Tőlünk kérdezték a munkahelyi képzéseket támogató pályázatokkal kapcsolatban

Vidéki KKV-k esetében ugyan már nem sok idő maradt a munkahelyi képzéseket támogató pályázatokon való indulásra, nagyvállalatok és a Közép-magyarországi régióban működő vállalkozások számára még nyitottak a pályázati kapuk. Hogy segítséget nyújtsunk a sikeres felkészüléshez, ismét összeírtuk azokat a kérdéseket, és válaszokat, amelyek pályázóink esetében a leggyakrabban felmerültek:

GINOP-6.1.5-17

KÉRDÉS:

GINOP-6.1.5-ös pályázaton indulni kívánó Nonprofit Zrt.100%-os Önkormányzati tulajdonnal rendelkezik. Kérdésünk az lenne, hogy szükséges-e Kormány előzetes hozzájárulása vagy csak a közvetlen többségi állami tulajdon esetében?

VÁLASZ:

A többségi önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok esetében nem szükséges a Kormány előzetes hozzájárulása, arra kizárólag többségi állami tulajdonban lévő vállalkozások esetében van szükség.

KÉRDÉS:

Belső képzéseinkről Oktatási jegyzőkönyvet vezetünk, melynek csak részvételi listája van, tanúsítványt nem kapnak a résztvevők. Kérdésem, hogy az ilyen jellegű belső képzések elfogadhatók-e (Munka- és tűzvédelmi oktatás, Kockázatértékelés, Baleset megelőzés, Ismeretfelújító képzés). Ezek olyan képzések, melyeket minden évben megújítunk, és megtartatjuk külső képző cég által.

VÁLASZ:

A felhívás 4.4.2.1. tartalmi értékelési szempont esetében a külső képzőintézmény igénybevételével megvalósított munkavállalói képzések és a belső képzések is pontot érnek.

KÉRDÉS:

A Felhívás 3.4.1.1 Műszaki és szakmai elvárások b) pontja szerint a támogatást igénylő saját munkavállalói közül azok vonhatóak be képzésbe, akik bruttó bére nem haladja meg a támogatási kérelem benyújtását megelőző hat hónap átlagában a 405 459 Ft-ot (max 10%). Ez az átlagbér bérszámfejtett bérekre vonatkozik-e

VÁLASZ:

A hat hónapos átlag bruttó bér nem függ a bérszámfejtéstől. A munkaszerződésben meghatározott bér alapján számítandó.

GINOP-6.1.6-17

KÉRDÉS:

Amennyiben a kedvezményezett a pályázat benyújtását követően megkezdi a képzéseket, szükséges e a Felhívás 3.4.1.1 c.) 1. pontjának eleget tenni, és a képzési tervet megküldeni az NSZFH részére a képzés megkezdése előtt, vagy elegendő a Támogatói Okirat hatályba lépését követő 15 napon belül megtennie ezt?

VÁLASZ:

A képzési tervet a kitöltő programon keresztül kell benyújtani a pályázat keretében. A kitöltő program részét képező képzési tervnek természetesen a korábban, a képzési igényeken alapuló, támogatást igénylő által elkészített képzési terven kell alapulnia. Amennyiben a képzések megvalósítását a kedvezményezett saját felelősségére még a támogatói döntést megelőzően megkezdi, akkor kérjük, hogy a képzési tervet küldje meg a képzés megkezdését megelőzően 15 munkanappal az NSZFH-nak.

KÉRDÉS:

A gépkocsivezetők számára előírt GKI vizsga hatósági képzésnek minősül? Ez a támogatható képzések körébe tartozik?

VÁLASZ:

A jogosítvány megszerzése hatósági képzésnek minősül, a Felhívás 3.1.2.1 a) pontja értelmében támogathatóak az Fktv. hatálya alá nem tartozó, Fktv. 1. § (5) h) pontja szerinti képzések. A képzés kapcsolódását a vállalkozás tevékenységi köréhez indokolni szükséges.

KÉRDÉS:

Cégünk jelenlegi létszáma x fő. A projektbe további személyeket kívánunk bevonni – hátrányos, helyzetűeket, többnyire inaktív személyeket-, akik a támogatási kérelem benyújtásának pillanatában még nem állnak a cégünk alkalmazásában, azonban a képzés megkezdése előtt már munkaviszonyt létesítünk velük, tehát saját munkavállalóink lesznek. Ebben az esetben a további főket saját munkavállalónak kell tekintenünk a projekt szempontjából vagy külső, a bevonás pillanatában nem foglalkoztatott személyeknek? A bevonás pillanata a képzések kezdési időpontját értjük?

VÁLASZ:

A képzésben való részvétel feltétele felnőttképzési szerződés kötése. A képzésbe vonás időpontjának a felnőttképzési szerződés megkötésének időpontja számít a bevonás időpontjának. Amennyiben a képzésbe vonás időpontjában a képzésbe vont személy a támogatást igénylő munkavállalója, akkor saját munkavállalónak számít.

Természetesen bármilyen hasonló kérdéssel keressenek bennünket bizalommal.

Bővebb tájékoztatóinkat a pályázatokról itt tudja letölteni:

 

 

Ambrus Tamás
Ambrus Tamás

A BGF Pénzügyi és Számviteli Kar Zalaegerszegi Intézetének számvitel szak, számvitel szakirányán végeztem tanulmányaimat, mellyel párhuzamosan mérlegképes könyvelői képesítést is szereztem. 2009-ben a főiskola szakmai gyakorlatát a Vanessia Kft-nél kezdtem el és azóta is a csapat tagja vagyok. Az eltelt több mint 6 év alatt 300+ sikeres pályázat elkészítésében vettem részt.

2015 februárja óta cégünket én képviselem a BNI 204-B2B csoportjában, ahol hétről hétre bővíteni tudom kapcsolati tőkémet, mellyel gyakran segítséggel tudok lenni ügyfeleink szerteágazó igényeinek kielégítésében.

Szakterületeim: üzleti informatika, gazdaságfejlesztés, humánerőforrás fejlesztés

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 (+361) 319-2707/103 mellék    (+36 20) 458-1475  tamas[kukac]vanessia.hu

Új hozzászólás

Új hozzászóláshoz kérem, töltse ki az alábbi űrlapot. A *-gal jelölt mezők megadása kötelező.

https://www.high-endrolex.com/33