesen 30% lehet.

KÉRDÉS: 

A Felhívás 7.2-es azon belül 5-ös pontja szerint: „Amennyiben a beszerzés kizárólagos magyar forgalmazótól történik, az ennek tényét igazoló forgalmazói nyilatkozat csatolása szükséges a releváns árajánlat mellett."

Kérdésem a fenti ponthoz, hogy amennyiben az adott tételre kizárólagos forgalmazói nyilatkozattal rendelkezik az ajánlatadó és az a pályázathoz az ajánlat mellékleteként benyújtásra került, úgy járhat-e a Felhívás 8.2.3-mas pontjában szereplő következő sorra pontszám: „Minden beszerzendő eszköz kapcsán rendelkezésre álla szükséges mennyiségű és minőségű árajánlat" 6 pont?

KÉRDÉS: 

Kizárólagos magyar forgalmazó esetén, amennyiben a pályázó ennek tényét kizárólagos forgalmazói nyilatkozattal igazolja, akkor a kérdéses értékelési szempontnál maximális pontot kaphat egyetlen, a kizárólagos forgalmazótól származó, megfelelő minőségű árajánlat benyújtása mellett is.

Természetesen bármilyen hasonló kérdéssel keressen bennünket Ön is bizalommal.

A pályázatról bővebb információt itt talál: Mikro-, kis és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megyében

Hasznosnak tartotta ezt a bejegyzést? Nem szeretne lemaradni a jövőben adódó hasonló lehetőségekről?

Iratkozzon fel heti ingyenes tájékoztató hírlevelünkre, melyben értesítjük Önt a várható és aktuális támogatási lehetőségekről, fejleményekről, egyéb aktuális pályázati hírekről, segítünk Önnek értelmezni a felhívások gyakran kesze-kusza feltételrendszerét. Ha feliratkozik, hetente 1 hírlevélre számíthat tőlünk és szigorúan semmi spam!

Szántó Petra
Szántó Petra

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar kereskedelem és marketing alapképzési szakán 2014-ben szereztem meg közgazdász diplomámat. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulok marketing mesterképzésen.

Mindig érdeklődtem az élelmiszeripar működése iránt, főként ebből az indíttatásból végeztem el alapképzésemmel párhuzamosan két év alatt egy sütő- és cukrászipari technikusi képzést. Tanulmányaim alatt és után több cukrászipari üzemben, pékségben volt lehetőségem megfigyelni a folyamatokat, felfedezni az ipar működését; valamint szakoktatóként is kipróbáltam magam.

A Vanessia Kft. csapatához 2014 őszén csatlakoztam, az azóta eltelt idő alatt több vállalkozásnak segítettem külföldi kiállításon való részvételben, termelési kapacitásuk növelésében (gazdaságfejlesztés); valamint energetikai korszerűsítést eredményező projektekben is részt vettem.

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/120      (+36 30) 335-2482       petra[kukac]vanessia.hu

 

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33